Lösenord

söndag, mars 19, 2017

Recept: Emil-kakor

Här kommer det äntligen: det spännande mystiska, smärtsamt efterlängtade och starkt eftertraktade på Emils nutella-swirl-cookie-dough-kakor. Eller som jag brukar kalla dem:

Emil-kakor
För nog har ni sett en hel del av dem - kanske inte bara här i min blogg, utan även i några hörn på Linnéas blogg. Dessa kakor var en av anledningarna till att jag och Emil träffades första gången, i och med att Linnéa trugade med att vi skulle "åka hem till deras kompis Hjerp" för att "han skulle baka kakor".   Så jag säger: "Tack kakor, för att ni fick ihop mig med min drömperson." 

Men nog om det - nu till receptet:


Processen ser lite ut såhär...Och har ni tur kommer ni få en sats som ser ungefär lite granna ut som dessa...Dessa förvaras i kyl i upp mot en vecka, men bäst i frysen, där de kan tas ut närsomhelst och ätas direkt. Dessa kakor är nämligen goda båda frysta, rumstempererade eller varmt micrade. Som ni vill!

Bäst tycker jag dock att de är rumstempererade som de är, eller ännu bättre - värmda i micron med lite vaniljglass och kolasås. Se nedan för serveringsförslag.


Och nu har ni ett uppdrag, ni som bakar dessa! Kan ni inte dela med er? En liten bild, och kanske en recension? Antingen via snapchat, facebook messenger eller ett litet mejl. Det skulle göra mig så omåttligt glad, att se och höra vad ni tycker om dessa godingar.

För jag lovar er - ni kommer inte bli besvikna. Emil-kakor är den godaste efterrätten jag vet i hela världen.

11 kommentarer :

 1. Wow! Den här veckan är tentavecka deluxe så det blir till helgen! Belöning så det heter duga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ooh, så spännande.. Lycka till med tentan! Jag hejar på dig, Ebba!

   Radera
 2. Åh, dessa måste jag testa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det, för guds skull! Och visa en bild sedan :D

   Radera
 3. Kul att Emil vill dela med sig av receptet! Jag älskar att baka och särskilt att prova baka nya kakor men som jag nämnde en annan gång blev jag allergisk mot flera saker när jag blev sjuk, bl a nötter (nutella) och även lukten av nötter. Funderar därför lite på ursprungsreceptet eftersom det stod att Emil förbättrat receptet med att tillsätta nutella. Har han följt originalreceptet och bara tillsatt nutella eller bytte han ut det mot något annat? Vill gärna baka kakorna så jag kan bjuda Viktoria och Fredrik när de kommer nästa gång. Tror inte att det funkar så bra att göra dem glutenfria så Veronika och jag också kan äta dem för det är lite svårare att baka hårda kakor med glutenfritt mjöl men jag ser fram emot att få testbaka Emil-kakorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad rörd jag blir.. Vilken ära det vore om du bakade och bjöd dem åt Viktoria och Fredrik! Men du, testa med glutenfritt mjöl, det tror jag skulle då? Dessa kakor är inte så hårda, utan mer SEGA egentligen..! Så.. Kanske ge det ett försök, och snapa mig resultatet? :D

   Här är nutella-kakorna UTAN nutella:

   5 dl florsocker
   1/2 tsk salt
   2,5 dl kakao
   4 äggvitor
   2 tsk vaniljsocker

   Cookie-doughen är ju densamma. Lycka till, Karin!

   Radera
  2. OBS att detta receptet ger rätt många fler kakor, hehe. Tips att halvera detta. ;)

   Radera
 4. måste oxå testa dessa, ska göra det när jag kommer hem till mina föräldrar nästa gång. ( DÄR DET FINNS UGN :D)

  SvaraRadera
 5. Men YAAAAAAS my god YES. Tack. Dessa skall provbakas så fort jag får möjlighet! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAAAA, och jag vill ha bildbevis på snapchat!!!!! <3

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)