Lösenord

lördag, januari 28, 2017

Roadtrip till Gnesta och mitt livs största pizza

I tisdags slets jag upp ur sängen av en arbetspliktig pojkvän (nej, okej, han slet inte upp mig, men VÄRLDEN gjorde det!!!) och skjutsade honom till jobbet. Jag menar, varför tvinga mitt hjärta betala buss och stå ute och vänta i kylan när vi har tillgång till en bil? Nyttja bilen, säger jag!

I alla fall var det himla fint att åka till jobbet, även om jag inte såg så bra pga. allt sömngrus kvar i ögonen.På vägen hem svängde jag förbi ICA för att köpa nödvändigheter. Det råkade bli äpplen (planerat), te (planerat) och en överdriven mängd läsk (inte så planerat).


Väl hemma kröp jag ned i sängen igen. Olyckligtvis hade jag lite svårt att somna om, så jag underhöll mig med min favorit-youtube:r.


Så upp och vara produktiv! Jag skulle nämligen hämta upp Emil på jobbet när han slutade vid 16, och sedan skulle vi på mini-roadtrip! 


Hej bilen, tack för att jag får köra dig. Puss.Jag hämtade upp Emil, och följande bilder tackar jag honom för. Don't photograph and drive, kids.


Det tog lite mindre än en timme innan vi var framme vid vår destination, där vi skulle äta på Pizzeria Arena. Själv har jag aldrig varit där och aldrig hört talas om det, men Emil har lovordat stället till skyarna - så varför inte passa på att testa det?


Vi gick in, synande menyn länge (LÄNGE!). Det fanns alternativ så de räckte för att en skulle bli helt yr i bollen. Innan jag ändrade mig en femte gång slog jag slag i saken och beställde in en pizza med mozzarella, salami, champinjoner och basilika.

Helt plötsligt kommer den här jätten in. Ögonen höll på att ploppa ur pannbenet på mig. 


Alltså på riktigt. Jag har aldrig sett en så stor pizza i mitt liv. Skulle jag få i mig den här? (skåda rädslan i blicken på första bilden, och det roade uttrycket i den andra.) En utmaning! resonerade jag.

Själv beställde Emil fläsknoisette med pommes, som han redan vet är en kalasrätt, tydligen. Vi tog därtill selfies. För selfies is life (och han är ju så himla fin?!).Efter maten var vi både mätta och belåtna (som skylten utanför pizzerian indikerade) och vi åkte genom ett becksvart Sverige hemåt igen. Hemresan för mig var allra mysigast, med (om än oregelbundet) musikspelande, handhållande och bilstrålkastare på en öde landsväg.

Innan vi svängde in hem åkte vi förbi Citygross för att storhandla. Emil hade svårt att få tag i en självscanner, och jag skrattade hjärtligt medan han kliade sig fundersamt på huvudet och förgäves försökte dra ur flertalet (orubbliga) scanners ur behållarna.
Men det gick till slut, och vi hann både handla ris, glass och matlagningsgrädde. Allt en kan önska sig, typ.

Sedan kom vi hem, Emil satt grubblande och var arg för att två av hans tre paket från posten var försenade. Den tredje, Flareon, belägrade sig i sängen.
Sedan hade jag matkoma deluxe tretusen och lade mig i sängen och blev orubblig. Jag fick sällskap och där låg vi lite för länge innan vi kunde röra oss igen.
Alltså. Jag har kommit in i en sådan stark förälskelsefas igen. Ni vet, när man inte kan sluta pilla och kyssas och klänga och vara allmänt jobbig men inte bryr sig riktigt. Plus att han både luktar och smakar så förjävla gott. Jag får spader.


4 kommentarer :

 1. För lite mer än ett år sedan bodde jag på Vårdinge By Folkhögskola utanför Gnesta och hörde talas om dessa enorma pizzor, men åkte istället till Mölnbo, Järna, Nyköping eller Stockholm när jag ville vara superlyxig och äta ute. Det är verkligen nostalgi på hög nivå att se Gnestas enorma pizzor! Roadtrips äger, jag är glad att ni får vara ute och åka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aaah, Ebba, så du åt aldrig dem?? Haha, vad roligt ändå att du har en sådan länk till stället.. Och ja, jag älskar roadtrips!! Vänta bara, det kommer mer sådant under veckan!

   Radera
 2. Men... nu måste du berätta! Hur gick det med pizzan? Lyckades du äta den? Eller fick du lämna kvar delar? Fick du ta med dig rester hem?? Spänningen är olidlig / Mvh en som har för lite att roa sig med idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag åt nästan upp hela, faktiskt!!! Men sedan hade jag matkoma deluxe hela kvällen.. Därför jag inte kunde röra mig ur sängen när vi kom hem sedan. Men gud, så GOD den var! Lika god som den var stor! #noregrets

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)