Lösenord

torsdag, april 13, 2017

Trois Chocolats

När Emil var här under sin tredje resa, så bestämde vi oss för att testa en trois chocolats. Alltså en bakelse som innehåller tre (trois) choklader. Det är en liten moussebakelse som ser så fin och delikat ut, ska ni se.

Trois Chocolats 
Tre choklader


Dessutom med en liten macaron på toppen och lite chokladkulor.


Men jag vet ju att det ni egentligen vill se är insidan...! Alla vet ju att det är insidan som räknas.


Det är alltså mousse av mörk choklad, ljus choklad och vit choklad i tre lager, samt en sockerkaksbotten. Sedan är den dragerad med mörk choklad och toppad med små krokantkulor.

Smaken är inget att ta fel på - den smakar choklad. Mycket god, krämig, underbar choklad. Det jag saknar är dock lite mer tuggmotstånd, och de små kulorna uppepå blir tyvärr inte tillräckligt. Lite mer crunch hade varit att föredra. Emil själv tyckte nästan det blev lite för mycket choklad ("Vem ÄR du?!") och ville gärna ha lite vanilj att bryta av med.

Men god, det var den sannerligen. Fortfarande en av de godaste bakelserna jag vet.

2 kommentarer :

  1. Det där som hände Emil (alltså att det blev FÖR chokladigt) känner jag igen från när jag äter chokladglass. Så konstigt egentligen för jag gillar ju choklad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan hålla med om att det är en udda känsla. Det händer dock inte mig så ofta, utan jag har en rätt kraftig mage när det gäller choklad. Även det mäktigaste kan liksom gå ned utan problem (jag brukar ju äta kladdkaka helst utan grädde/glass liksom). Men jag håller med om att det, när det väl händer, blir lite *identitetskonflikt* i kroppen, i brist på bättre termer, haha!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)