Lösenord

måndag, april 10, 2017

Vi bränner oss i ett soligt Montmartre

I lördags vaknade vi upp till åtta, och låg och drog oss i sängen tillsammans. Jag hade drömt en mardröm, och det kändes något så fasansfullt tryggt att kunna krypa närmare, gräva in huvudet vid hans axel och försäkra mig om att mardrömmen inte var sann. Jösses, vad jag saknat att vakna upp bredvid Emil.

Vid 9-tiden gick vi ut och handlade frukost. Emil föreslog att vi skulle slå på stort, så förutom den traditionella demi-baguetten, så tog vi en croissant, en pain suisse och en trois chocolat (recension kommer!).


Efter vi ätit oss mer än mätta och redo för att carpa dagen gjorde vi upp agendan. Det skulle bli soligt och klart och dessutom tokvarmt. Vi bestämde oss för att ta oss an Montmartre och besöka Sacre-Coeur.


På riktigt. Det var rena rama sommaren. 


Efter några timmar var vi framme i det pittoreska Montmartre och Emil var snabb med kameran! Faktum är att han förvandlades till en liten fotoninja, såg attraktiva vinklar under varje lummig trädgren.




Och givetvis mäktiga Sacre-Coeur... 


Om ni tittar extra noga när ni tittar på videon längre ned, så får ni se när jag filmar Emil när han tar vissa av dessa kort.. Lite *behind the scenes* liksom.




Och vi selfie:ade oss!


Jag klättrade upp på en mur och kikade in i en privat innergård; sträckte armarna med mobilen över stängslet och tog detta kort. Åh, så mysigt de har, sade jag och räckte Emil bilden för bildbevis.


Emil fortsatte fota.. Jag vet inte, det är något med att jag ser honom lyfta armarna, rikta kameran och kisa för att få till den perfekta vinkeln. Blir liksom så glad i hela kroppen? 


Här exempelvis, har även han klättrat upp på en stenmur och sträcker armarna över stängslet för att få till följande foto:


Eller när han sjunker ned nära marken för att få till detta grodperspektiv. 




Vi traskade upp och ned längs Montmartres kullar, tog höger eller vänster i korsningarna beroende på känsla och tog kort på allt som attraherade oss.


"Emil, kan inte du ta ett kort på mig och min söta outfit?" sade jag skamlöst.
"Okej!" sade han.
Då tittade jag drömskt ut i *the abyss* och bilden blev likt nedan. Precis som jag tänkt mig.






Vid 14-tiden började jag bli småsugen på något, Emil köpte en glass och och jag tog en ... Emelie-kaka (fortfarande lite förtjusande pinsamt att kalla dem det?).. Mmm, så gott det var!


.. Och så satt vi i solen och njöt, njöt, och njöt. Hånglade och pratade. Lite visste vi att vi väl hemma skulle finna oss ömma och helt röda som tomater, i brist på insmörjning.


Vi fortsatte och svängde förbi Le mur de je t'aime. Emil tog en bild på mig där jag ser ut som en tönt.


Alltså ja. Och med tönt, då menar jag att jag ser ut som en dumsnäll naiv flickspoling som snart kommer få sina skolkritor nedspolade i toaletten av skolans mobbare. Kolla bara på den där uppsynen. Blir nästan provocerad av mig själv.


Sedan tog vi en långsam promenad i Montmartres kyrkogård. Emil tvekade ett tag på att fota, innan han blev alldeles för förundrad av hur mäktiga mausoleum det fanns. Då kastades allt vad som var religiös respekt ut genom fönstret for that *perfect* picture.


Och se bara lilla mig i jämförelse med den mastodont-graven! Den är fasiken större än min studio i kvadratmeter. Fatta att en döing bor bättre än mig. 

Hursomhaver. Nu började vi bli trötta så vi började vandringen hemåt. Tack och lov är det nedförsbacke, och alltså mycket lättare.




