Lösenord

måndag, mars 20, 2017

Följ med på en Paris-promenad i sommar-mars

I torsdags var jag oväntat ledig från att blivit flyttad från mitt jobbpass 10-19. Däremot visade prognosen på 20 grader och sol, så jag klagade inte! I början av dagen satte jag däremot igång att söka PTP-jobb (praktisk tjänstgöring för psykologer) till i höst, och sökte ett antal poster i både Stockholm, Norrköping och även Nyköping.... Och för första gången vågade jag och Emil prata om möjligheten att jag flyttar till hans stad i höst. Tidigare har vi varit rädda att beröra ämnet, med rädsla att det eventuellt inte går, och att vi båda blir besvikna. Men nu verkar det finnas en chans. Pirrigt. Jag hoppas på Nyköping mest mest mest av allt. 

Efter jobbsökandet blev jag alldeles för promenadsugen. Jag gick ut i klänning, jacka och sjal, men det var så brännande sommarvarmt att jag var tvungen att ta av mig jacka, och sjal. Det var så pass varmt att jag kunde gå barbent! FÖRSTÅR NI?!Paris var sitt allra bästa jag.
Jag längtar till sommaren. Jag längtar till att sitta vid en av dessa klassiska uteserveringar, dricka cola zero och äta lunch i solen. Med Emil.  (För visst har jag nämnt att han kommer hit två veckor i sommar?!).


På vägen tillbaka gick jag snabbt förbi Monoprix och handlade saker till kommande vecka, rutten slutade som följer. Blev en långsam, men härlig solrunda på ungefär 4 timmar. Alldeles perfekt, och efteråt var jag helt mör och trött av solen.


Och för att ni ska kunna följa med lite extra... Så gjorde jag även en video om den. Så klicka play, häng med på min promenad och skriv en kommentar om vad ni tyckte sedan!


9 kommentarer :

 1. ÅHHH blev alldeles lugn och harmonisk av det här inlägget (och videon!). Idag snöade det i Stockholm <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. SNÖAR?! Fy farao vad pissigt... Tack och lov att jag slipper det, jag hade nog fått psykbryt på the neverending winter.. :'((((

   Radera
  2. vad hände med min kommentar?? halva försvann? märkligt!!
   nu är det påväg mot vår igen iaf. LÄNGTAR

   Radera
 2. Videon! <3 Den fick mig att känna det som om jag var med dig där i Paris. Och vädret! <3 Kan säga att det ENDA positiva med vädret i Sverige idag är att det är mysigt att vara inomhus :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. HAHA.. Ah, tur att du har en så oslagbar förmåga att se saker positivt, Fredrika. Men vad jag glad jag blir att du uppskattade videon! Kanske kommer upp fler promenadsnuttar i framtiden då.. :')

   Radera
 3. Det är skapliga promenader du gör och jag blir givetvis lika avundsjuk varje gång du visar bilder från dem. Men fortsätt för allt i världen!
  Det man kanske inte tänker på om man inte själv varit i Paris är att stan är rejält kuperad. Det är ju en betydande höjdskillnad från Seine upp mot Sacré Coeur till exempel, vilket gör dina vandringar än mer imponerande. Men som sagt, att flanera är verkligen just det man ska göra i Paris!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aww.. Jag vet att det finns en hatkärlek i det - precis som när jag ser bilder från dig eller annan Parisälskare i Paris när jag själv inte är där. Man VILL se, men samtidigt gör det lite ont att man själv inte är där.
   Och haha, ja, du har ju rent rätt i att det är LITE lättare att gå hemåt när man traskat norrut...!

   Radera
 4. älskar dina små videos, nästan som att jag är där med dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aw, vad kul! Då får jag fortsätta med dem!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)