Lösenord

lördag, april 15, 2017

Dagens bakelsedisk med macarons, påskpynt och mer Barbara

Hej och välkommen till ännu ett inlägg med dagens bakelsedisk! Som vanligt i programmet börjar vi med bröd-delen av godsakerna.


För er regelbundna tittare har vi även en nyhet idag i programmet. Macarons! Vi har börjat sälja dem individuellt, 1,20 euro styck. Vi har smakerna (från vänster) kaffe, körsbär, citron, karamell, vanilj, hallon, pistasch och så lite mer körsbär. 


Detta är även ett speciellt påsk-avsnitt, eftersom påsken är aktuell just nu. Här fyller vi dekorativa korgar med chokladfiskar, chokladägg, chokladklockor, dragerade mandlar och hasselnötter samt annat gottigt.


Vår duktiga pâtissier Franck har även gjort dessa enorma chokladfigurer, i form av kossor, kaniner och kycklingar med olika spexiga detaljer. (med spexig är kycklingen som tappat ena ögat och ser ut som en cyklop. Fast den har vi inte i fönstret). Ps. Snacka om att jag blev överlycklig när en av dem gick sönder och jag fick äta upp den....


MEN... Vem gömmer sig bakom figurerna, om inte...


... Barbara!!!! Såklart. 

Just detta jobbpass var otroligt roligt och underhållande. I och med påskledigheten är många bortresta och butiken är rätt lugn. Det var jag, Barbara, Daniel och Corentin (kallas Coco, haha, nog bara jag som svensk som förstår hur det är roligt..).

Vi skämtade, skrattade, retade varandra och hann faktiskt fixa med alla de småsakerna som vi annars måste lägga åt sidan för att servera kunder. Kändes otroligt givande.

Och såklart. Att få med sig en varm, rykande baguette hem till middagen. Älskar mitt jobb. 


2 kommentarer :

  1. Vilket kärt återseende av Barbara! Tycker att hon passar fint in bland påskpyntet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med. Hela hon är fin, Barbara! Fler selfies med Barbara utlovas! :D

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)