Lösenord

lördag, mars 11, 2017

Tematisk analys, 15ième och crêpes-middag med Loïc

I onsdags var jag återigen ledig, vilket innebär dag med plugg och promenader. Jag kände mig piffig och glad denna dag, men var både lite orolig och pirrig inför analysen som nu skulle försöka påbörjas.Kodningen av materialet bestod i att jag skrev små relevanta fraser på lappar från intervjuerna, som jag lade i en stor kasse. Nu hällde jag ut alla dessa tvåhundra lappar på bordet och försökte börja sortera. Se ett mönster. Förstå samband. Kategorisera.

I början kändes det helt omöjligt men snart nog började jag se spår av en röd tråd i mina lapphögar...!


När klockan var 14 och jag hade fått ett skelett till min tematiska analys, så valde jag att ta paus (eller slut för idag, som det egentligen betyder för mig..) och ta mig ut på promenad. Jag beundrade vakna spetsar som kan befinna sig lite överallt i Paris.


När jag gick förbi här fick jag en väldigt lust att bo i typ 5 av dessa lägenheter. Tänk att ha ett sådant fönster?! Tänk er ljuset?! Tänk er utsikten?!


Hittade fler vackra bostadsfasader...
När klockan närmade sig 16 så skrev Loïc och frågade var vi skulle mötas upp. Ja, vi hade ju nämligen en kvällsdejt inbokad för att äta galetter och crêpes. Jag började gå mot restaurangen vi skulle prova, och fick hälsa på Napoleons döda kropp på avstånd. (i.e. guldkupolen vid Hôtel des Invalides).


Och jag traskade över Seine..!


Redan vid 17 möttes vi upp, och eftersom jag var hungrig efter allt promenerande, och trött på att bli blöt av dagens duggande, så slog vi oss ned på restaurangen direkt. Jag och min bästa bagarkompis!


Vi beställde in varsin galette, och galetterna på denna restaurang är visst lite annorlunda.. De viks och skärs i skivor, och det finns inga bestick - det är alltså meningen att en ska äta med händerna. 


Och alla vet ju att ALLT blir godare som en får äta med händerna.. Visst?!


Jag åt en klassisk med ost och skinka, och Loïc tog en med kyckling, ägg och ost. Vi smakade på varandras men jag tyckte givetvis att min var solklart bäst.

Fast sedan måste en ju äta crêpes när en äter galetter också - det är givet. Jag frågade Loïc om han inte hade något emot mitt favoritstånd, och det hade han inte. Vi gick dit och tiggde nutella-crêpes!


Mmmm...


Vi smaskade hela vägen hem till mig, där jag sedan gick upp och skulle ha Skype-dejt med Emil. Medan jag loggade in på Skype så hann jag rita upp dagens rutt.Men sedan blev allt pannkaka. Planerna vi hade om att boka in Emil varannan helg (han hade fått ja att sluta tidigare från jobbet!) förstördes totalt när vi såg att ryanair hade ändrat tid på alla sina fredagsflyg... Vi satt länge, flera minuter, och bara tittade stumt på varandra i Skype, utan att säga något. Chocken och sorgen var total.

Och nu får vi försöka lösa det på annat sätt. (Och det har vi!!! Men det får ni höra om på måndag.)

14 kommentarer :

 1. Vilken smart strategi du använder för hela den kvalitativa innehållsanalysen! Nu börjar det väl bli roligt och spännande på riktigt när du gjort det värsta hästjobbet? Eller hur upplever du det?
  Btw, du har fått mig sugen på att testa crêpes och galetter! Och på att åka till Paris för att leva där. Älskar arkitekturen, fransoserna, franskan, stämningen och inte minst våren som kommit lite längre där!
  Och vad retligt med Ryanair... Men problemlösare som ni tillsammans är - kanske det tom finnes en bättre plan?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite roligare är det nu, när den träliga delen har släppt... Men nog är det inte mindre svårt för det. Men visst känns det bättre nu, det gör det :D

   HAR DU ALDRIG ÄTIT GALETTER/CRÊPES?! Du har ju bott i Frankrike, för bövelen?! :O

   Jaaa, planen kanske inte är bättre, men den funkar. Du ska få höra allt på måndag :D <3

   Radera
  2. Haha, nej det har jag inte. Jag åt oändligt mycket chèvre åtminstone ;)
   Spännande! Ha nu en fin helg <3

   Radera
  3. Tack! Du med! Själv är jag inte så förtjust i chèvre - jag föredrar lite hårdare ostar som Comté.. ;)

   Radera
 2. Gör du och Christoffer den tematiska analysen av era intervjuer helt enskilt och jämför resultatet först efteråt? Så kul att få följa med i processen här på bloggen i vilket fall! (Ja, faktiskt. Är lite sådär nördigt intresserad av all sorts forskning.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Först gör vi båda en enskild tematisk analys på hela materialet, och sedan "jämför" och "mergar" vi våra resultat för att vi ska få interbedömarreliabilitet. Så att vi inte sitter och hittar på saker tillsammans, utan att våra resultat faktiskt kan ses från olika håll, från olika personer (dvs vi två, haha!).
   Och, vad roligt att du är intresserad! Då ska jag fortsätta dela med mig av hur det går :D

   Radera
 3. Så himla duktig du är! Tycker också det är intressant att följa med i processen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Tamara!! Vad kul att du skriver, förresten, jag blir jätteglad! Och jag ska fortsätta skriva om hur det går.. :D

   Radera
 4. Gud vad duktig du är! Önskar att jag hade varit lika organiserad när jag skrev min kandidatuppsats förra året. Först ville ingen ställa upp på mina intervjuer och när jag väl hade utfört tillräckligt många så fanns inte mycket tid kvar och själva analysen blev ett riktigt hastverk. MEN, det löste sig ju till slut det också.

  Råder ingen som helst tvivel om att du kommer att klara resten av uppsatsarbetet galant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. MEN SÖTE! Tack Loui, vad peppigt sagt! Men jag förstår - jag vill också egentligen bara bli klar med "skiten" (även fast det är otroligt intressant, givetvis!) och få godkänt så jag kan sluta. Aldrig så kul när man "måste" göra någonting, om du förstår vad du menar?
   Skönt att det löste dig för dig, trots att det låter väldigt stressigt.. Och tack igen, min vän! <3

   Radera
 5. Åh vad segt :( Tur att det löste sig!
  Hallå, är såå nyfiken på Emil ändå! Kan du inte ha frågestund med hobom på bloggen? Vore kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Saga... Och du... Din önskan är min lag!! <3

   Radera
 6. Håller med om att allt blir godare om man kan äta det med händerna! Tacos, halloumiburgare, pizza... Godare och roligare :D Kan inte tänka mig att äta någon av de maträtterna med kniv och gaffel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag menar ju det! Exakt exakt så. Precis som att äta glass direkt tur paketet. Det blir en extra charm som bidrar till smakupplevelsen ;D

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)