Lösenord

måndag, juni 06, 2016

En första dag i skogssommaridyllen

Man kan ju inte åka till Paris över hela sommaren utan att tillbringa några dagar i riktig svensk sommar? Så resonerade jag när jag drog med mig Christoffer ut i skogen, för att ägna några dagar hos mina farföräldrar i Mariefred. Väl framme vid tågstationen lyxade herren till det med en GB Sandwich.
En bilresa med farfar senare och vi välkomnades till stugan av farmor och de två dvärgpudlarna, Emil och Ida.
För att lätta på hungerbehovet blev vi bjudna på lövbiffsgryta med sallad och knäckemackor
Sedan satt vi ute på verandan och farfar rundade av måltiden med en glassbåt. Tydligen är de både mindre och snålare med choklad och sylt än han minns dem från sin barndoms lyster. Jag fick retas lite och att tillägga ett "jo, visst var det bättre för.." . 
Det är det man gör i Mariefred om somrarna, förresten. Man sitter ute på verandan, mest hela dagen, och tar det lugnt. Löser korsord, tittar på småfåglarna, läser böcker, pratar...
Christoffer, redan lite lullig efter tre öl, blev en haj på korsord. (Jag som vanligtvis brukar totaläga honom).
Sedan blev jag övertalad att följa med på promenad - jag som satt så bra i solen.
Christoffer hade fullt upp med att försöka få Emil och Ida att springa.... Till slut lyckades han!!
Väl hemma kompenserade vi för promenaden med chokladpraliner, Magnumglass, extra vaniljglass, kolasås och flingsalt i en kopp med en bebis-Emelie på.Och jag var gosig i soffan framför slöserier.Vid 20-tiden blev vi trötta, och drog oss undan för att se på Gilmore Girls i gäststugan.
Till kvällsmål blev det smörgåsar och kaka Marabou Schweizernöt.
Sedan fick jag omåttligt ont i magen (som jag brukar när jag äter till det sitter upp i halsen) och åjade mig alldeles lagom. Men jag sov fördjävla gott i alla fall.


1 kommentar :

  1. Yes, det verkar vara en riktig svensk sommaridyll :D Underbart! Jag håller med om glassbåtarna då, de bara krymper. Eller så är det jag och min aptit som ökar stadigt.

    Nu blev jag dessutom sjukt sugen på kolasås. Jag har hittat en ny favoritglass: SIA mintkola. Med extra kolasås vore det ju ännu bättre!! :D

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)