Lösenord

onsdag, april 12, 2017

Jag, Barbara och dagens bakelsedisk

Här kommer ännu en inblick i mitt arbetsliv, och en dagens bakelsedisk kommer lastad! Fullproppad med croissants, pain au chocolats, chaussons au pomme, rouleaux praline, pistache och pains aux raisins. 


Och lite pråliga prylar med éclairs, forêt noirs, tartelettes, crème brûlées och fruktpajer.


Jobbet varierar verkligen. Ena dagen kan jag ha en riktig skitdag, rent utsagt, och känna mig helvilsen, vara klumpig och tappa saker, glömma bort beställningar, ge fel växel och inte alls vara med i game:t. Andra dagar är precis tvärtom, och jag speedar igenom ett pass som en duracellkanin med precision i likställning med kvickhet. Jag antar att allt beror på dagsordningen.

En sak som inte förändras, det är hur jag skämtar med mina kollegor. Oavsett om de skämtsamt säger "Emelie är Mr Bean idag!" eller "Vilket flyt!" så är de alltid lika gemytliga. Jag kommer överens med alla (förutom en viss otrevlig tjej, men alla reagerade på henne så pass att hon fick sparken efter en vecka). 

Häromdagen när jag smygtog dagens bakelsebilder (det är ju egentligen ingenting chefen vet om eller tycker är världens bästa idé, sssh!) så ropade Barbara till "Emelie, vi tar en selfie!!!!"


"och lova skicka den till mig sedan!" hojtade hon, innan friden avbröts av äntrande brödsugna kunder. Hon blev däremot inte så nöjd, och vi bestämde oss för att ta mer selfies en annan dag.

Summan av kardemumman: Jag har rätt trevligt på jobbet.


11 kommentarer :

 1. En bra kardemummsumma! Jag älskar att du lyckas smygfota dagens bakelsedisk! Jag har en bakelsefråga: på den andra bilden finns en rektangulär ljusbrun bakelse som ser ut som något chokladigt. Min fråga är alltså: vad är det, har du smakat och är det fantastiskt? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det är Royal! Den är kalasgod. Jag har däremot inte ätit den från mitt bageri, men för några år sedan åt jag den från ett annat bageri, och recenserade den. Kolla här!

   http://sockerskrin.blogspot.fr/2015/02/le-royal.html

   *älska bloggen, alla minnen sparade*

   Radera
  2. Åh, men ja! Måste äta! Är det så att du lever som journalist i verklighetens Willy Wonka Land? Så praktiskt att kunna bläddra tillbaka!

   Radera
  3. Hahaha, wow, vilken alternativ beskrivning av min tillvaro... ÄLSKAR. Men.. Det enda som saknas är ju då den gyllene biljetten? Var kommer den in i bilden? :O ;)

   Radera
  4. Det är väl den du letar dig fram till? ;)

   Radera
  5. *DUN DUN DUN*... Och genast blev min blogg otroligt mycket mer spännande!! *cliffhanger* Will she ever find it?!

   Radera
 2. Dagens Barbara! Jag gillar't.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahaha, ja, hon är härlig, Barbara...

   Radera
  2. Underbar utan att vara uppblåsbar.

   Radera
  3. Haha! Underbar vinner över uppblåsbar alla gånger.

   Radera
  4. Inte för att det ena utesluter det andra.. ;)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)