Lösenord

fredag, januari 27, 2017

Brödbjässe, mini-cooper och MAX-lyxshake

I måndags var det tillbaka till rutinerna - denna gång min sista vecka av rutiner I SVERIGE. Sedan blir det alltså dags att skapa nya rutiner i Paris? Wow.
I vilket fall som helst så består mina rutiner av att få en hejdå-kyss av Emil innan han far till jobbet, somna om, gny mig själv till liv tre timmar senare, dricka en kopp te och pressa något i käften, ringa upp Christoffer och halvplugga i två-tre timmar, chatta kontinuerligt med Emil samt snap:a med er.

Denna gång fick jag ett ryck vid 13-tiden när Emil föreslog att vi skulle äta bröd till middagen. "JAG BAKAR!" kastade jag fram och slängde mig i köket för att mjöla ned händerna. Efter två jäsningar pressade jag in degen i ugnen, och såg storögt på medan den växte....Oj....Den blev så makalöst, gigantiskt stor att jag ifrågasatte varför jag inte tänkt göra två bröd istället för en mastodont-limpa. Efter en rejäl omgång i ugnen blev det däremot klar till slut. Phew.Alltså få saker är så gott som nybakt, rykande bröd. Vi åt det tillsammans med min vitlökskyckling. 

Sedan satte vi oss i vardagsrummet och pusslade. Vi har kommit en god bit med pusslet redan, och anar en förklädd jultomte och en sexy jultomtinna. Men vi får se vad det blir - det är ju det som är så roligt med dessa pussel; att en inte får se vad pusslet gestaltar förrän en är klar.Sedan kom vi på vad Emils farbror föreslagit oss förra lördagen -  att om vi ville så skulle vi få låna hans bil över veckan. Den lilla mini-coopern som Emil blivit lovad så fort han tagit körkort. En himla sött litet brumfordon. Så vid halv nio hade vi fått nycklarna och var därmed helt färdmässigt befriade från all kollektivtrafik. Jag lärde mig bilens dragläge, accelerationstendens och styrningsegenskaper, och kom fram till att den var riktigt mjuk och behaglig att köra.

Vårt första äventyr blev att åka och köpa en lyxshake på MAX klockan halv tio på kvällen. Vi åkte genom Drive-Thrun och satt sedan i bilen och sörplade av våra chokladshakes. Emils bitmoji har helt rätt. So good......
Av en ren slump fick Emil syn på en bekant bil när vi skulle köra ut från parkeringen, och det visade sig inte vara några andra än Emils vänner Fredrik och Alma som sökte kvällsmål på samma hamburgerkedja. Vilken slump!

Vi småpratade en stund innan vi åkte skilda vägar hem. Jag och Emil satte oss återigen vid halv elva framför pusslet, och gick sedan och lade oss mycket nöjda. Nu när vi hade bilen över veckan hade vi inga begränsningar!
Dagen efter skulle vi på en mini-roadtrip till Gnesta för att äta på restaurang, dagen därpå filmkväll med Linnéa och Marcus, ett hemligt torsdagsäventyr samt min första Nyköpings-utgång till fredagen. Pass opp!


8 kommentarer :

 1. Jag har inte heller någon egen bil men lånar mina föräldrars ibland när de är bortresta och jag älskar den där frihetskänslan av att kunna åka vart jag vill när jag vill. Sedan slutar det visserligen oftast med att jag bara åker till Willys 6 km bort MEN JAG NJUTER HELA VÄGEN.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Du är så klockren, Fredrika, jag vet PRECIS känslan. Denna vecka när jag skjutsat Emil till jobbet varje dag, så har det varit 10 minuter dit och 10 minuter hem, men det har känts som värsta road-tripen varje gång!!!

   Radera
 2. Ser så fram emot dina Parisrapporter men undrar samtidigt såå hur det känns... Måste vara blandat, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är klart att det är kluvet mellan saknad och förväntan..!

   Radera
 3. Det låter som att du och Emil hittar den perfekta balansen mellan att vara spontana och hitta på saker och
  samtidigt varva det med hemmamys. Sådär som gör ett förhållande härligt, roligt och bra :-)
  Jag kan säga att jag blev bra sugen när jag såg pizzan i ditt andra inlägg! :P Nam #älskarpizza #tröttnaraldrigpådet!! / JohannaW

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aww, vad fint sagt. Jag tycker faktiskt också att vi lyckats riktigt bra med vårt umgänge på senare tid... Men sedan blir det ju alltid att man anstränger sig lite extra såhär när man är nykär.
   Haha, åh, visst kan man äta pizza i all oändlighet?! Jag menar, bara att byta ut toppingsen lite och så wow, en helt ny rätt typ! Helt nya smakkombinationer!

   Radera
 4. Mmmm... Max chokladshake... SÅ GOD!

  Jag vet inte hur det hände, men har inte gått in på din blogg på jättelänge, så nu har jag en del att läsa igen. Tydligen har jag inte tittat in här sen 27 januari? Haha. Förresten, när sånt här händer måste jag typ halvblunda (för att inte spoila för mig själv) och bläddra tills jag hittar sista inlägget jag läste. Det blir rörigt att läsa allt i felvänd kronologisk ordning ju, haha! Mvh/ Ej knäpp, bara logisk ;)

  Ps. Ganska bra ändå att jag missat att titta in på din blogg, för nu har jag en massa gemytlig läsning framför mig! Det är alltid trevligt/roligt/tänkvärt att läsa din blogg. <3 Ds.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)