Den heter Blanc Satin, vilket översatt blir vit sammet.
Blanc Satin
Vit chokladmousse-bakelse med halloncoulis
Och jag som älskar choklad, och även vit choklad, såg mycket fram emot det.
När jag biter tag i den sjunker mina tänder direkt ned i en mjuk, pannacotta-liknande konsistens ned mot kexet som är blandning mellan sockerkaka och hårt kex. Mellan den vita chokladmoussen och kexet finns ett tunt lager hallonsås.
Moussen är god, det är inte tveksamheter - väldigt söt och chokladig men samtidigt känns det som att jag.. saknar något. Bär är för mig inte en favorit när det kommer till chokladkombos (jag föredrar chokladen stark och mäktig som den är!), och syrligheten i bären gör inte bakelsen bättre. Jag hade hellre velat ha något starkare - kanske saknar jag det saltet tillför i karamell, eller något annat som ger den lite skjuts?
Hela försvinner emellertid på ett nafs, och får jag möjlighet kommer jag definitivt ta fler med mig hem!
Åh, jag älskar hallon + vit choklad i kombination! Men gillar inte alls bär till annan choklad, tycker som du då att syrligheten förstör något! God såg den ut i alla fall!
SvaraRaderaHaha, då hade du nog älskat den här, Emelie! :D
RaderaRed velvet och blanc satin... finns det ett tygtema i bakverkskonsumtionen här på bloggen?
SvaraRaderaHahaha, bara ett ena bakverket är amerikanskt och det andra franskt..? Har vi en svensk tygversion också, tro? Semla, nej. Kanelbulle, nej. Prinsesstårta, nej. Mazarin? Nä, vi har tunt med tygdöpta bakelser med ursprung från Sverige, tycker jag!
RaderaBör vi inte döpa om någon?
Räknas sockervadd? Låter iofs inte lika classy att äta vadd som att äta sammet...
RaderaHahaha! Du kom på en! Eloge!
RaderaHmm.. Eller vingummi har vi ju, också??
Haha, vingummi... vilket sjukt ord egentligen. Det låter ju inte alls gott?
RaderaDet är ju inte det heller? Bara haribo-nappar eller små björnar är okej. Resten känns bara tantgodis... (ehehehe)
Radera...och jag äter i princip bara choklad och saltlakrits. Lämnar med varm hand resten åt tanterna :)
SvaraRaderaSaltlakrits kan du vara själv om, men choklad stämmer jag in i!
Radera