Lösenord

onsdag, maj 24, 2017

I might be a psychologist, but I can't fix stupid

Igår klädde jag mig i superman-trosor och min nya tröja som Emil köpt till mig. Det är världens bästa psykolog-tröja. Jag kände att det skulle ge mig styrka och tur för dagen som komma skulle.


~ I might be a psychologist - but I can't fix stupid ~


Sedan var jag redo att börja dagen med två arbetsintervjuer i Nypan (en klockan 09 och en klockan 11). De gick som smort och jag får antagligen besked (för alla tre jobben, inkluderad BUP) senaste om två veckor. Jag hoppas fortfarande på BUP-jobbet som allra mest....

Därefter race:ade jag till Stockholm i 140 knyck för att hinna med seminariebehandlingen av min och Christoffers uppsats. Efter 1,5 timmes presentation var vi godkända, med rekommendation om ett par justeringar. Efter opponeringen som jag ska utföra idag kommer jag vara HELT KLAR.

Sen åkte jag in till Östermalm och fikade med min far. Han bjöd på morotskaka och te, och sedan köpte jag med mig en bulle hem till mig och Emil.


Emil och jag åt köttbullemackor till middag, såg fjärde filmen av Pirates och åt bulle.

Idag ska jag avsluta hela psykologprogrammet med en sista opponering, sedan luncha med Christoffer, hälsa på Nattis på hennes jobb, äta indiskt med mina favoritpersoner och sedan se Pirates i Heron City.

Tänk er: Livet


Ps. Tänkte försöka få med Emil på att göra en videoblogg med mig i helgen.. Finns det några ämnen som ni nu vill höra oss babbla om? 

21 kommentarer :

 1. Jag vill gratulera dig, Emelie! Klar med psykologprogrammet idag! Grymt bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Karin! Det gör mig så otroligt glad att höra - men det har ännu inte sjunkit in... :O

   Radera
 2. Ja, grattis! Så gott som klar! Måste vara så jävla skönt? Kanske lite ledsamt?

  Angående videologgen: skulle vilja höra er snacka studier vs jobb. Mat! Hur ni ser på mat var för sig, skulle vara kul. Favoriter, saker ni tycker mindre om. Lite allmänt. För att mat är kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu.. Jag vet inte - jag är ju tokglad?... Men samtidigt har jag nog inte insett att 17 års studier lidit mot sitt slut. Kommer jag någonsin inse det? Och hur kommer det att kännas då? Ingen jävla aning..

   Åh! Mat är ett UNDERBART ämne, tycker både jag och Emil. Där har vi nog tusentals saker att prata om, haha... :D

   Radera
 3. Oj vilken fullproppad och effektiv dag. Stort grattis till den stundande examen!! Sjukt bra jobbat!! Får ni gå på promovering?

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK!! Nu är jag klar med ALLT! Helt otroligt...

   Och ja, det är en ceremoni den 31 maj och sedan en avslutningssittning den 2 juni.. Jag kommer däremot vara i Paris under båda tillfällena, egenvalt :D Bästa sättet att fira på!

   Radera
 4. Stort grattis! Håller tummarna för Nypan-jobben också. :) Kul med videoblogg - jag tänker mig att alla ämnen ni väljer att diskutera kommer att bli intressanta att lyssna på!

  PS. Sjukt snygg tröja, hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, visst??? Älskar tröjan, säger precis det jag vill ha sagt :P

   Radera
 5. Grattis till att din psykologexamen är klar! Och vad kul att arbetsintervjuerna kändes bra? Vad är det som gör att BUP tilltalar dig mer än de två övriga jobben? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa... Ja alltså, det som gör BUP som mest attraktivt är att det är arbete med barn, som jag både känner mig trygg och väldigt lycklig i. Jag känner att det är något jag gör bra, och där jag helst av allt vill lägga min potential. Arbete med barn är självförverkligande för mig. Plus att det är mer varierade arbetsuppgifter där - både utredning och behandling i olika åldrar som är svårare att få på andra instanser... :D BUP känns också som en startbräda inför familjebehandling och parterapi!

