Lösenord

onsdag, maj 31, 2017

Familjegrill och fruktsallad (och nattglass)

Sista heldagen i Sverige var i söndags, och vi hade bara lugna familjeplaner. Vi skulle nämligen ut till Emils far med familj, och umgås lite där. Jag tog på mig min nya favorit-psykolog-tröja och gjorde mig redo att vara social och artig, ni vet, så som man är när man träffar respektives släkt.


Så tog vi lilla mini-cooper som vi lånat hela veckan och körde ut till där dem bodde. Ute på landet, säg!


Där möttes vi av Emils lillebror som stod och tvättade deras bil. HEJ COLIN!


Förutom lillebror fanns även Emils far, styvmor, farmor och farbror där. Vi stod och pratade ett tag, jag tränade återigen på mitt handstående, och sedan grillade vi. Det blev marinerad fläskfilé med klyftpotatis och vitlöksbaguette, samt en fetaostsallad. Mycket smakligt! Nedan ser ni hur farbrorns hund kikar bort på rådjuren vid skogsbrynet.


Som om jag och Emil inte moffat nog denna vecka blev det även praliner och tryffelchokladtårta till efterrätt. Det var ju trots allt mors dag.

Det gjorde att när vi kom hem ville vi bara ha något lätt att äta på kvällen. Vi tittade på två Jim Carrey-filmer och åt en simpel fruktsallad. Innan dess hann vi även med en videoblogg! (se videoblogg!).



.... Fast när klockan närmade sig midnatt råkade sig visst en burk glass smyga sig ur frysen, som vi smaskade på till sluttampen av den sista filmen.  Vi kunde helt enkelt inte bärga oss. Det var avslutet på min Sverige-vistelse, och dagen efter flög jag hem...


14 kommentarer :

  1. Vilken mysig dag! :) Hur ser dina planer ut för resten av sommaren? Hur länge ska du stanna i Paris? Hur länge ska du jobba där? När ska du börja jobba på BUP? Jag hoppas att de frågor är inte dumma (för jag såg att du har publicerat en film på YouTube och jag har inte sett den än, så du kanske svarar de frågor där?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det ska jag allt berätta!

      Sommaren: Vara i Paris. Semester och bageri-jobb och promenader! Sista sommarlovet!
      Reser hem den 25 augusti och ska då påbörja min flytt till Nyköping.

      Den 4 september börjar jag tjänsten på BUP, och den löper totalt 1 år. Efteråt gissar jag att jag stannar i Nypan om jag och Emil fortfarande trivs ihop och vill vara tillsammans, men annars har jag ingen aning!

      Inga frågor är dumma, Ursi! <3

      Radera
  2. Hur känns det att vara tillbaka i Paris? Kan tänka mig att du skall njuta riktigt mycket nu när du är befriad från uppsatsskrivandet! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns SÅ SJUKT JÄVLA BRA! Har bara några små justeringar klar på uppsatsen (som jag ska göra idag, sedan skickar jag in den), och sedan blir det jobb och promenader och crêpes hela sommaren ut :D
      Finns ingenstans jag hellre skulle vilja vara just nu.. (fast Emil hade förstås gärna fått vara här..)

      Radera
  3. Å vilken härlig vistelse du verkar ha haft här hemma i Sverige. Hoppas verkligen att du trots saknaden av Emil kan njuta av den här sommaren i Paris nu med allt detta i minnet. Det ska bli så himla mysigt att få hänga med dig i sommar och sedan till hösten när ni flyttar ihop och du börjar jobba som psykolog. Det blir som att få följa en helt ny era i ditt liv. :)

    kramar <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tror jag definitivt! Tack och lov finns ju sociala medier, och där håller vi ju verkligen god kontakt. Och sedan kommer han, om 24 dagar kommer han vara här i tre veckor!!!! Jag ser fram emot att du läser om mina upptåg och ger små kommentarer då och då, det kommer bli så kuuul att få dela detta! :D
      Stor kram, Carro <3

      Radera
  4. Låter som en fin avslutning på din Sverigevistelse! Så gott med grillat och så mysigt att den där glassburken tog mod till sig att krypa fram ur frysen på nattkröken :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, det kändes som att ett avslut utan glass är inget avslut! ;)

      Radera
  5. Vet inte om min kommentar kom fram från igår för den syns inte här. Men iallafall jag är halvt dement och minns inte exakt vad jag skrev haha. Men vilken mysig vistelse du verkar ha haft i Sverige :D gosigt med familjemys! Hur känns det att träffa Emils familj? :) jag hade så jobbigt i början att vara en "bra svärdotter", vilket jag inte alls hade behövt känna för Magnus familj är så himla goa och snälla och påpekar alltid vilken bra inverkan man haft på karln ;) pjuh. Tur.

