Lösenord

lördag, februari 04, 2017

Färgglada M&Ms och den första långpromenaden

I torsdags vaknade jag upp i det här kaoset. Min första dag i Paris. Resväskor som låg över hela golvet, halvt opackade och mest omkringrörda inuti, en välgosad säng och grejer överallt. Jag kände att jag verkligen behövde få ordning på allting innan jag kunde få ro i själen, fast....




.... först var jag tvungen att få mig en liten promenad. Voilà, här är jag toknyvaken men promenadpepp. Oduschad, osminkad, håret oborstat sedan igår med ett hårspänne som legat snett sedan nattens djupsömn. Det här är Emelie 0.3 typ.



Hej kvarteret!!





Jag mötte upp Loïc, och tillsammans gick vi för att storhandla till mig. Ni vet, basen man behöver för att överleva. Grönsaker, frukt, pasta, ketchup (otroligt viktigt men jag vet inte varför jag tycker det?), ost och smör, sylt och nutella.

Vi fastnade även framför de regnbågs-M&M:sen i lösvikt.



Look at all the colouuuurs.... Enchanting....



Med tre fulla tygpåsar som gick på 40 euro så traskade vi till mig, och jag fick hjälp att bära den stora backen med pastöriserad mjölk. Tycker fransk mjölk är godare än svensk färsk mjölk - den är liksom sötare och smakar mer. Vet dock att många tycker motsatsen #kontroversiell





Och väl hemma packade jag upp alla varor i kylen.
Ps. Jag vet att nutella inte ska vara i kylen, men jag ville få med den på bilden!!! ds.
Ps2. Notera de tre lätta-paketen jag smugglat från Sverige ds2.




Sedan ville jag promenera mer! Jag och Loïc tog en till runda, där jag delade ut CV till lite höger och vänster. Jag vill ju helst av allt jobba på PAUL, och alla där verkar verkligen vilja ha mig tillbaka. Frågan är bara om det finns en post ledig, för chefen säger att just nu behöver de ju ingen fastän de gärna velat återanställa mig....




Jag delade ut CV:n till alla boulangerier kring knutarna. Roligast var ju att ge CV till bageriet mittemot PAUL. Då hade jag kunnat stå och plira ondskefullt över gatan under mina arbetspass, för att retas med mina (f.d.?) kollegor.




Eftern en stund lämnade jag av Loïc och Orlane på gymmet och fortsatte traska vidare. Vem behöver gym när man har Paris, egentligen? Jag hittade bland annat denna söta lilla innergård som jag smög in i för att någon lämnar portdörren öppen.




Någonstans här kändes det som att jag vaknade ur ett trans. Som att jag helt plötsligt, igen, INSÅG PÅ RIKTIGT att jag var här. Och inte bara det här som jag tokfnittrat över under gårdagen, att jag var i Paris, utan att jag ska vara här i sju månader framåt?! Det slog mig verkligen att... nu är det här mitt hem i mer än ett halvår. Jag tvingas inte åka hem i övermorgon. Jag får vara här nu.

Blev helt sentimental. Fylldes av sådana överväldigande, starka och varma känslor. Ville bara gråta, så lycklig kände jag mig.




Jag gick runt i min kärleksstad till dess att solen gick ned, och sedan kom jag hem lagom till halv sju. Jag hade nämligen bokat dejt med min kärleksperson på Skype. Innan dejten hann jag dock snabbt rita upp dagens runda, som totalt blev kring 5,5 h.




Kommer ni ihåg att jag även ritade upp dagens runda under sommaren? Vad tycker ni om det?

I alla fall loggade jag in på Skype och pratade med Emil. han var med mig när jag gjorde middag - årets första franska baguette ()  med smör och ost och skinka och tomat och gurka och sallad. En megasmörgås alltså.




Därefter låg vi bara och pratade varsin säng, om allt som varit. Vi gjorde vår traditionella lek: "Berätta tre bra saker med idag" och sedan min nya lek "Beskriv din dag i enbart emojis och låt mig återberätta den för dig". Jag tycker båda lekarna är så himla fina och inbjudande. Speciellt den sista, för det är roligt hur olika man kan tolka olika emojis...

I lite mer än tre timmar Skype:ade vi, och större delen av tiden låg vi bara tysta och tittade på varandra genom skärmarna. Åh, så kär jag är i den här pojken, och åh vad jag saknar honom. Tur att det nu bara är 20 dagar kvar till dess att vi ses igen (den 24:e kommer han!).