   Radera
 6. Kanske pinsamma/roliga ögonblick i era liv som ni berättat för varandra än! Inte alltför pinsamma saker men sådana lite roligare händelser eller något ni upplevt som var lustigt :D Kan bli en del skratt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj..! Vad intressant - där måste jag ju fundera över vad för pinsamma ögonblick jag ännu inte delat med mig av ännu.. Haha, oftast är ju sådana också pinsamma att berätta, så ja, det kan bli riktigt kul!

   Radera
 7. Sådan härlig känsla när livet verkar flyta på som det ska! Och grattis till en snart klar examen! Vad tusan ska du göra med all ledig tid?! (Så tänkte jag när jag tog min. Sen insåg jag att jag var tvungen att jobba var betydligt mer inkräktande på min fritid än vad plugget hade varit :P )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Anna Maja!.. haha, ja, jag ska ju jobba/semestra nu i sommar, och jobbet börjar inte förrän höst.. FÖRSÖKA njuta av mitt sista sommarlov i livet...

   Men oj, hur spiller ditt jobb ut över fritiden? Jag tycker studierna är det som verkligen borde påverka fritiden mest, eftersom man *aldrig är klar*..

   Radera
  2. Ja så tyckte jag också. Men det visade sig att jag verkligen inte pluggade 8 timmar om dagen direkt. Eller, i perioder gjorde jag det ju. Men inte vecka ut och vecka in. Och så fick man lite andningspauser när det var lite lugnare. På jobbet behöver du vara jämnt. Och jag har inte ett jobb jag kan ta med mig hem men är så sjukt trött efter en jobbdag att det liksom inte blir så mycket mer än laga mat, diska och fixa lite.

   Radera
 8. Grattis till examen! Håller tummarna för bup-jobbet!
  Var det någon som kommenterade tröjan på intervjuerna? ;)
  /Minna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej, jag gömde den säkert under en knäppt kofta under intervjuerna... Jag vågade inte riktigt visa den, i risk för att de skulle tycka att jag var lite arrogant, hehe.. Men om jag börjar och lär känna mina arbetskollegor kommer jag nog våga visa upp den mer med stolthet ;)

   Radera
 9. Blir så avis på superman-trosorna! Det blev jag förra gången du skrev om dem också och då tipsade du om att de var från HM men jag har glömt att gå dit. (Den superkraft jag är i störst behov av är tydligen ett lite bättre minne...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kommer ihåg att du reagerade på dem! Men det blev inte av alltså? Nu får du ännu en knuff i baken så att du sticker dit och köper ett par! För helt ärligt - SÅ VÄRT! :')

   Radera
 10. Nu sitter jag här och läser ikapp din blogg, efter ett par kaotiska dagar. Blir alltid så glad när jag kikar in här, men extra glad efter dessa inläggen! Er kärlek och sättet ni visar det på till varandra är så fint. Värdera det! <3
  Stort, stort grattis till jobbet, grattis till samboskap, grattis till livet vafan!!! Hur känns det, tanken på att bo ihop med någon? Har du gjort det förr? En partner alltså. Har ett vagt minne av att du varit i ett långt förhållande innan och bott med denne herre...? (stalker)
  Och!! Vad beställer du när du äter indiskt?! Jag kör på balti med kyckling. Ibland lamm, om jag är på sånt humör. Utan koriander då, förstås. Och massa naan med Smör ❤️❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhhh, tack Evi..! Så tacksamt när någon utomstående säger så, för då får man verkligen en annan uppskattning för vår relation :')

   Gud... Jag har inte haft tid att PÅ RIKTIGT tänka igenom hur det kommer bli att vara sambo.. Jag har varit sambo en gång tidigare - med min första pojkvän, i min lägenhet i Stockholm. Det var ett halvår när jag var 20 år gammal (vi var ihop i 6 år totalt) annars hade jag bara levt själv.. Ska bli.. Wow.. Louice gav ju ett förslag om att jag och Emil ska videoblogga om det, och det tror jag kan bli riktigt intressant...!

   Jag har två favoriter jag brukar variera mellan! Antingen Balti - och då föredrar jag biff eller kyckling. Eller så tar jag Pasanda Badami, och då tar jag alltid kyckling :D Beror på om jag är ute efter mer sur eller söt smak.. ;) Men jag ÄLSKAR koriander! Hur kan du inte tycka om det? Och naan är ett MÅSTE! :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)