Lösenord

torsdag, december 29, 2016

2016: Årsresumé genom bloggen

Det börjar dra ihop sig för ett nytt år, och det kallar för en årsresumé! Ja, jag har ju redan gjort en 2014 samt 2015, och jag tycker de är så finurliga och mysiga att läsa igenom. Plus - en får en sådan insiktfull överblick över alltihop? Vill ni veta vad jag haft för mig under året? Tja, kolla här!

Resor:
  Första (och enda?) resmålet detta år har varit Paris. Jag åkte bland annat i april, och i maj...
  Plus att jag tillbringade hela sommaren där?! Världens bästa sommar. 
 ... så får jag inte glömma att jag även åkte i september, oktober och november.

Bostad:
  Under större delen av året bodde jag i min lägenhet i Stockholm, innan jag rensade den och
sommarflyttade till Paris.
  Väl under sommaren fann jag min plats i en minimi-studio i 6:e arrondissemanget, där jag bodde tvärs över gatan från JP och lärde känna min nya granne Timothée. Jag stormtrivdes - trots att den var mindre än en skolåda och utan toalett.
  Många stunder i slutet av året tillbringades även i Nyköping i Emils lägenhet, minsann....

Arbete:
  Hela året arbetade jag, som åren tidigare, som siminstruktör... Gud, vad jag älskade det.
  Under sommaren tog jag uppehåll, och lade arbetskraften som som boulangère på det franska bageriet PAUL... Där sålde jag glass och snackade skit med min bästa bagarvän, Loïc. Bland det roligaste var ju när jag fick designa mitt eget pâtisserie-fönster!
 Väl tillbaka i Sverige återupptog jag simningen igen, men avslutade tjänsten efter åtta underbara år.

Hälsa:
  Från och med januari blev jag inskriven på gymmet som låg precis två minuter från min lägenhet. Jag började komma igång med träningen på riktigt!
  Under sommaren, i Paris, ägnade jag mig åt mina älskade promenader.

Familj:
  Visst blev det några resor till mina favoritmullar i skogen, min farmor och farfar. Totalt sex resor dit blev det, och de präglades av räksmörgåsar, brasknaster och skogspromenader.
 ... dessutom hann jag umgås med min syster. Några favoriter var när vi åt lunch på Hermans, när hon bjöd på spaghetti alla puttanesca, och när jag fick träffa hennes flickvän för första gången!
  Vi hade även ett par syster-tacos-kvällar, tillsammans med vår yngsta syster.

Vänskap:
  Hemma i Stockholm firade jag in det nya året med Malin och Oscar.
  Under sommaren umgicks jag mycket med Diana, som också sommarjobbade i Paris. Även min svenska vän Maria, och bästa vän Marieke kom och hälsade på mig under sommaren! Åh, det var fint...
  Jag lärde känna min granne, Timothée, och fortsatte även burgar-ätandet med JP.
  Fick bättre och bättre kontakt med kollegorna på PAUL. Exempelvis denna helkväll, som riktigt spårade... Dessutom blev jag riktigt bundis med bagaren Loïc på PAUL, och styrde upp hans födelsedag i november.
  För att inte tala om att jag träffade Linnéa för första gången, och det ledde till att jag började hänga i Nyköping?!

Kärleksrelationer:
  Jösses amalia... Här har det hänt grejer, det kan jag lova er. Polyamori har som bekant varit en oerhört stor del av mitt liv. Inte bara var jag med i ett tidningsreportage - jag fick vara med på radio och prata om det.
  Jag kilade fortfarande stadigt med Christoffer fram till sommaren, till dess att saker fick ett abrupt slut. Tacksamt nog lyckades vi lappa ihop vår kontakt under hösten, och är nu riktigt bra pluggkollegor och riktigt bra vänner.
  I Paris under sommaren gick jag på flera både bra och dåliga dejter. Dejtandet var en otroligt spännande och uppfriskande syssla under sommaren. Lyssna när jag babblar om det här.
  ... Varav jag fastnade lite extra vid en fransos vid namn Maxime. Han kom och hälsade på mig i Stockholm bara tre veckor in i dejtandet, och jag hälsade på honom både en och två gånger under sista delen av halvåret.
 Men mest turbulent av allt har ändå varit mitt beslut att tacka för polyamorin efter två år, efter att jag som en blixt från klar himmel blev tokförälskad i en Nyköpingsgrabb. Jag blev ihop med Emil.

