Lösenord

lördag, september 24, 2016

Stressande men högt värderade framtidsplaner

Uff, mitt liv är rätt stressigt just nu. Det beror både på en stor pluggbörda, ett kommande examensarbete, oro om framtiden och eventuellt för höga krav på mig själv och mina förväntade egenprestationer. Jag försöker hålla i mig så gott jag kan, men jag vet att slutet av detta år kommer bli kämpigt för mig.

(Igår blev det extra jobbigt i och med att jag väcktes upp tidigt av det där otroligt obehagliga samtalet, och det tillsammans med all annan gnagande oro i kroppen gjorde gårdagsmorgonen riktigt påfrestande. PS. Tack för era kommentarer, sötnosar!)

Men samtidigt försöker jag komma ihåg att det här är självvalt. Jag gör det här för min egen skull, för min vilja och för min framtid. Faktum är att jag faktiskt har planerat det här, och jag är så-så-så-så nöjd över att det har kämpat för börjat gå i lås. Jag ska förklara:

Nästa termin är min absolut sista termin på psykologprogrammet. Fem års studerande lider mot sitt slut, och sista terminen kommer bestå av:
1) sex seminarium
2) en valfri kurs
3) en examensuppsats
Nu har jag planerat det så att jag har tidigarelagt seminarierna och den valfria kursen till denna termin, och läser således dubbelt till nyår. Detta innebär att jag således kan ägna hela nästa termin åt examensuppsatsen. Och inte bara det; jag skulle vilja skriva den på distans - i Paris. 

Denna tid just nu består alltså av mycket noggrant planerande, extraarbete och därtill risktagande. Det finns mycket knep och knåp för att få detta att fungera. Det är ingen lätt uppgift att finna ett projekt som 1) är möjligt att göra på distans 2) är praktiskt utförbart 3) som en lärare stöttar och vill handleda.

Men nu kastar jag mig ut. Jag ska fixa det här. Jag ska slita som ett djur denna termin och jag vet att det kommer löna sig i slutändan. Får bara ta i lite extra i några månader, och om allt går vägen.. Så kan jag tillbringa 7 månader där, innan jag måste återvända till Sverige för min psykologpraktik.
... och om jag ska vara ärlig så kan jag inte klaga. Igår köpte jag en enkelbiljett till Paris den 1 februari.


12 kommentarer :

 1. Gud vad spännande och roligt! Jag tycker att universitetsstudier är härliga på det viset, att med visst pusslande och arbete så går det faktiskt att anpassa upplägget efter hur man själv vill göra. Och om man vill läsa dubbelt så snabbt för att sen skriva uppsats i paris är det ju så värt det.
  Själv är jag precis i början av min utbildning, (men ändå tredje året uni-plugg, eftersom jag haft lite svårt att hitta rätt). Så det är så himla peppigt att läsa om någon som snart är klar. Ska bli kul att fortsätta se hur det går för dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är rätt spännande vad man kan göra, faktiskt. Och det ska man ju utnyttja, när man nu har chansen!
   Men heja dig, grattis till att äntligen ha hittat rätt! Man har ju tiden, och då är det bra att man utforskar till dess att känslan stämmer i magne. :) Och tack!

   Radera
 2. Imponerande läsning! Hoppas innerligt att allt kommer gå som du vill, det är din entusiasm verkligen värd! Une très grande "bonne chance!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Merci merci merci ! J'espère aussi, de tout mon coeur.

   Radera
 3. Hoppas, hoppas att allt går som du vill! Det låter som om du har en spännande tid framför dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Sandra! Det hoppas jag verkligen med.

   Radera
 4. Spännande!
  Kommer du kombinera plugget med jobb på Paul i vår?
  Täcker CSN levnadskostnader i Paris, eller hur fungerar planen rent ekonomiskt?
  Är himla glad för din skull, har läst bloggen länge o det märks verkligen att det är i Paris du mår som bäst. Härligt att hitta "sin" plats här i världen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja.. Jag ska nog försöka! Om jag kan arbeta deltid på PAUL så skulle det vara kalasbra... Men det beror givetvis på om de behöver någon under den perioden också.. ;)
   CSN täcker inte allt, speciellt inte hyra.. Där är Maxime igång och försöker hjälpa mig (han arbetar ju med att hyra ut bostäder, så win!) hitta något vettigt, men det mesta är fastligt dyrt. Jag kommer nog behöva ta mycket sparpengar på detta - men det tycker jag samtidigt att det är värt.

   Tack!! Vad glad jag blir över din kommentar. Hoppas du hänger kvar och ser hur detta slutar :D

   Radera
 5. ÅH får en sån drömmig(inte overklig!) bild när du skriver om ditt Paris + examensarbete!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. VAD BRA! Jag hoppas verkligen verkligen verkligen att det är genomförbart!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)