Lösenord

onsdag, juni 22, 2016

Söndagsbrunch, favoritmiddag och fransoser på rullskridskor

Söndag, min favoritdag! Denna dag vaknade jag upp med ambitionen och lyckan att göra en stor, ordentlig söndagsbrunch med både baguette och croissant, ost, skinka, sallad, sylt och nutella. Sagt och gjort, efter ett kort besök på boulangeriet hade jag dukat upp såhär snyggt på mitt lilla frukostbord.
.... ooooch tre sekunder efter att jag tagit bilden råkade jag välta bordet. (%&W!!"#&!). 

Men både croissanten och baguetten klarade sig - det var bara jag och golvet som badade i te.
Jag fick helt enkelt städa och duscha innan jag äntligen fick åtnjuta min goda brunch. För gott - det var det!
Promenad-dags! Jag sms:ade JP och frågade om han ville följa med till marknaden. Det ville han. 


Men eftersom allt var så dyrt så köpte jag inga äpplen. Istället övertalade jag honom att ta en promenad till Le Marais med mig.

... Och så zick-zack:ade vi genom Île Saint-Louis.På vägen över bron fick vi syn på ett underhållande franskt spektakel. Jag gjorde en video för att inviga er i lite *atmosfär*.


Jag kom hem, tog en två timmars vilostund, och sedan tog jag mig ut på en kortare runda till, denna gång själv. Fastnade för denna vy och stod som förstelnad. Jösses, så vackert det är.Ritade ut för er, så ni ska kunna se hur jag gick:Alldeles ypperligt, må jag säga! En snabb sväng till nederkanten av Le Marais, tillbaka till studion och sedan ned i femtonde arrondissemanget. På vägen hem stannade jag för middag på mitt favorit-crêperie.
Galetten blev en ny variant; en med mozzarella, tomatsås, champinjoner, ägg och skinka.
Till dessert var det ingen tvekan. Min favorit-crêpe med karamellsås, vaniljglass och pralinkrokant. Mmmm...

Sedan traskade jag hem, och var hemma så tidigt som åtta-tiden. Då lade jag mig och läste ut min Agatha Christie-deckare, drack cola, te och åt carambar och bara tog det lugnt. (Boken var som vanligt tokbra, tack farmor och farfar!!!)6 kommentarer :

 1. Söta du!

  Blir Paris-längtig av dina bilder.
  KRAM!!

  SvaraRadera
 2. Du har kanske skrivit det förut, men alltså jag känner att jag och Hanna verkligen MÅSTE gå till det här crêperiet när vi är i Paris! Vad heter det och var ligger det? (Btw, vi har bokat boende nu!! Det blir två nätter i en studio i 6:e!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, 6:e, där bor ju jag!! Kan du inte lägga till mig på facebook så kan vi prata detaljer? :D

   Radera
 3. Jag älskar både brunchen och efterrätten känner jag. Är så brutalt jävla hungrig nu, men vill typ inte äta eftersom jag just har borstat tänderna... >.<

  Angående Jurassic Park är den sommar för mig av tradition, pappa tvingade mig att se den varje sommar när jag var liten för att "bota" mina mardrömmar. OBS! Det är mamma som är psykolog, inte pappa...

  Jag kan verkligen inte välja en enda favorit av dem... jag kan säga att Vicky Christina Barcelona, Rännstensungar, Dirty Dancing och Stand by me är de fyra jag tycker passar ALLTID. Men vilken som är bäst och i vilket sammanhang... Alldeles för svårt ^^

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)