Prestationer och stolthet:
  MIN ROMAN SLÄPPTES?!
  Under sommaren hade jag en kamp på liv och död om att hitta Snickers & Hazelnut. Jakten pågick frenetiskt, med många misslyckade försök att finna den. Men slutligen... lyckades jag.
  Jag vann en donut-tävling?!
  .. Och givetvis, att jag lyckades bocka av en del från min bucket list. Bland annat denna vistelse på Smultronstället och åt tre stora glassar på två timmar.

Insikter:
  Jag insåg att jag alltid måste följa känslan. Känslan som kan vara allt från att leva polyamoröst, till att satsa på en speciell person.
  Att Paris är där jag känner mig som mest hemma.
  Kanske ett av årets bästa beslut har varit att låsa bloggen. Så himla mycket mysigare att vara här nu? Håller ni inte med?
  Och som vanligt - att jag är ett riktigt känslomongo.

Matfavoriter:
  En vecka i mars ägnade jag och Christoffer åt att enbart äta pizza. En minnesvärd pizza-vecka.
  Som vanligt åt jag ymnigt mycket Ben & Jerry's.
  Crêpes crêpes crêpes!
  Loïc bakade mig en personlig baguette varje dag på boulangeriet. En baguette var särskilt speciell.
  Åt Red Velvet-tårta för första gången...!
  Jag fick smaka på världens godaste (Emil-)kakor, och sedan gjorde jag dess ägare till min. Tillsammans bakade vi en bunt bullar som också blev en storfavorit.


2016. Paris, dejtande och slutligen ett exklusivt förhållande.


14 kommentarer :

 1. Vilket underbart år du haft!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst! :D Jag hoppas du haft det minst lika bra!

   Radera
 2. Ah, det där att följa känslan tänker jag mer och mer på. Hur fel det blir om en kör över den pga vad som kanske "borde" vara bra, och hur rätt det blir när en vågar lyssna på den där känslan...
  Och grattis till boken! och Emil! (om det nu är rätt att säga grattis till en människa?, men jo, grattis till turen och kärleken :) )
  Minna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, det är en så viktig, viktig insikt..!
   Tack för gratulatonen, Minna. Och jag tar nog mitt grattis för Emil också, han är en riktig toppvinst :D Kram!

   Radera
 3. Vilket händelserikt år du haft. Jag är glad att du delat med dig av ditt liv det här året också. Hoppas nästa år blir minst lika bra! :D Det ska bli spännande att få läsa om din termin i Paris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad snällt sagt av dig, Anna Maja... Jag tror också det, att 2017 kommer bli magiskt! Mer än halva året tillbringar jag ju i min favoritstad...! ;) :D

   Radera
 4. Vad roligt att du lyckas ha bra kontakt med JP och Christoffer. Jag tycker att det är en fantastisk egenskap att kunna ha bra kontakter med sina ex trots att kärlek kanske inte finns där längre. Sen undrar jag om du och Emil har bestämt att eran förhållande kommer alltid vra exklusivt eller om ni ser vad som kommer och att du eventuellt återgår till polyamori?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du? Vad intressant.. Själv har det alltid varit självklart att jag fortfarande ska ha kontakt med dem. Jag menar, de slutar ju inte vara fina människor bara för att jag inte dejtar dem längre, så jag gillar ju deras personligheter fortfarande.. :)

   Och angående Emil, ja.. Det går ju aldrig att förutspå framtiden, eller att veta vad som kommer hända... Men jag hoppas att jag och Emil kommer kunna hålla ihop såsom vi gör nu.. :) <3

   Radera
  2. Jag har tyvärr mött många som inte klarar av att ha en relation med sina ex. Sen kan det också vara så att en ex vill inte ha den kontakten pga den andra personen sårade hen. Att kunna hålla kontakt med sin ex är ganska sälsynt och väldigt fin enligt mig eftersom det visar stor tålamod och stor respekt för andras behov och kännslor.

   Radera
  3. Åh.. Vad fint sagt... Tack, Urszula, det tar jag som en enorm komplimang! <3

   Radera
 5. Jo jag håller med, allt känns mer genuint och äkta nu. Vilket är väldigt mysigt! Så vackert med kärlek och så euforiskt allt kan bli när det bara klickar. Önskar dig bästa möjliga gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aw!! Vad glad jag blir.. Bra att du också ser det som jag ser :')
   Gott nytt år!

   Radera
 6. Blir inspirerad av dig att sammanställa året på samma sätt, men minns inte alla såna detaljer? - borde skriva mer dagbok kanske..så man har ett arkiv att gå tillbaka till. TACK för ett fint år Emelie!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK detsamma, för dina kommentarer som trillat in hitentills! Mina detaljer finner jag ju i bloggen, så det är oerhört praktiskt... Stor kram, Amanda!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)