Japp. Och väl hemma insåg vi det som jag nämnde tidigare i inlägget. Vi hade blivit brända. Jag på mina axlar och ansikte, och Emil över ansikte och nacke. AJ. Vi kändes oss tokdumma som inte smörjt in oss på morgonen, fastän vi visste att det skulle bli strålande sol och sommarvärme.


Medan jag satt och bloggade och tog det lugnt somnade Emil i mitt knä, och 1,5h senare väckte jag honom för att vi skulle ut på middagsjakt. Vi skulle prova något nytt, och letade efter en restaurang som vi både trodde skulle erbjuda en god middag. Efter lite traskande hittade vi en lite längre ned i 15:e arrondissemanget, där vi beställde en hamburgare och en calzone.


Tyvärr var burgarbrödet torrt och pommesen kalla, men köttet var gott och calzonen var superb! Plus att vi kunde sitta ute på en uteservering i shorts och klänning, sida vid sida, och kyssas.


Oooch så en liten dagsvideo på det! Ps. Tycker ni om dem? 


Totalt blev dagens promenerande kring 6 timmar, och nedan kan ni skåda hur det såg ut. Upp och runt i Montmartre, tillbaka, och en liten restaurangrunda.


På vägen hem stötte vi även på en låda med Milkas nya chokladpåskägg, och jag nämnde för Emil att jag varit så himla sugen på att prova dem... Och vad gör inte pojken, om inte köper med sig en ask hem till oss?!


Det, tillsammans med mitt påskägg, blev vår efterrätt. 


Och recension på Milkas påskchokladägg? Mycket, mycket goda! Fyllda med en fluffig mjölkkräm (älskar choklad med mjölkkräm, mmm!) och halva päskägget, och sedan var jag klar för dagen. Förresten - har ni sett dem i Sverige? Ni som smakat - vad tyckte ni? Ni som inte smakat - skulle ni vilja?

Vi låg i sängen och tittade på Moulin Rouge, jag grät som vanligt i slutet och Emil höll om mig. Det var en himla fin kväll... Vi somnade inte förrän efter 2, och sedan sov jag så djupt, så djupt, som jag inte gjort sedan han var här förra gången.

26 kommentarer :

  1. Superfin outfit! :)

    SvaraRadera
  2. Såå härliga foton!

    SvaraRadera
  3. Håller helt med Elin E att du har riktigt fin outfit här!
    Jag sitter och äter ett sånt där ägg nu haha men från ett annat märke... Kommer inte ihåg vilket för jag slängde etiketten men tror det smakar ganska likt Milka's variant :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Hanna, vad snällt sagt..!
      Åh, så pass? Vad tycker du, är den god? :D Jag är så sjukt såld på mjölkkräm tillsammans med choklad alltså..

      Radera
    2. Haha med tanke på att jag älskar all choklad (förutom den riktigt mörka) så kan jag inte säga annat än att den var jättegod! ;) Btw alla dina matinlägg gör mig alltid så hungrig, ser så gott ut!

      Radera
    3. Haha, då är du som jag! Har du en favoritchoklad, Hanna?
      Och du, det blir jag med....!

      Radera
    4. Hmm brukar välja choklad efter humör haha så den frågan var svår... Har tidigare alltid haft Lindt chokladkulor (de röda) som favorit men har nog förätit mig på dem för vill inte köpa dem längre :P Har ätit mycket snicker's på senare tid men bara den vanliga, inte hittat de med andra smaker :( vill testa den med mandel! Vilken var det du testade i ett tidigare inlägg?

      Radera
    5. Jag är lite på samma spår! Kan tycka Lindt, som jag förut älskade, kan bli lite för mycket nu...
      JAG ÅT DEN MED HASSELNÖT. Den var jättegod. Men jag har även funnit den med mandel här i Paris!!! Skulle inte du hit snart, så vi kan testa tillsammans? ;D

      Radera
    6. Åh pefekt! Jag är i Paris mellan den 24-28 april så då jäklar ska vi äta choklad haha :D Är du ledig så kan vi ha en picknick och köpa med massa godsaker :)