29 kommentarer :

  1. Du är den första person jag träffat på som delar min mjölksmak! :) Som barn fick jag pastöriserad mjölk hemma hos min mormor och den smaken är fylld av minnen + är såå god!! Har älskat sådan mjölk under våra resor med begränsad kyl i bilen och nu har jag till min glädje funnit den på Lidl, så ibland blir det fest även i Sverige!
    Ja tack till promenadskisser! Kul att följa med i tankarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååh, gör du det med?? Vet att min syster älskar den franska mjölken också, men annars har jag bara hört klagomål om den... Men vad härligt att du hittat den på Lidl, äntligen! Är den dyrare än vanlig mjölk, då?
      Absolut, då ska jag fortsätta med dem! :D

      Radera
    2. Ja, den är dyrare än vanlig mjölk. Minns inte exakt, drygt tian/liter någonting. Men jättebra att ha som reserv, och ibland ser jag till att den ordinarie "tar slut" så att jag måste använda den pastöriserade till mig ;)

      Radera
    3. Det är rätt MYCKET dyrare... Men som du säger kan det vara redigt bra att ha som back-up och smutta på i så fall. Då blir det helt nytt nöje att få slut på mjölk.. ;)

      Radera
  2. Paris, Paris, Paris, tänk att det är ditt hem de kommande månaderna?! Jag blir väldigt sugen på att boka första bästa flyg för att promenera omkring i de fina kvarteren, damma av min franska och slå mig ner på mysiga franska café för att bara studera alla förbipasserande fransoser.
    Visst minns jag promenadskisserna och de är mycket väl uppskattade! Håller tummar och tår för att CV utdelningen ger dig flertalet jobbmöjligheter eller att Paul's finner dig en tjänst trots allt.

    Eftersom jag inte hann kommentera gårdagens inlägg då min jobbrast tog slut mitt i allt läsande inflikar jag några ord här istället. Jag vill också åka business varje flygtur!! Så kul att få ta del av din första upplevelse med denna flärd.

    Så mysigt med sådan kärlek och 20 dagar kommer bara svischa förbi. Tycker det är så fint att ni har era små Skype-dejter <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan knappt tro det själv?! MITT HEM <333
      Och jag förstår din längtan - jag har känt den ända sedan jag flyttade hem i slutet på augusti där...

      Och tack, det verkar redan som att CV-utdelningen hjälper.. :O

      Haha, jaaaa! Se till att bli uppgraderad *hur man nu gör det* nästa gång, Sara!
      Och tack söta du, jag hoppas det går bra för dig och V också!

      Radera
  3. Vad bra att du inte köpte tre fulla tygpåsar med m&m för 40 euro...!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha.. Bra... Eller dåligt???? #livsval

      Radera
  4. Nämen! Om jag bara hade kikat in här hade jag ju inte behövt fråga på Facebook.. ;)
    I vanliga fall brukar jag klicka in mig här prick klockan tio, men inte idag inte.

    En märker verkligen hur mycket du älskar Paris i dina inlägg, du skriver på ett så målande (?) sätt. Fortsätt gärna rita upp promenadrutterna! Intressant att följa, om än jag aldrig varit i Paris. :)

    Hur mår du? Har du hunnit landa ännu? Tänk, du ska BO i PARIS i SJU MÅNADER. Har det sjunkit in? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eviiiiiii! Mycket att göra? Ruttan som ockuperade dig från viktigt bloggläsande???

      Tack, vad snäll du är, va! Jag ska absolut fortsätta med promenadrutterna, det verkar som att det uppskattas av nästan alla. Hehe.

      JAG MÅR SÅ JÄÄÄÄVLA BRA. Det enda är ju att jag saknar Emil, men vi *ses* vi ändå via Skype och pratar varje dag, så det känns okej ändå. Och liksom, jag TROR att det har sjunkit in men varje gång jag går ut på promenad så märker jag att jag inte alls fattat det utan får insikt efter insikt och blir bara helt överväldigad?? Kommer nog ta ett tag innan det sjunker in PÅ RIKTIGT. <333

      Radera
    2. Måste varit så! ;) det är ju som att ha en bebis, valp alltså. Men det är förjäkla mysigt också, emellan alla Kissrundor. Tur jag har hiss, haha!

      Åh, men så bra då att du har hela sju månader på dig att vänja dig.😘

      Radera
    3. Ja, det vet jag - kommer så väl ihåg när min syster skaffade valp och liksom, en matte ÄR ju en mamma till lillsnutten. Det blir ju så. Jag är lite avis faktiskt, för jag har sådana enorma moderskänslor, haha.

