Lösenord

tisdag, maj 24, 2016

Somrig Pippi har smörgåskväll med Marulv

Igår var det alldeles strålande soligt och varmt, och jag struntade i träningen och sov en timme extra. Idag hade jag nämligen sex timmars obligatoriska föreläsningar att se fram emot (hrmmm..) och behövde all kraft jag kunde få. Därav väldigt blommig sommarklänning och flätor. Kände mig som en helt nyvaken, sommarmedveten Pippi Långstrump.
Så tog jag mig iväg till institutionen! På vägen från tunnelbanan passerade jag lummiga buskage och blommande knotiga träd.
Sedan började en av de tradigaste föreläsningarna jag varit på... *snark*... Föreläsaren hade inga visuella hjälpmedel; varken dator, powerpoint eller ritade på tavlan. Han satt bara rätt upp och ned och talade med monoton ton om konsultation inom skolan. Jag gömde mig med datorn bakom en klasskamrats rygg.
Fy tusan, vad ogivande det var. Tror jag gick typ -100 hjärnceller under de första tre timmarna.

Vid lunch övertalade Christoffer mig att följa med till Statoil och köpa kokt korv. Här posar han coolt, som jag ber honom.
... och här behövde jag inte be honom posa alls - han valde självmant att foto-bomba min fina mjukglassbild. (Ps. Den var jättegod, har börjat gilla mjukglass mer och mer på sista tiden!).
Sedan tog vi en kortare promenad runt Frescati och längs strandkanten, och det var så himla trivsamt. Till dess att Christoffer ville berätta om hur man släpper ut avlopp i vattnet och att det brukar lukta skit. Han vet hur man sätter stämningen, så att säga.
Tre timmars tortyr på en hård trästol senare och JAG VAR FRI! 
Ser ni förresten mina nyaste sommarfräknar?
Hur som haver!
Nu skulle jag snabbt hem och möta upp donnan Maria. Hon skulle sova över hos mig, vi skulle boka Paris-besöksbiljetter och äta middag. Först av allt möttes vi upp för att handla inför kvällen.
Det blev lite allt möjligt till en smörgåskväll - paprika, sallad, prästost, mjölk, halloumi och så Pepsi Max, godis och en burk Ben & Jerry's.

Och här har vi henne! Maria aka Marulv.Eftersom vi båda var hungriga satte vi igång med matförberedelserna. Christoffer hade dagen innan varit en ängel och bakat ett honungssötat rågsurdegsbröd som vi skulle hugga in på!Och det var mmmmm...!Så var det filmval... Hmm... Svårt. Jag posar sofistikerat vid bordet medan vi scrollar genom listan med kandidater.När valet var gjort var det bara att sätta på sig pyjamasen (för en äkta myskväll) och slå sig ned vid bordet. Filmen pausades stup i kvarten med spontana berättelser, akuta anekdoter, relationsdilemman och småglimtar som vi missat under åren. Mycket ketchup, alltså. Till det åt vi det kalasgoda brödet (tack Christoffer!!!) med massor av gott pålägg och halloumi på sidan om.

Vi kollade, jag ånghästade och till sist bokade hon Paris-biljetter. Utan att gå in för mycket på detaljer måste jag bara så uttrycka hur glad jag är över att ha en vän som Maria, som är så grundad, så förstående, så klok och så... cool. Förstår inte att vi lyckas tappa bort varandra några år i taget. Efter samtalet kände jag mig hälften så lätt om axlarna, och jag ser så vansinnigt fram emot att hon kommer och hälsar på under fem dagar i juni, i Paris.
Till sist avslutade vi med ett avsnitt Sex and the City (som ingen av oss tittade på) och ännu mer prat om livet, ångest, relationer och framtiden. Tunga och komplicerade ämnen, alltså.

Sedan lade vi oss, Marulv läsandes min roman och jag bloggandes. Tänka sig att kvällen till och med blev bättre än jag hade förväntat mig.....

7 kommentarer :

 1. Fin klänning, fina fräknar! (Hoppas bara att dina föreläsare inte följer din blogg...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och jo, det får jag hoppas... Men egentligen hoppas jag att han ser det. Han var alldeles för stuck-up och översittare, han behöver nog en näsknäppare och en ögonöppnare.

   Radera
 2. Befarar blott att det skulle kunna "drabba" dig i slutändan... Om han har banala mänskliga egenskaper också, vill säga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nädå, han har varken makt eller rätt att sätta betyg ;)

   Radera
 3. Sommarmedveten, vilket bra ord!

  SvaraRadera
 4. Vad fint att få följa hela vägen liksom :D :D Så kul! Jag gillar inte mjukglass, isglass kör jag på alltid, det sitter i från en gång då jag blev matförgiftad samma dag som jag åt vanilj >.<

  Min man är jätteduktig på att ta hand om mig. Igår satt jag och nästan grinade för att jag tappade kniven och min baguett inte gick att stänga och äta som macka. Jag åt helt tyst och kände bara att tårarna kommer, men jag kan inte dumpa dem på honom. Så gick han iväg och kom tillbaka med en kopp kaffe och en chokladpudding. Jag bara brast! GRINADE som ett litet barn, och han klappade och lyfte. Men det ska ju inte vara så, inte i längden. Hoppas jag har PMS eller något, för det här går ju inte.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)