Lösenord

tisdag, augusti 02, 2016

Sista tävlingsdagen, galetter och Amorino

Denna söndag vaknade jag upp dödslagen, som tidigare beskrivit, och krålade in i duschen. När jag kom ut kände jag mig lite mer levande, men som bilderna bevisar inte tillräckligt. Jag klädde mig enkelt och bekvämt. Idag var jag dessutom tvungen att vara taggad: Det var sista tävlingsdagen mellan mig och min kollega med glassförsäljning innan vinnaren koras för denna månad!
Nu har de dragit igång alla hästkrafter på PAUL. Förutom glassen säljer jag kakor, muffins, mini-munkar, choquetter och slushies. 
... Men trots det är det inte så livat i luckan som jag skulle önska. Turligt nog är jag kamrat med tidningsmannen, som gav mig gratis lektyr och körsbär.
Och nej. Jag vann inte tävlingen. Jag sålde enbart för 133€ denna dag, medan Alex har rekordet på 280€. (Jag hade innan rekordet på 250€.) Hur som haver övertalade jag Loïc att lura honom att jag tjänat 333€ som ett skämt, så vi får se hur han reagerar imorgon.... (heheh)

Jag slutade 19:30, men stannade ändå kvar till stängning och hjälpte till med städningen. Eftersom det är sista dagen för så många denna vecka, så var vi en bunt (Loïc, Alexandrine, Aurélien och jag) som skulle ut på en drink efteråt.
Som underförstått gick vi till Le Molière, där dekoren ser ut som nedan. Ett ställe på vilket vi på PAUL är stammisar; känner servitörerna och får rabatt, dessutom.
Trots ivrigt glufsande av bakelser och delar av smörgåsar vid stängning bestämde vi oss för att äta middag. Jag beställde mig en galette med köttbullar, tomatsås, potatis och ägg. Den var jättegod!
Fast godare var min Loïcs galette, med reblochon-ost, bacon, chèvrekräm och potatis.
Vi satt kvar en stund och pratade, innan vi bestämde oss för glassefterrätt på det närliggande Amorino. Nedan ser ni Aurélien evaluera glassutbudet.
Och med en stor bägare med vanilj, karamell och chokladsorbet så tog vi en nattpromenad till Saint-Michel, droppade av Loïc och Alexandrine som skulle mot förorten, Aurélien droppade av mig utanför min dörr och sedan var det hej då.

Loïc ser jag redan imorgon på jobbet, men tyvärr får jag vänta en del på att de andras semester ska ta slut.

4 kommentarer :

 1. Läste gång på gång "döds-lagen" i första meningen och funderade om det var nån ny lag som jag missat ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, jösses, vilken lustig fel-läsning...

   Radera
 2. Åhh Paris...suck jag vill också dit ju. Kram

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)