      Radera
    4. Haha själv har jag inga som helst moderskänslor. Skräms av tanken på hur förväntningarna på en som kvinna=barn.
      Så när mamma frågar när jag "ska ge henne ett barnbarn" kontrar jag med att jag ju redan gett henne två.. ;)

      Radera
    5. Vet inte ifall min kommentar kom fram? Aja, skrev egentligen mest att hundar=barn,därmed basta. Haha

      Radera
    6. Men det är ju lite moderskänslor i att ha hund, ju!! Det är ju precis det jag menar. Att ha valp är precis som att ha ett barn. Ett litet hårigt barn som däremot är svårare att hålla koll på eftersom de kan springa iväg mycket snabbare x'D

      Radera
  5. Hej Emelie! Förlåt för min urusla kommentars-brist på senaste. Jag kikar in och läser men har varit dålig på att kommentera.. Men det har jag ju sagt förut, och du verkar respektera det, så no hard feelings, right? :D
    Jag är glad för din skull, att du är tillbaka i DIN STAD. Jag tycker så mycket om att läsa om när du är i Paris, för du *SVÄRMAR* (obs! nytt ord jag fått från din blogg som är tillagt i mitt vokabulär, tackar för det!) så himla FINT!! Kärleken mellan dig och Paris är magisk! Jag hoppas att du kommer få en fantastisk tid där (jag hade tänkt slänga in en fransk fras här MEN JAG HAR GLÖMT ALL MIN GYMNASIEFRANSKA), och lyckans det boulangerie (stavade jag rätt?) som får anställa dig!! ♥
    Jag kan föreställa mig, men inte förstå, smärtan som du måste känna att vara ifrån Emil. Jag tycker dock att det du skrev om distansförhållanden lät väldigt sunt, fint och respektfullt, och jag tvivlar inte en sekund på att ni kommer klara det galant. Nu har jag visserligen bara din (och Linnéas!) blogg att utgå från, men er kärlek verkar magnifik!! SUPERFIN!! Vill bara gosa ner mig hos A när jag läser om dig och Emil! Jag vill också leka er tre saker bra med idag och emoji-lek, tack för inspon!
    Jag hinner inte skriva så mycket mer än såhär just nu, men jag ska försöka bli bättre på kommentarer.
    Jo just det, förresten! Jag förstår behoven av basvarorna, särskilt pasta och ALLRA MEST SÄRSKILT KETCHUP (ketchup 4-life), men... HEINZ?! Okej, jag förstår att inte Felix finns i Frankrike (eller?)... Men jag hade nog fan fraktat med mig några flaskor Felix.. Klarar inte av Heinz :'(

    Stora, varma kramar et bisous från Emma <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Never hard feelings on you, my love!

      TAAAACK HJÄRTAT! Du är så fin där, för jag svärmar verkligen när jag är här. Är så jävla toknöjd så det finns inte! Och tack, för vet du, jag har redan fått ett boulangerie-jobb.. ;) ;) ;) Så snabb var någon på att haffa mig.

      Har du aldrig haft en distansförhållande faktiskt? Och åhh.... Vad du skriver fina saker om oss, jag blir helt rörd... Och lek lek lek! Det är jättekul faktiskt!

      Jag blir så glad varje gång du kommentarer, så fortsätt så mycket och ofta du vill och kan! Men känn inget tvvång. Det är som det är liksom.

      Klarar du inte av Heinz? Vad konstigt. För jag är verkligen sådan att ketchup är ketchup och jag kan äta i princip vilken sort som helst. Känner verkligen ingen skillnad?

      Bisooous Emsis!

      Radera
  6. Här kommer en jättekonstig fråga men som dök upp haha - vad går du i för skor? Tänker enda går så himla långt? :) Med vänlig hälsning, sjukgymnasten haha 🙊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, jag har vanliga vita sneakers faktiskt... Tar jag långa sträckor kan jag ibland ta mina sportskor, Reebook, men just nu är de hos Emil i Nyköping så mina sneakers duger väl.
      Förra sommaren promenerade jag mycket i mina vanliga, tunna tygskor och det var inte helt optimalt. Men dessa lite mer rejäla sneakers går faktiskt an än så länge! *bara inväntar smärta i rygg och fötter*

      Radera
  7. Åh älskar att se dina promenadrutter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heja heja, då ska jag absolut fortsätta med dem! :D

      Radera
  8. ÄLSKAR dina Paris inlägg, vad de än handlar om! <3 Får leva ut min fascination för Paris genom dig! :)

    SvaraRadera
  9. LÄTTA?! trodde helt klart du var en Bregott tjej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, nope, tji fick du!
      Ps. Hur är en "Bregott-tjej"? ;) ;) ;)

      Radera
    2. Haha, bra fråga! Jag tänker mig någon som vill ha det godaste smöriga på sin macka. Jag menar du älskar B&J glass som är extra ALLT. Då borde du vilja ha Bregott? Haha!

      Radera
    3. Fast lätta ÄR ju det godaste man kan ha på smörgås?! Crème de la crème liksom (fast mest konserveringsmedel och plast typ, men om det är det som är godast så what the heck :P )

      Radera
  10. Tycker det är jättekul att du ritar upp dagens runda. Om jag inte minns fel hade du en fysisk karta där du ritade längs med alla gator du gått på. Blev den full? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du tycker det, Elin! Jag tycker själv det är riktigt roligt att göra det..
      Dessutom minns du helt rätt! Den blev helt ifylld, och hänger nu inglasad och inramad på väggen i min lägenhet i Stockholm :D

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)