Lösenord

tisdag, april 11, 2017

Extra basilika och flera sorters selfies

Till skillnad från andra dagar, då jag haft vanan att vakna mellan 7-8 utvilad, så väckte alarmet mig vid 09:30 och jag kände mig som en klubbad säl. Ouf, det kändes svårt, ska jag säga, när jag gnydde till och pressade ned ansiktet i huvudkudden igen. I vilket fall som helst så tvingade jag mig upp - det var ju trots att Emils sista dag i Paris, och vi kunde inte sova bort hela den.

Medan han låg kvar och drog sig så gick jag ut och köpte frukost till oss. Kunde inte hjälpa att smågnaga lite på baguetten innan jag kommit hem igen.


Och frukosten i vanlig ordning, baguette, croissant och denna gång två små choquetter. Bara för att Emil skulle få provsmaka, givetvis.


Morgonen gick ut på att jag smålärde Emil några användbara franska fraser (snart kommer han bli expert på att beställa mat!) och myste. Vid 12-tiden gick vi däremot ut för promenad och en sista måltid innan Emils hemresa.


Pizza Hut! Inte kan det väl vara något annat. Det är tradition så det bara dånar om det. Dessutom var det min tur att bestämma pizza, så jag tog en margherita till oss!.. Plus att jag varit så finurlig att jag tjuvat med färsk basilika hemifrån mig. Bara för att piffa upp pizzan lite!


Löv-ly, va?  *pun intended* Och så vansinnigt god.
Jag och Emil satt och mumsade, pussades mellan tuggorna och var så otroligt glada över att den andre var precis lika matglad som en själv. Älskar att ha en pojkvän som älskar mat. Och godsaker.

Och selfies! Man får inte glömma selfies. Både den fina och den mindre fina sorten.


Efter pizzan var vi mätta och belåtna och tog en promenad utåt till Jardin des Tuileries. Där satte vi oss ned på två gröna stålstolar, solen stekte på med 25+ och det fanns ingen chans att vi kunde sitta i solen. Vi löste korsord, hånglade, drack kall läsk ut sugrör och sammanfattade helgen som varit. Och pratade om två veckor framåt - när jag åker till Nyköping en helg för min första psykolog-arbetsintervju.

Sedan lämnade jag av Emil vid busshållplatsen, för tredje gången inom tre månader. Det tog emot att släppa honom, speciellt efter den fantastiska helg vi haft som jag aldrig önskat skulle ta slut. Men.... Bara 10 dagar kvar, sedan ses vi igen. 


4 kommentarer :

 1. Basilika alltså - ett måste i varje modern kvinnas handväska!

  SvaraRadera
 2. haha, ÄLSKAR att du hade med dig basilika till restaurangen!! och åh: lycka till på intervjun! så spännade!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taaack Lovi!! Och visst har man med sig färska örter i fickan- man är ju rutinerad ;)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)