Lösenord

söndag, december 11, 2016

Chokladmoussetårta med pistagenötter

Jag var inte det minsta beredd, när jag steg in genom dörren efter fredagens simpass, att finna Emil mitt i ett tårtbak. Han hade kommit hem till mig mycket tidigare än planerat, och redan hunnit göra tårtbotten och höll på att göra toppingen.

Jag studsade in i köket och fick återigen kyssa honom (som jag längtat!). och fick hjälpa till med att smälta choklad i ett vattenbad. Många frågor behövde besvaras.. "Men hur kom du hit så tidigt?!", "men hur kom du på idéen?!" och "ALLTSÅ TÅRTA?!?!".

*lycklig tjej*

I slutskedet av tårtbaket fick jag hacka pistagenötter och han mörk choklad, för att toppa tårtan.Voilà! Chokladmoussetårta med pistagenötter!Sedan skulle den stå och stelna i kylen i "några timmar", pfft... Vi åt smörgåsar och tittade på Historieätarna, vi. Och gosade i soffan.
Mycket tidigare än enligt receptet fick vi för oss att vi skulle lyfta bort formväggen och se huruvida moussen höll. Jag var helberedd på att hela tårtan skulle svämma ned över bordet.Men den klarade sig! Aningen lös, men det kunde inte hjälpas. Vi ville ha tårta!Mmm, krispigt härlig kladdkaksbotten med chokladmoussetopping


Efter att ha slevat fram en bit som såg aningen mindre aptitlig ut på foto, så satte vi oss i soffan igen, drack chai-te och mumsade tårta. Kalasgod tårta. Kalasfin pojkvän. Kalaskär flickvän.


12 kommentarer :

 1. Herre min skapare vad god den där tårtan ser ut?? Och vad fina ni är tillsammans?? <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh TACK vad fin du är!! Tårtan var så fördjääävulskt god... Och typ hela förvann på bara två dagar?!? Så det säger väl något...

   Radera
 2. Herre min skapare vad god den där tårtan ser ut.. Ni är så fina tillsammans, underbart!

  SvaraRadera
 3. Alltså jag blir mäkta imponerad av både ert fina pepparkaksbygge och denna härliga chokladtårta! Wow, dreamteam ju! Jag försökte få min pojkvän att bygga pepparkakshus i lördags för att det är kul och hör till lite liksom...Han förstod dock inte syftet med det så det blev inget, haha... /Sandraemelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, åh, dreamteam :') Vilket ord!
   Och ja, tyvärr blir det ju aldrig av om inte båda är med på det? Så typiskt karlar att inte förstå the wonders of gingerbread!!!!

   Har du fått med honom på något lussebak eller så istället? ;) You gotta set some rules, woman!!!

   Radera
  2. Nej tyvärr inte det heller...han kan inte sånt säger han. Han vill helst hångla och mysa vilket ju inte direkt är fy skam=) !

   Radera
 4. Så gosiga ni är. <3
  en fråga; hur ser din relation ut till Redoy, JP och Cristoffer idag? Hur känner Christoffer ang. att du inte ville ha ett exklusivt förhållande med honom, till att idag vara exklusiv med Emil? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, SHIT, detta hade man ju kunnat skriva en novell om.... Kanske ska se om jag får ihop ett inlägg om det? Annars så kan jag åtminstone säga att
   Redoy: en av mina absolut bästa vänner.
   JP: Kompisar, pratar regelbundet på facebook/whatsapp.
   Christoffer: Pluggkamrater och vänner, hänger i och utanför skolan.

   Och Christoffer är stundvis sur över mitt val, men för det mesta stöttande... Klart det svider lite, men jag kan känna att han bäddade sin egen säng lite där under sommaren.......

   Radera
  2. Gärna ett inlägg!
   Jaa, jag minns ju att du och Redoy hade samma polyamorösa (?) syn, men framförallt JP och Christoffer ville ju bygga något djupare. Om jag inte missminner mig :)
   Menar du i att han abrupt bröt och inte ville komma till Paris osv?

   Måste också säga att din blogg blivit mycket bättre sen du låste den! Mer genuin och ärlig, detsamma vad gäller de som kommenterar!

   Radera
  3. Jo, precis det jag menar... Men vi är ju vänner nu, så det är inte grudges.. :)))

   Åh, tack!! Vad snällt sagt. Jag känner mig som sagt mycket tryggare med att dela med mig och jag är glad att det syns. Ska försöka få till ett inlägg i framtiden om alla mina ex x')

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)