Lösenord

tisdag, februari 14, 2017

Nytt förkläde och söndagens bakelsedisk

Nu har mitt deltidsjobb som vendeuse boulangerie Julien verkligen blivit officiellt. Inte nog med att jag jobbat mina tre första arbetspass, utan jag har också fått mitt alldeles egna skåp, förkläde och bekantat mig än med med mina kollegor. Men först och främst lite bilder på min nya arbetsoutfit. Nu slipper jag det helvita och mössan från PAUL (som förvisso är rätt charmiga), och får dessutom bära örhängen om jag har lust! Värsta lyxen.
Jag har tur att eftersom min chef vet att jag bor bara stenkastet bort, så ger hon mig ofta en timmes-luncher. Då hinner jag hem, äta något, se på ett avsnitt av en serie och kanske snacka lite med Emil.

Ebba gav mig feedback på att hon ville ha "dagens bakelsedisk", vilket jag tyckte var en himla söt idé! Nu jobbar jag ju inte varje dag, utan har ett kontrakt på 21h/veckan (för att hinna med rapporten), men jag kan försöka ta en bild då och då när jag har tid! Tillexempel såg det ut såhär i söndagseftermiddag. En kan se att mycket blivit "länsat" och istället har vi täckt ytorna med massvis av croissanter och pain au chocolats.Pâtisserie-delen ser aningen fylligare ut, men nästan ingenting var kvar när dagen var över! I vilket fall som helst så stormtrivs jag. Min chef och mina kollegor är supertrevliga, jag är otroligt glad att få stå i ett boulangerie igen och jag är toknöjd över att få möjlighet att prata så mycket franska med kunderna! Visst gör jag lite fel då och då, och råkar "dua" flera kunder (kan lätt bli så när jag umgås mer med vänner än jobbar) men det brukar chefen bara tillrättavisa mig med glimten i ögat.

Att jobba tre dagar i veckan - det är perfekt för att både hinna med rapportskrivning, baguetteätande och promenader!

13 kommentarer :

 1. Låter suveränt!
  Är det någon påtaglig skillnad mellan detta boulangerie och Paul mer än storleken? Ingår även Julien i en kedja? Hur är planen när det blir sommar? Fortsätter ditt kontrakt här eller återgår du till Paul?
  Ha en fin Alla Hjärtans Dag även om ditt andra hjärta är några mil bort! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Julien ingår egentligen i en kedja med fyra andra boulangerier runt om i Paris, men just denna butik är självständig dem andra. I sommar vet jag inte - jag hade gärna arbetat kvar på Julien men samtidigt vet jag att det är en risk att de stänger för renovering. Det är däremot inte säkert. Så, i så fall ska jag försöka gå över till PAUL igen, och annars stannar jag nog här.

   Tack, teruko, och ta hand om ditt eget där borta i Sverige! <3

   Radera
 2. Åh, så fantastiskt med dagens bakelsebild! Känns lite som att själv gå in på kvartersboulangeriet och välja ut sin favorit för dagen :) Idag vill jag nog ha en sådan där rund chokladbakelse med en kopp chai. Det verkar som att du trivs på jobbet! Är kollegorna lika trevliga som på Paul?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du uppskattar det!! Fast klart, det var ju din idé ;) ÅH, den där runda är såååå god! 3 Chocolats - vit, mjölk- och mörk choklad! Mmm... Fast chai-te har vi tyvärr inte, men massor av andra tesorter.. ;) :* Haha.. Chai har inte riktigt slagit igenom här ännu.

   Kollegorna har verkligen potential! jag känner de inte lika väl som på PAUL, och de är inte lika många, men de är väldigt snälla och visar mig allting. Jag tror det kan bli riktigt bra!! :D

   Radera
 3. Du är så himla fin i uppsatt hår! Och så örhängen på det, sötaste boulangeristan i stan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men wow, tycker du?! Själv tycker jag inte alls att jag ser speciellt bra ut i uppsatt, utan föredrar utsläppt när jag vill "vara fin"... Vad fint av dig att säga så!
   Haha, ja, mina små Eiffeltorn-örhängen! <3

   Radera
  2. Håller verkligen med Fredrika om håret! Tycker din ansiktsform framhävs jättefint när du har uppsatt hår! :)

   Radera
  3. Men gud, så söta ni är...!! Jag har som sagt aldrig delat den uppfattningen, men nu blev jag oerhört smickrad *flickigt fnitter*

   Radera
 4. Du är för gullig Emelie! Kommer jag till Paris i sommar ska jag definitivt komma och handla hos er! (och försöka pricka in när du är där förstås!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAAA! Emelie, det MÅSTE du. Seriöst: MÅSTE söka upp mig isf.

   Radera
 5. Vad mkt jag missat, grattis i efterskott!! Och grattis till nya jobbet! Blir galet sugen på bakelser nu...
  Och heja dig och Emil som kämpar med distansförhållandet! Det kommer gå sååå bra, ni verkar som gjorda
  för varandra :-) KRAM JohannaW

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK Johanna!! Och ja, det har varit en hel del på sistone, haha. Kul att du hann läsa ikapp! :D Och tack, vad du är söt, Johannis... Vi ska minsann se till att få detta att fungera! <3

   Radera
  2. Ps. Skickade din kommentar till Emil också, för det gjorde oss båda så glada att du skrev och hoppas på oss! <3

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)