Lösenord

onsdag, maj 25, 2016

Marulv-morgon, indisk lunch och grillkväll

Igår vaknade jag upp med denna hottentott, som flitigt satte sig och avslutade sin stora uppsats. Själv bloggade jag för det mesta, eftersom jag inte hade lite akut plugg som damen mittemot.
Men vid lunchtid hade jag stämt träff med min far, och därför var jag tvungen att kliva ur pyjamasen och anstränga mig litet. Det slutade såhär.
Och jag hade en selfie-session i vardagsrummet. Och var SÅ JÄDRA NÖJD med livet på något sätt. Kvällen med Marulv, en bra natts sömn, träning och ett nalkande sommarlov/Paris gjorde att humöret var gott. Jag hade persikan, som man skulle sagt på franska!
Så lämnade jag Marulv till sitt plugg och blev upphämtad av min far. Pappa var snäll och föreslog min favoritrestaurang i hela Stockholm. Jag åt en klassisk Tikka Masala och den var kalasgod, som alltid.
När jag kom hem, mätt och glad, satt Marulv kvar på samma plats och pluggade, och strax därpå cyklade Christoffer in genom dörren (ja, nästan bokstavligt). Så fick de träffas för första gången, minsann! Maria, som jag känt i 9 år, och Christoffer som jag känt i 9 månader. Se där.

Sedan tog jag och Maria oss ut på en promenad runt (halva) Årstaviken, och fick röra på påkarna och prata om en tid för 9 år sedan.
När vi kom hem igen var det snabba puckar - Maria gav sig av efter en stor kram och flertalet oplanerade framtidsmöten, och sedan förberedde jag och Christoffer oss för en grillkväll. (Sedan kan jag för den sanna bildens skull nämna att vi råkade i ett kiv här och jag blev mäkta upprörd men bad om tröstande pussar på bussen och då blev allt bra igen).

Vid klockan 17 var vi här, tillsammans med Malin och Oscar. Vi skulle grilla ute vid Rudan, och hade handlat de närmsta nödvändigheterna.
Det var kalasfint väder - solen stod lågt och det fanns många solande och till och med badande (!) stollar utspridda över gräset.
Vi slog oss ned och satte igång engångsgrillarna. 
Med oss hade vi hamburgare (både vanliga och veganska), bröd (både köpes och Christoffers egenbakade), halloumi, sparris, ketchup, bbq-sås, senap, oliver, sallad, cola och öl.Grillningen sattes igång....Och snart hade jag en burgare på Christoffers fluffiga surdegsfralla med ett extra tjockt lager cheddar framför mig. Jag var vrålhungrig och tror inte ens jag smakade ordentligt på den, för snabbt försvann den!Christoffer var givetvis också där!Det var lugn stämning, och trots den kyliga blåsten hann vi ketchupa om allt som hänt sedan vi setts senast (nyår???). Jag åt en tallrik kalasgod halloumi, för halloumi är livet.


Efter ett tag var vinden lite väl kylig och vår soliga plats hade blivit skuggats, så då tog vi vårt pick och pack och förflyttade oss en femtio meter ut i solen igen. Oscar förbereder sig genom att ta av sig skorna och slå sig ned på filten.
Där satt vi en stund och småpratade om lite ditten och datten - främst kanske hur tajta gäng nästan oundvikligen blir ett sorts harem där alla turas om att bli kära i varandra och det alltid slutar med drama. Sedan pratade vi ner Vänner men gott om Gilmore Girls och Game of Thrones.

Och det var även så kvällen sedan slutade, jag och Christoffer tackade för oss och så tog vi pendeln hem till det senaste GoT. Jag somnade och sov genom halva avsnittet - jag var så slutkörd.

7 kommentarer :

 1. Väl dokumenterat - och vilket väder! Så är det inte här... Och prognosen för Paris 8 dagar framåt är ju minst sagt så där :-/ Men, Paris är Paris i alla väder!
  PS! Nu blir jag tyvärr nyfiken på vad ert "kiv" handlade om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tackar..! Är det mycket regn på prognosen? Så typiskt. Tur att du har nog kärlek för staden ändå, som du säger.. ;)
   PS! Ja tusan, hoppas nyfikenheten lägger sig med tiden :) Vissa saker är både banala och onödiga att fördjupa sig i.

   Radera
 2. Är ni aldrig hemma hos Christoffer? haha..vilken nyfiken fråga..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä, sanningen är att det är vi ALDRIG. Jag tror jag varit hemma hos honom EN gång, och då stod jag halvt i hallen. Jag bor så mycket mer prima!

   Radera
 3. När bär det av till Paris? :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)