Lösenord

onsdag, december 28, 2016

Alpha-jul med pusslande och pussande

Helt plötsligt är vi tillbaka i Nyköping igen, och nu ska jag berätta för er om annandag jul. Denna dag hade jag och Emil tillägnat att ha en egen liten jul; en mini-jul, eller som jag ville ha det - en alpha-jul!

Klappöppning stod på agendan - de tre katalogvackra paketen är det Emil som slagit in, och de slarviga barnpaketen är från mig. Så klart.Fast innan presenterna skulle öppnas var det dags för brunch! Med kärleksbulle och scones. 


Med ost, gurka och blåbärssylt.Sedan var det äntligen dags för presentöppning! Jag fick en ljuslykta, en stor tokgosig filt och ett 3D-Paris-pussel!!!!! Emil fick detta armband och en tekopp som jag klottrat på med keramikfärger.
På tal om pussel var jag tvungen att börja direkt. Medan vi pusslade tittade vi på Grinchen (aka. världens bästa julfilm) i bakgrunden.
Medan Emil fixade vitlöksbaguetter till middag satt jag mest och myste i min filt. Att sammanblanda tre av världens godaste råvaror: bröd, smör och vitlök. Det är en solklar vinst..... Och Emil hade bakat kakor. Åh, kakor kakor kakor. Emil-kakor kan vara något av det bästa som finns i hela världen. Emil brukar ibland skämta om att jag blev tillsammans med honom enbart för kakorna, och jag frågar mig själv när jag äter dem om det verkligen är så långt ifrån sanningen............


Haha, äsch. Skojar bara. (Typ). 
Efter att ha pusslat hela dagen var vi sugna på att ta det lugnt och se på film/serier resten av kvällen. Och så hånglade vi. Och tog alldeles för många fåniga selfies i försök att ta en gullig parbild (på vilka jag lade veto på att jag inte alls fick till ett bra selfie-face. Ni vet hur det är att vara och ung och offer för ytlighet)..


Ps. Har på mig halsbandet konstant och tänker aldrig aldrig någonsin ta av mig det.

4 kommentarer :

 1. Vilken mysig juldag! Är spänd på att se resultatet av pusslandet sen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gud, det är jag med..! Undrar hur staden kommer att växa fram.. :)

   Radera
 2. Alla paket i den där högen ser ju lika fina ut! :)

  Av ren nyfikenhet, vad är det som ligger på tallriken intill pusslandet? Tycker det ser ut som skinka typ!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, Louice, nu var du allt snäll........
   Åh! Ja! Det är delar av det rökta vildsvinslåret som jag fick med mig från farmor och farfar. Jag skar upp det i små plock-bitar så åt vi det till vitlöksbrödet :)))

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)