      Radera
    7. Låter helt jädra kalas!!! Jag kommer hem till Paris igen (efter en helg med arbetsintervju i Nyköping) den 23 april, och är då definitivt hemma. Kommer antagligen jobba, men förhoppningsvis inte varje dag ;)
      Ser så fram emot det! :D

      Radera
    8. Aww vad lägligt! För min del så vore den 26 eller 27 bäst men vi kan höras några dagar innan så får vi se hur planerna ser ut! Taggar redan haha :D Ser ut som om det ska bli halvt regnigt när jag är där..... Men vi får hoppas att det ändrar sig så vi kan vara ute! :)

      Radera
    9. Äsch, för hoppets skull: När jag såg på väderrapporten för Emils besök förra gången stod det regn hela helgen, men det visade sig bli 25+ och strålande sol! Så här långt i förväg är det inte meningen att man ska lita på prognoserna ;)
      Ja, men det låter jättebra!!! Jag taggar med, ska du veta :D :D :D

      Radera
    10. Åh då finns det hopp än haha <3 :D

      Radera
  4. Va?! Finns milkas chokladägg i Sverige? Brukade köpa dom när jag bodde i Tyskland så måste försöka hitta dom här :o

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, dessa köptes i Paris! Jag vet inte, de kanske finns i Sverige? Ut och leta! :D

      Radera
  5. Såna små söta äggkartonger skymtade jag bland påskgodiset när jag handlade idag, men skyndade snabbt förbi. Ska kolla noggrannare nästa gång jag är där vad det var för märke. Kartongerna kom i olika färger har jag för mig... ÄLSKAR Milka choklad ju!! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Milka är tokgott! Bättre än Marabou, kan jag känna. Fast såklart inte bättre än Fazer.. ;)

      Radera
    2. Jag upptäckte Milka för ca ett år sen och blev blixtförälskad! Jag kan också känna nu att Milka är bättre än Marabou, men med lite dåligt samvete... Får man tycka så? Marabou är ju kung! Har varit en Marabou lover i alla dessa år och så kommer det en ny helt plötsligt och bara tar första platsen utan vidare...? Haha.. Fazer spelar i en helt egen liga känner jag, den har liksom en djupare smak, mindre mjölkig. Uppskattar Fazer mycket och kan bli riktigt sugen på det ibland. Fazer moffar jag aldrig i mig, utan njuter långsamt av varje tugga!

      Radera
    3. Alltså, jag AVGUDADE Marabou när jag var liten (iom det klassiska chokladmärket etc etc), men med tiden har jag märkt att den har en lite sur eftersmak? Ju mer annan choklad jag äter, desto mer kan jag urskilja just detta i Marabou. Ja, Marabou är fortfarande tokgod!!! Men jag föredrar nog faktiskt andra märken ;)
      Och håller med, Fazer är mer njutarchoklad! Ju mjölkigare och sockrigare, desto mer kan man glufsa i sig.. Vilket givetvis också uppskattas ibland!

      Radera
  6. Vilken drömmig dag! (Frånsett brännan då.) Och du kommer bli trött på att läsa det här igen men jag ÄLSKAR fotona! Och Emil har ju fotograftalang! Mjölkkräm låter lite konstigt men jag skulle inte ha något emot att smaka. Tycker oftast att det är kul att pröva nya saker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, åh, än så länge är jag inte trött på att höra det, åtminstone! Emil skulle säkert bli glad om han läste det här också :)

      Men mjölkkräm - har du aldrig ätit Kinder-choklad? Det är ju mjölkchoklad med mjölkkräm inuti... ;)

      Radera
  7. Jag har ätit Kinderägg! Är mjölkkräm alltså det vita lagret på insidan av ägget? Jag har nog bara trott att det var vit choklad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just Kinderäggen tror jag är vit choklad på insidan, men typ, har du ätit de där Kinderbarerna?

      http://www.kinder.be/image/journal/article?img_id=12239293&t=1491809765584

      De är ju mjölkkräm inuti, och sååå goda..! Det dyraste märken av chokladdragerad mjölkkräm på den svenska marknaden, fo'sho'.

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)