Lösenord

söndag, april 09, 2017

Fel galette, shopping och ett påskägg!!

I fredags hade jag bett om ledigt, för det var verkligen inte vilken dag som helst... Det var dagen för Emils tredje resa till Paris! Jag kände mig så piffig och fin, så som man gör i blommig röd klänning och smink. Såhär fint poserade jag framför selfie-kameran.


... Men såhär kände jag mig egentligen, på insidan. #overlyattachedgirlfriend


Dessutom riktigt nöjd med min nya klänning. HM, 100 kr. Ett kap!


Redan klockan 11:05 kom han med bussen, och då stod jag borta vid busshållplatsen och väntade. Jag hade gått dit, och det hade tagit lite mer än en timme. När vi kom hem började vi med att kramas i sängen. Så värt.


Därefter plockade Emil fram en överraskning... Och snacka om att jag blev överraskad, men så sjukt sjukt sjukt glad! Ett påskägg! Jag som faktiskt gått runt och tänkt på att jag så hemskt gärna skulle vilja ha ett påskägg, men förlikat mig med tanken på att det inte skulle ske. Och så har han med sig ett, skräddarsytt påskägg med mina absoluta godisfavoriter? Åh!


Milky Dreams, lysmelk, ferraribilar, nappar och Kinder tillhör favoriterna.

Efter att ha moffat några favoritgodisar i all hast var det dags att ta oss ut för lunch. Vi var båda vrålhungriga, och jag ville så hemskt gärna att vi skulle äta galette från crêpesståndet i närheten. Vi beställde en med pastrami och ost, men när vi väl huggit in i den inser vi att kocken gett oss fel galette. Vi hade fått en med ägg och ost istället - så vi fick snällt tillbaka och bad om en ny. Det fick vi - så här ser ni nu fel galette (vänster) och rätt galette (höger)


Och ingen galette utan efterföljande nutella-crêpe! Här ser ni vår gestaltning av hur glad man kan bli av en crêpe.


Efter maten intagits gick vi en sväng förbi ståtliga Notre Dame och de utslagna körsbärsblommorna i parken. Så himla vackert. *cred till Emil för magnifika bilder*


Och det kändes som riktiga selfie-moments. 


Därefter föreslog Emil en shoppingrunda! Det hade jag ingenting emot, och eftersom det var fredag mitt på dagen var provrummen (till en början) tomma. Riktig lyx! Emil hittade både en t-shirt och en skjorta han gillade väl, och jag hittade en topp.Mellan butikerna hann vi även med en runda i Le Marais, och fastnade spontant framför lite street-dansande.

Vid 18-tiden var vi hemma igen, trötta och slitna efter shopping och promenad, och slog oss ned i sängen och vilade. Bara en liten stund, sade vi, för sedan var det dags för middag. Och jag och Emil var sugna på pizza på en närliggande pizzeria.


Vi körde en margherita och en pepperoni, och delade både på hälften. Voilà nedan, stiligaste herren i Paris.


Efter maten funderade på vad vi ville ha till dessert. Skulle vi ta dessert på restaurangen, gå hem och äta godis/glass, eller gå till mitt favoritcrêperie och ta en karamellcrêpe?

Det blev en karamellcrêpe, rätt lättvalt! Däremot högg vi båda in direkt och började äta innan vi ens tagit några bilder?! Oops. 

På vägen hem hade jag ett sådant matkoma/sockerkoma som rann ut i flummighet, och jag skrattade och skämtade om allt. Kände mig så jädra glad, lycklig, bortskämd och kär. Emil visade mig att han kunde slå ihop klackarna i luften, och det var ett tag sedan jag skrattade så gott.


När vi väl kom hem sedan så hade vi gått den här rundanDen delen som sträcker sig mot väster är biten jag gick för att hämta upp Emil (och sedan tog vi buss hem till mig), och resterande är shoppingrundan vi tog tillsammans.


Väl hemma sedan så lade vi oss i sängen och hade tänkt se en film, men vi båda var alldeles för trötta och somnade redan strax efter 22. I varandras armar. Åh, lyckan.

4 kommentarer :

 1. Älskar glädjen som strömmar fram ur det här inlägget. Man kan liksom inte låta bli att själv bli glad. Tycker också att det är så fina färger med den röda klänningen, de rosa körsbärsblommorna och den blå himlen. Blir också lite nyfiken på misstagsgaletten, det låter ju gott med ägg och ost men jag antar att det inte var någon höjdare eftersom ni stod fast vid ert ursprungsval? Synd att det inte finns en provsmakningsfunktion via bloggen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, Fredrika!!! Om du visste hur jag sprudlar när jag skriver det här inlägget, och för typ femte gånger idag läser igenom det. Och hur glad jag blir att du känner den lyckan i inlägget??

   Alltså, jag har inget emot ägg och ost, men utan sältan från pastramin så blev den rätt platt, tycker nog jag. Hade gärna haft lite extra salt! Det, plus att Emil inte gillar stekt ägg, så det var givet att vi skulle ge tillbaka den. Däremot tyckte jag annars inte att det var något fel på den. MEN! Smart grej med provsmakning via bloggen. Något att satsa på som nyteknologisk funktion, visst??? ;)

   Radera
  2. Provsmakning via bloggen låter bra MEN din chef på bageriet skulle möjligen ha en annan åsikt. För inläggen "dagens bakelsedisk" skulle nog resultera i en väldigt tom bakelsedisk efter att inlägget legat uppe några timmar...

   Radera
  3. Väldigt väldigt sant...

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)