Lösenord

tisdag, juni 21, 2016

Fyra timmars stros, regnstorm och glassburksmys

Denna lediga lördag tittade jag på väderleksrapporten som vanligt när jag vaknade. Regn skulle det bli, givetvis... Men inte förrän klockan 12! Jag åt frukost lite snabbt, duschade, satte på mig kläder och var redo klockan 11. Åtminstone en timmes promenerande skulle det bli, fastslog jag.
Jag bestämde mig för att gå på uppdrag, och leta efter den här godingen: Snickers & Hazelnut. Är det någon som sett den? Jag har nämligen inte stött på den i Sverige, men sett på vissa franska samt amerikanska instagramkonton att den finns..! (Och för mig som inte gillar jordnötter men älskar hasselnötter måste den ju vara kalasgod?!).

Jag hade fått nys om att den eventuellt fast någonstans nära Nation, så jag tog mig ut på de bekanta gatorna kring Jardin du Luxembourg....Bakom Panthéon och bland de pittoreska gatorna där.. 
Kom över Seine och hamnade vid Gare de Lyon.

Jag rundade Nation - ingen Snickers! - och bestämde mig för att ta en annan promenadsträcka hem. Klockan var ju redan 13, men inget regn hade ännu kommit? Tur, tyckte jag, och fortsatte gå.


Korsade Seine igen och kom över till mina kvarter. Fick syn på pride-flaggan och tog genast en bild som jag blev totalförälskad i. Klockan var ju 14 och ännu inget regn fanns i sikte.


Klockan 15 klev jag innanför dörren till min studio och så fort jag slog mig ned i sängen med en kopp te kom det. Ett dunder, och sedan.. PANG. Spöregn. Spöregn så det smattrade och nästan dånade mot hustaken.

VILKEN VINST. VILKEN JÄVLA VINST.
Här ser ni min promenadsträcka denna dag - från min lilla studio, till Nation, förbi Bastille och tillbaka. Hur trevligt som helst, men mina ben var döda efteråt!

Till kvällen fick jag ett bestämt glassug. Jag trotsade regnet och sprang ned till den närmaste butiken för att köpa min favoritburk.
Med den nya serien jag börjat titta på - Devious Maids, korsord och mitt täcke. Kändes precis rätt.... Men som vanligt tar burken slut alltför snabbt.Efter att ha sett ett avsnitt av Gilmore Girls och chattat regelbundet med Christoffer lade jag mig sedan för att somna, lycklig och promenadtrött i hela kroppen. Imorgon hade jag tänkt slå på stort med en stor helgbrunch, och kanske restaurangmiddag?

Livet leker.


3 kommentarer :

 1. Det kan man kalla en skaplig runda! Förstår om det kändes i kroppen efteråt.
  Det är ju för märkligt att detta regnväder fortsätter och fortsätter i Paris. Tur det är uppehåll stundtals numera i alla fall. Det skedde icke under vår vistelse...
  Idag kom en skur även här så jag gladde omgivningen - och mig själv - med att gå till tandläkaren iförd den regncape jag inhandlade i Paris. Såg inget mönster på den då den låg i sin förpackning, men sedan! Största Eiffeltornet på ryggen och texten "Paris City of lights". Finns nog inte många fler ex här i stan :)
  PS! Minns du namnen på alla bakverk mm sedan förra året?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt spännande. Hur mycket regn kan det egentligen finnas i alla moln?!
   Haha, låter som en fin regncape. En sådan vill jag också ha...
   Det klart jag gör! Annars har jag alltid bloggen som kan hjälpa mig - kolla i kategoriera under "PARIS > Franska bakelser" ;)

   Radera
  2. Ja, capen är mycket rymlig och praktisk faktiskt. Inga problem att skydda t ex en ryggsäck under den (fast man ser ut som en kamel eller nåt...)
   Jag köpte den på Boule Miche, längst nere vi Seine i bokhandeln (!) Gilbert Jeune. Pris drygt 4 euro ;)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)