Lösenord

söndag, april 16, 2017

Upp till Bastille och tillbaka

Häromdagen jobbade jag halvdag, och istället för att gå hem och plugga så beslutade jag mig för att ta vara på det fina vädret. Klockan var 13:30 när jag klockade ut, och jag fick direkt en tanke om vad jag ville göra. Jag ville köpa ett pingis-set till sommaren, så att jag och Emil ska kunna spela pingis på borden vid Jardin du Luxembourg. 

Sagt och gjort, jag kollade upp den sportbutik som låg längst från mig (så att jag hade lite promenadursäkter, givetvis!) och började traska.


För att komma dit jag ville så var jag tvungen att korsa Seine. Inget mig emot. Det var klarblått, lagom varmt och sommarpeppigt.


Hit skulle jag; Bastille! Jag hittade direkt till sportbutiken, köpte med mig två racket, sex bollar och började traska hemåt igen.


Jag valde att ta en annan hemväg, och beslutade mig för Le Marais. Jag var rätt tankspridd under hela promenaden, och huvudet var fast i en oenighet jag haft med Emil föregående kväll. Ingenting i vilket någon av oss gjort någonting fel, men över något värdsligt som ändå fått mig ledsen (ni vet hur känslor inte alltid lyssnar på logik?) och därför någonting jag rent mentalt behövde bearbeta. 


Jag ville egentligen bara komma på rätt tankar så att ledsenheten försvann. Bland annat genom att jag, under promenaden, passade på att leta upp två utmärkande matplatser som jag hört mycket om, och planerar och längtar efter att besöka med Emil i sommar.. *cliffhangers*
Återigen sade jag hej till Seine och damen borta på ön. Tänk att en kan ha en sådan klassisk sommardag i april.
Men ingen sommardag utan glass - under hela promenaden gick jag in i var och varannat supermarché för att leta nya glassorter. Bland annat denna, som jag hittade på Picard!


Men i slutändan blev det inte denna jag tog med mig hem, utan en annan sort. Den skulle jag äta för att trösta mig själv lite i ledsenheten, och bli stark igen. För sånt får man. Men den var liksom inte min favorit. Fast det visste jag ju från början (jordgubbar och allt). Äsch.

Dagens runda!


På kvällen pratade jag mer med Emil och mådde bättre och bättre, och i slutändan kändes allt som vanligt igen. Jag behövde helt enkelt lite tid att vara ledsen och bearbeta det för att komma tillbaka till mitt vanliga, glada själv igen. För se där, känslor är känslor och uppenbarligen behöver jag bara en dag ibland för att förstå hur allt hänger ihop.

9 kommentarer :

 1. Uppskattar verkligen hur ärlig du är i din blogg, att du blir ledsen/sårad osv av "värdsliga ting". Känns skönt att även de med så starkt psyke blir det på något vis hehe. Är så avis på vädret, det snöade här i Skövde i förrigår. =(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååh, Tamara! Vad din kommentar värmer! Jag blir glad att jag lyckas förmedla alla mina känslor - speciellt de onödiga, värdsliga, mänskliga sådana som även dyker upp och både stör och förgyller min tillvaro ibland. Jag vill att ni ska känna mig, och inte bara läsa om mig. Jösses, vad du gjorde mig glad!
   OCH FY, SNÖ :(((( KOM HIT ISTÄLLET.

   Radera
  2. Jag håller med ovanstående. Det som gör din blogg så läsvärd och speciell är hur du vågar förmedla hur du mår, känner och tänker. Det uppskattar jag mycket!

   Radera
  3. Nämen... Vad fint..! Ska göra allt jag kan för att fortsätta hålla min personlighet öppen här i bloggen, skriva ut och få er delaktiga i mitt studsiga känsloliv!

   Radera
 2. ...min kommentar försvann nyss? eller råkade jag posta den?
  I alla fall höll jag på att skriva att livet innehåller ju både glada och mindre glada dagar och under de mindre glada dagarna gäller det att ta hand om sig själv, vila ögonen på något vackert, bjuda sig själv på något gott att äta osv - alltså precis som du gör i det här inlägget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och sedan undrade jag även varför du köpte glass med jordgubbar i när du inte gillar jordgubbar?

   Radera
  2. Äsch. Fånig grej egentligen. Ville testa en av de nya smakerna, men den den enda nya som finns i affärerna är den med jordgubb. Så det blev liksom oundvikligt om jag nu bestämt skulle ha en ny smak... Haha...

   Radera
  3. Haha, gillar den där envisheten att du hade bestämt dig för att testa en ny smak, må det vara gott eller inte. Emelie Blad on a mission liksom :)

   Radera
  4. Haha... EXAKT. Nothing can stop me from my ice cream path.. ;)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)