Lösenord

söndag, juni 05, 2016

Fjäderklänning, fjäderfän, indiskt och ett paket Magnum

Så första dagen på sommarlovet, tillbringade jag med att se fjäderlätt och fin ut. Nyduschad, dessutom. Och sminkad! Det händer inte varje dag, kan jag berätta för er, men det är någonting med sommaren som gör att jag blir mer och mer sugen på att piffa till mig lite extra. Händer till och med att jag rakar mig ibland. Den du!




Hur som haver, efter att ha ätit halloumisallad till lunch (det är inte så fancy och sofistikerat som det låter - det var stekt halloumi, isbergssallad och ketchup - det som finns kvar i kylen, med andra ord. Dem tre sakerna. Men det låter ju onekligen tjusigare att säga halloumisallad) så tog jag en promenad med en vän. Julia, som gick i min förra klass innan jag tog mitt Paris-år, och som nu är examinerad psykolog!!!!




Vi kom hem, jag var dötrött, jag slappade i soffan, Christoffer kom förbi och VIPS så var det dags för middag. Jag selfie-ade på vägen ut från lägenheten.




På vägen stannade vi upp av ett spännande fågelläte... Det lät inte som kvitter eller vissel, utan som en liten maracas, eller som Christoffer ville kalla det - en liten liten kulspruta. Vi fann två stycken småfåglar i detta träd som var källan till dessa ljud: om ni ser dem tjut "FÅGEL!".. (tips: de har röd mage, och är väldigt, väldigt små.). Vet någon där ute vad det är för fågel som låter så?




Egentligen skulle vi få sällskap av Malin och Oscar, men Malin råkade ut för akut värmeslag och katarr av något slag, så jag och Christoffer fick gå ensamma. Men det är ingen fara - indiskt är lika gott för två som för fyra. Synd om Malin som är sjuk bara....



Christoffer var stilig. Han hade skjorta, till och med.



På vägen ut fick vi syn på ett annat fjäderfä. En stor mås stod stoiskt på biltaket, och Christoffer manade mig att ta en bild.


Och jag kunde till och med gå jättenära. Han flög inte iväg förrän jag sade "hej" till honom, då blev han lite blyg.



... Sedan ville vi ju ha dessert, givetvis! Kvällens val blev ett paket med mini-magnum, och ett par hutlöst dyra colaburkar. Fick lite ångest över att vi kunnat köpa en 2-liters-flaska för samma pris som två burkar. Typiskt ogenomtänkt.




Min lista på mumsighet i Magnum-glassar ser ut såhär: 1) Classic. 2) White. 3) Mandel. Nu vet ni!


Och sedan var alla slut. 



... Då tittade vi bara på två avsnitt till av (ja, vilken serie?), och sedan sov vi. Eller, det kunde vi inte, vi låt och vred och vände oss till klockan 2 på natten. Sedan sov vi, åtminstone lite grann.

4 kommentarer :

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)