Lösenord

onsdag, juli 27, 2016

Ledighetstvätt, lyxchoklad och lyckorus

Tisdag, min lediga dag, vaknade jag upp och det första jag gjorde var att skriva till JP. "Vaken? Vaken? Vaken?". Jag var nämligen tvungen att dra igång en tvätt med mina arbetskläder, och han är alltid så snäll och lånar mig sin tvättmaskin.
Så snabbt som attan stack jag dit en timme och tjattrade och tvättade, och på vägen tillbaka till lägenheten för att hänga upp allt det blöta så köpte jag med mig en baguette.
Och dukade upp för storbrunch! Baguette med ost, skinka, tomat, sallad och basilika samt en med nutella och en med hallonsylt.Sedan gjorde jag mig i ordning för en heldag med promenader. Kände mig kalasfin.
(Dessutom var jag även kalaslycklig eftersom Christoffer börjat skriva till mig igen.)


Och ute var det dessutom också kalasfint. Precis som mitt liv.


Jag blev mycket charmerad av allt blomster just denna dag.


... Sedan råkade jag ramla förbi H&M och testa massor av kläder. Oops. Jag som nästan aldrig handlar kläder.... Och förutom en kasse med en tröja och en klänning råkade jag ramla förbi en chokladbutik. Jag köpte med mig en hutlöst dyr påse lösvikt med fina lyxpraliner.
... Och de tänkte jag minsann njuta av! Jag satte mig på en bänk med mina shoppingfynd och tänkte njuta av skörden.
Totalt sju bitar blev det - chokladägg med mjölkchokladmousse, en nötboll, en chokladmussla, två rutor med kex och karamellbitar i, en vitchokladkrisp och ett sista chokladägg med saltad karamell inuti.
Mmmm... De försvann illa kvickt, trots att jag tänkt spara hälften till kvällen. Aja, så kan det gå. Plus, jag behövde ju kraft till resten av dagen! Promenaddags!
Jag promenerade i rask takt denna dag - jag var fullt av energi (och choklad!) och hade så mycket att se. Som sagt var jag förundrad av grönt och blomster denna dag, så det blev mest bilder på det.


Efter fyra timmar hade jag hunnit en liten runda, se nedan.Precis när jag kom in på min gata fylldes jag av ett sådant överväldigande lyckorus. Jag blev helt tårögd, fantastiskt glad och utom mig av känslor. Jag kunde inte hjälpa annat än att plocka fram kameran.


 


Och tre minuter efter att jag gjorde videon så plingade jag på JP, kastade mig kring hans armar och grät av lycka. Han skrattade åt mig och kramade om mig, och jag hulkgrät över att livet var så fint.

JAG ÄLSKAR PARIS. JAG ÄLSKAR MITT LIV. JAG ÄR SÅ LYCKLIG.

För att fira denna fantastiska dag, så valde jag att gå ut ensam på min favoritrestaurang. Utan beställning fick jag en gratis kopp te.
... Och jag började med min favoritdessert, och avslutade med en huvudrätt. Det har blivit min nya tradition numera. Alltid börja med desserten - på så vis är man aldrig för mätt för den. Men den har ni redan sett så många gånger så den tog jag ingen bild på.

Jag testade en ny galette som avslutning dock! Gabig - en galette med köttfärs, champinjoner och ost. Och så fick jag en gratis sallad till.
Mitt under middagen så hörde ett skrik, bildäck som skriade och en stor krasch. Bara tjugo meter ifrån restaurangen körde tre bilar in i varandra, i hög fart. Det blev kalabalik på gatan, folk flockades, brandbilen kom och det var mycket oro i luften. Som tur var verkade ingen skadas fysiskt, men en kvinna i en av bilarna blev mycket, mycket chockad.Jag skyndade mig hem illa kvickt, eftersom atmosfären var tung och jag kände mig mest i vägen...

Väl hemma tog jag det lite lugnt ett tag, och sedan bjöd min kollega ut mig på en drink! Aurélien och jag möttes vid kyrkan Saint-Sulpice vid tio-tiden på kvällen (han är med på bilden nedan - finn en Aurélien!).
Han tog ett glas rom och jag en kopp te, sedan pratade vi fram till dess att vindarna blev för kyliga och det var varmare hemma hos mig. Vi fortsatte diskussionsämnena i min lägenhet och pratade fram till klockan två på natten ungefär. Vansinne. Men magnifikt.


10 kommentarer :

 1. Har restaurangen anknytning till Betagen? Ser så ut på servetten (och menyn 😊)?
  Härligt att du är så lycklig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, jag skrev inte betagen (!) utan Bretagne 😁 Mobilen kör sitt eget race..

   Radera
  2. Ja, jag förstod det. Och jo, det är Saint Malo som crêperiet anspelar till ;)

   Radera
 2. Du har en så bra blogg! Härligt inlägg! :)

  SvaraRadera
 3. Den sista chokladen hade jag inte haft något emot att smaka…. Var det SALTkaramell eller bara vanlig kola (som som är i center…?) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pssst! Hemligheten ligger i beskrivningen ;)

   Radera
 4. Men mums vilka goda chokladbitar!! Hade gärna slukat allihop!!

  SvaraRadera
 5. Det är kanske omöjligt att känna preciiiis det du känner men känslor lyckas du hursomhelst förmedla genom denhär bloggen, ska du veta:) och fint att du och C verkar kunna snacka med varandra igen

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)