    Hoppas jag kan samla ihop lite pengar till sommaren och besöka paris. Det vore så himla fint. <33

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, fick den inte :((( Men äsch, att du tar dig tiden att skriva ändå, jag blir så glad! :'*

      Alltså, Emils familj är toktrevlig! Jag har ju bara träffat hans fars sida ännu, och jag tycker om den jättemycket! Men visst är det lite "pressat" för jag vill ju så gärna att de ska tycka om mig och man vill liksom göra ett bra intryck samtidigt som man inte vill göra sig till, du vet.. ;)

      MEn awww.. ja, det är klart att de tycker! Hur kan man inte tycka om dig?! <3
      OCH KOMMER DU HIT MÅSTE DU HÖRA AV DIG. Kan du fatta att vi aldrig träffats?!

      Radera
  6. Haha! Jag LOVAR att du är den första jag skriver till om så blir fallet! :D <33 Jag vill också äta riktig crepes och bli kladdig i hela ansiktet ju! :D

    Vad kul att det är så! Det är så viktigt tycker jag att man kommer överens med den respektives familj :)
    Åh vad du är söööt!! Nä Alltså, det känns ju dock som att jag känner dig redan haha. Jag följer ju dig varje dag hihi. Men om möjligheten finns så hade jag mer än gärna träffat dig irl!! Fatta roligt efter så många års kontakt :D vetu förresten vad jag kom att tänka på häromdagen.. Du vet när jag umgicks med D? Och vi drack lightläsk och du skulle vara snäll och förklara (tolkade jag det som nu men inte då..) att det är bättre vi dricker vanlig läsk för att utmana oss och jag och D blev upprörda över att någon kunde säga så till oss. Jag vet inte om.du minns och inte heller varför jag kom att tänka på det nu men har haft dåligt samvete över det då jag trott att du tagit illa vid dig av det. Det var ju då en himlans massa år sedan nu haha. Vilket fall som så var det inte alls rätt person att umgås med just då vilket kanske var det du ville säga mig ;)
    <33

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk att få bli helt kladdiga tillsammans, haha, åh!

      ... MEN WOW!! Det hade jag helt glömt! Visst kommer jag ihåg hur tighta du och D var (och visst var jag nog lite avis på att ni hittat varandra, men sedan satt jag ju själv ihop med Lovi på den tiden...)... Och jag kommer ihåg att jag verkligen funderade på det där med lightläsk och just under den tiden kändes det som att stort steg - även om man nu smakmässigt föredrog light, att faktiskt våga utmana sig med sockrad läsk. Jag kommer ihåg att det en läskig sak för mig, som hjälpte mig en hel del framåt (även om jag sedan återgick till light när jag kände mig friskare, pga smakpreferenser).

      HAHAHA, men söta, du får INTE ha dåligt samvete!!! Jag fattar ju att det blir så, och så FORT man lägger sig i andras business riskerar man att bli missförstådd. En del av livet, liksom. Ingenting jag tog illa upp så pass, men jag förstod ju att ni blev arga på mig och tyckte jag var en jobbig, ätstöd pain in the ass som inte unnade er er lightläsk :P

      Mjä... Jag har tyvärr aldrig kunnat se upp till D, eftersom jag har känt att hon ibland dolt saker för mig själv (obs! bara en uppfattning jag fått genom bloggen, jag känner henne inte ju!) och det kändes inte som att hon var lika på det klara som hon ville uppvisa... Som en fasad. Därför jag inte lockades av att lära känna henne... Men sedan betvivlar jag inte att hon var en fin vän och att ni hade jättefint när ni väl umgås! (vad hände egentligen????)

      Radera
  7. Haha! Jag hade dock aldrig druckit vanlig läsk innan eftersom jag aldrig tyckt om kolsyra. MEN jag hade heller inte gjort det pga ätstörda tankar ;) så jag förstår vad du menade nu men absolut inte då när man var nere i träsket. Sen påverkade tyvärr D mig absolut inte till något positivt. Vi hade skit roligt när vi umgicks men det var vid fel tid och vad som hände är nog enklast att förklara att hon var vääääldigt manipulativ. Tyvärr. Utmanade (som hon kallade det) hon sig med godis, glass eller whatever så kompenserade hon det sedan i smyg vilken framkom ganska så snabbt. Medan jag var blåögd och bara hängde på tåget. En mycket falsk fasad på bloggen. Synd egentligen för jag vet att det var många som såg upp till henne..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, det är även dumt av mig att dra slutsatser och tro att jag vet allt om hur man blir frisk från en ätstörning, liksom, egentligen borde jag bara hållt mig till mina egna angelägenheter :P Men men, man gör ibland saker utan att tänka ett extra varv... Och jag hade ju egentligen ingen rätt att komma med "tips och råd" till er liksom!!

      Jag kan förstå det, det kändes nästan lite så när jag läste hennes blogg.... Det är så svårt att se det själv när man är i det - både för henne själv och de runt henne. Har ingen aning om var hon är eller håller på med idag, men jag hoppas hon lyckats ta sig ur allt nu! :)

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)