Lösenord

fredag, september 02, 2016

Smultronstället i Söderköping

Nu ska ni få höra om en upplevelse, allesammans!
Det är nämligen så att torsdagen - dagen efter min hemkomst, så hade jag en roadtrip inplanerad med min vän Fredrik. Han hämtade upp mig klockan nio på morgonen med bilen, och så bar det av direkt!

Två timmar senare rullade vi in i Söderköping.
... och var bland de första gästerna som kom fram till vår slutliga destination; Smultronstället. För er som inte vet det sedan innan, så är Smultronstället Sveriges mest kända glassrestaurang, där menyn sträcker sig flera trettio sidor lång, med fantastiska glasskreationer!
Vi började med att scrolla genom menyn (som vi visserligen redan lusläst på internet)...
... och det tog inte alltför lång tid att bestämma oss!
Jag tog en Rock'n'Roll och han en Wacky Voodoo.
Rock'n'Roll - pekannötkolaglass, daimglass, chokladglass med en donut, chokladsås, toppad med grädde och små smörkolagodisar.HIMM-EL-SK.

Vi åt båda upp våra glassar utan problem, och sedan för att smälta maten bestämde vi oss för att ta en promenad längs vattnet.
Vi gick förbi både små pittoreska hus och finare varianter såsom detta.


... och så lekte vi "vilken båt önskar du var din".


*så typiskt sommarsvenskt*Vi traskade runt ett tag och så sade Fredrik "Men du, ska vi inte ta en till glass?". Och jag är inte den som bangar inte!

Vi återvände och köpte varsin bägare till, denna gång med egenvalda smaker. Efter tre kulor med karamellsås så kände jag till bredden fylld med glass.

Det blev en promenad till, under vilken jag traskade över en liten bäck med mina tygskor i ena handen, vi utforskade förberedelserna Gästabudsdagarna och upptäckte kyrkan.
Efter en sista kula glass (nej jag skämtar inte??!) så tyckte vi att vi hade vattnat ut Smultronstället ordentligt. Vi satte oss i bilen, och så körde vi de sista två timmarna tillbaka. Jag hade det kalastrevligt.


#30: Besöka Smultronstället i Söderköping - check! 

4 kommentarer :

 1. H e l t osannolikt att skåda dessa så välbekanta f d "hemmavyer" i din Parisblogg ;)

  SvaraRadera
 2. Haha vilken glassdag!
  Löjlig fråga kanske, men hur mår du efter så mycket glass? Jag kan aldrig sätta i mig såna mängder, blir väldigt illamående efter för mycket socker. Speciellt om jag skippar "vanlig" mat.
  Dock inspirerade det här mig att ta en utflykt dit även jag, måste bara liksom du hitta en lika glassugen kompis MED bil.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ÄLSKAR glass, och kan sätta i mig obscena mängder innan jag får nog. Det är nog bara för att jag tycker det är så lättsmält. Men klart, äter jag för mycket blir jag illamående precis som vem som helst som äter för mycket av någonting. Men gott, det är det alltid!

   Haha, lycka till med sökandet! Det är allt svårt att hitta någon som vill resa dit enbart för att smälla i sig glass.. ;) Kram!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)