Lösenord

torsdag, september 01, 2016

Statistik, salladsberg och fungerande monopolpengar

Så har vardagen börjat återgå till sitt lunkande gamla vanliga igen... Vilket känns helt vansinnigt, med tanke på hur länge PAUL och doften av nygräddade baguetter varit min vardag. Helt plötsligt är det att vakna vid 06, dricka te vid köksbordet, sitta av föreläsningar i skolan och försöka att inte prokrastinera bort kvällsstudierna.

Speciellt svårt är det eftersom en av våra första kurser denna termin är statistik. Jag avskyr statistik. Ta mig i brasan, statistik.
Just dag hade vi enbart halvdag, vilket jag tackade de onda statistikgudarna för. Trots det förstod jag endast 50% av lektionens innehåll. Jag vill ju bli psykolog - inte matematiker.

I vilket fall som helst hade jag inte träffat min syster på drygt tre månader under sommaren. Det skulle vi ta igen med ett lunchbesök hos Jensens.
Först verkade det som att hon var lite sur.... 
... men det visade sig sedan vara motsatsen. Dessutom, förutom icke-sur, så var hon även 1) jättesöt och 2) jättevettig.
Jag beställde biff och en tillhörande salladsbuffé (man fick ta så mycket man ville, som ni ser.....) och syster tog den vegetariska flanken på kossan. Och bakad potatis.


Efter att ha pratat igenom det mesta smått och gott, så sade vi adjö och jag tog mig vidare för mitt första träningspass på tre månader. Nej, jag skämtar inte. Ja, jag var rädd.
... Men jag klarade 11 km (okej inte på det hårdaste snabbaste kanske, men ändå!) på 60 min och sedan var jag redo att dö. Jag var illröd i en timme framåt.
När jag därefter kom hem fann jag en positiv överraskning med posten. Ni kanske kommer ihåg att jag vann en donut-tävling i början av sommaren? Jo, nu kom vinsten!
2500 kronor värt i donuts. I form av riktigt babyblå, pappriga monopolpengar.
På riktigt alltså ville lägga mig ned på golvet och sprida ut dem över hela kroppen och skratta ondskefullt. Som på film, ni vet.

Precis som jag tänker göra med donuts. Ska fylla ett helt badkar med donuts och sedan ska jag bada i dem. Ska kräla i vaniljkräm och chokladglasyr och sedan ska jag springa naken genom stan så som man gör när man blivit korrupt av makt.

6 kommentarer :

 1. Hahahah, alltså du!! ♡

  SvaraRadera
 2. Sprang du 11 km efter att ha vilat från träning i tre månader?! Jag hade inte ens klarat 2 km i det tillståndet, haha. Så way to go girl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, springa kan jag inte, men det var crosstrainer..! Vilket inte är lika ansträngande och inte heller tärande på mina skadade knän.. :)))
   MEN TACK. Jag blev faktiskt stolt!

   Radera
 3. Härligt att vara tillbaka i skolan nu när det är sista året? Snart i mål :)
  Tänkte bara höra hur det kändes att träffa Christoffer igen? Antar att ni fortfarande går i samma klass, vilket nu kan kännas lite jobbigt. Eller? Bara lite nyfiken.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Härligt" och "härligt" - jag ser nog mest fram emot att vara helt klar! Jag känner att jag har så mycket jag vill göra i mitt liv, nu..!

   Christoffer och jag går i samma klass, som du säger, och att träffa honom.. Ja, det var tufft. Som det ser ut nu försöker vi hitta en balans då vi kan samexistera på ett sätt som är bekvämt för oss båda, eftersom vi kommer träffas varje dag. Han har dock uttryckt att han inte vill medverka i bloggen något mer, på något sätt, och det kommer jag respektera...

   Trevlig helg!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)