Lösenord

måndag, april 17, 2017

Privata simlektioner med en brittisk liten gosse

Under mina pass på bageriet så talar jag vitt och brett med en rad olika människor. Ofta pratar jag med lokala fransoser och ger dem deras baguette tradition, vägleder en turist att köpa en tartelette citron eller värmer upp en panini till en fransk student. Jag har däremot börjat prata specifikt med en brittisk kvinna som kommer till bageriet regelbundet med en eller flera av sina tre söner, och vi pratar om Sverige, om Frankrike, om England och om pojkarna.

Häromveckan kom det upp att jag var simlärare sedan 8 år tillbaka, och hon blev genast intresserad av att boka in mig för simlektioner för sina söner. Jag tvekade inte ens, utan vi bokade en tid häromdagen klockan 10 i den lokala bassängen. Det var första gången jag var där, och eftersom jag inte haft simlektioner sedan i december (!) så har jag saknat det så in i bängen.


Anna, som hon heter, dök upp med sina tre små pojkar Peter, James och Paul, och jag fick ansvaret över James idag. En vild liten 5-åring som inte vill annat än att lära sig simma. Och oj, vilket driv han hade!


Det var första gången jag hade en privatlektion helt på engelska, men det gick så finemang så det bara kan gå. James lyssnade otroligt noggrant för sin ålder, efterliknade mina rörelser med precision och lärde sig imponerande snabbt! Vi körde en halvtimmes crawl-grunder, tränade flytning och vändning samt avslutade med en säkerhetsgenomgång med tillhörande hopp-och-sim-till-kanten (på den djupa sidan!). Han klarade allt med bravur!


Modern var otroligt stolt och nöjd efteråt - liksom jag. När de andra gick och duschade stannade jag kvar, simmade några längder och njöt av lugnet i simhallen. När jag sedan var jag var jag helt mör och öm i hela kroppen (på ett skönt sätt!).


Jag gick hem, vilade i sängen och småpluggade i några timmar, och sedan blev det bagerijobb. Förhoppningsvis blir det mer simning i framtiden, för det är ju så fasligt roligt...

4 kommentarer :

 1. Vad häftigt att din erfarenhet som simskolelärare kunde leda till det (till synes helt random)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Och så himla roligt :D

   Radera
 2. Det är så härligt med dig att du har så lätt att knyta kontakter med folk var du än hamnar. Och så roligt att det denna gång kunde utmynna i en simlektion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag vet att alla säger det, men själv märker jag inte av att jag knyter så mycket kontakter... Det är ju sällan saker blir långvariga, liksom. Men alltid kul att träffa nytt folk, det kan jag inte säga emot :D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)