Lösenord

tisdag, april 18, 2017

Yaourt glacé med caramel, speculoos och KitKat

Häromdagen hade jag bestämt dejt med Loïc igen, och eftersom vädret var så soligt och härligt bestämde jag att vi skulle äta glass. Lolo har ju en *thing* för frozen yoghurt, så vi bestämde oss för att testa ett nytt ställe i kvarteret. Dip & Go heter det. (Hahaha, fyfan vad snuskigt namn, nu när jag tänker efter.. #fransoser&engelska...)


Det fanns flertalet olika toppings, som sig bör, med olika frukter och bär, krossade nötter, chokladbarer, müsli, kakor, kex och kokosflingor. Och såser.


Jag tog en med bitar av KitKat, speculoos och varm karamellsås. 


Och Lolo med müsli, kanderade jordnötter och karamellsås.


Som vanligt åkte mobilerna fram direkt, och medan Loïc var upptagen med att posta saker på instagram så tog jag en smygbild på oss. Innan vi högg in.


Glassen var en 2,5/5. Jag föredrar ju faktiskt gräddglass. Frozen yoghurt känns som en sådan varg i fårakläder.

Vi tog en kort promenad kring kvarteret, satte oss ned och hälsade på (mina fd, hans aktuella) kollegor på PAUL, pratade igenom allt som hänt sedan förra veckan och bestämde nästa dejt innan jag flyger till Sverige på fredag!!

ÅH SÅ KUL. 

8 kommentarer :

 1. Gräddglass framför frozen yoghurt, alla dagar! De få gånger jag köpt frozen yoghurt har det varit alla toppings som lockat. Men orimligt dyrt med 70kr typ för en liten bägare... Då köper jag hellre en B&J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig till 100%!!!

   Radera
 2. Jag har aldrig ätit frozen yoghurt men känner ändå igen det där med varg i fårakläder. För några år sedan hade Seven Eleven en mjukglass med hallonsmak som var fettfri och sockerfri. Jag köpte den aldrig själv men andra sa att den knappt smakade något. Tacka vet jag gräddglass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet vad du menar. Du har ingen anledning att testa, för gräddglass (fast kanske inte ren chokladglass, huh?) är bättre. Alla gånger.
   Men du, vad äter du helst för glass om du får välja? (Har vi haft denna diskussion, för i så fall har jag helt glömt det??). :O

   Radera
 3. Nej vi har inte haft den diskussionen! En gång har vi pratat om glassen Mormor Magdas salta karamell och den är visserligen god men min favorit är nog vaniljglass. Klassikern liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaniljglass... Vilket vagt svar. FREDRIKA, DETALJER. Märke! Storlek på paketet! Rumstempererat eller fryskall? Från paketet eller i skål? Tillbehör? Kuliss/miljö? Viktiga frågor som måste betas av här... ;)

   Radera
  2. Haha, jag råkade visst glömma att jag pratar med en riktig glassgourmet! Jag äter inte glass så ofta så jag vet inte exakt vilken sort jag föredrar. Men några svar har jag: Hellre rumstempererad än fryskall. Och därmed hellre ett lite billigare märke än ett riktigt fint. Många finglassar har ju en tendens att smälta till vätska direkt medan billiga glassar innehåller så mycket stabiliseringsmedel att håller formen ända till rumstemperatur. Men ingen lightglass! Och på de sista frågorna svarar jag i skål, utan tillbehör (fast ibland kan det vara gott med varm chokladsås) och med min egen soffa som kuliss. Kan inte du svara med dina preferenser också? Även om jag anar att det är fryskall B&J...

   Radera
  3. Du checkar i alla "no-no"-boxes här, Fredrika. Billigt märke. i Skål. Utan tillbehör? Men intressant nog har jag erfarit motsatsen - att finglassarna är så kompakta och tunga att de är frysta och hårda mycket längre, medan de billigare varianterna är så ihopvispade med luft att de blir till mojs på en gång.

   Och ja, men du har helt rätt! Antingen Fairly Nuts/Cookie Dough, min favoritsked (japp, är så besatt att jag har en speciell glassked), direkt ur burken, slicka på locket först, se på en film samtidigt med en filt i knäet och gärna en varm kottis när att värma magen när glassen gjort den kall. Och äta upp hela. Annat alternativ finns inte! ;)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)