Lösenord

torsdag, februari 25, 2016

Har ni tryckt upp en egen bok?

Kommer ni ihåg att jag skrev en bok för några år sedan?

Jag har återigen börjat tänka lite på hur det skulle kunna vara att trycka upp den, att få några exemplar för mig själv och ha som minne i min bokhylla..
Därför behöver jag lite er hjälp! Är det någon som gjort detta förut? Hur gör man? Hur fixar man bokomslag och dylikt (jag som mest tar mig runt i paint, tvi vale!)...

Snälla, söta, rara med socker på... Dela med er av era erfarenheter!


12 kommentarer :

 1. Oh, jag gjorde det där en gång, dock med mjukt omslag... Ska se om jag kan hitta det igen!

  SvaraRadera
 2. https://www.vulkanmedia.se detta var nog sidan jag använde då. Google-sökning på "trycka egen bok" ger också flera resultat :) /amandah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl fasligt dyrt, var det inte? För när jag kommer på de tjänster där man kan trycka bok, så måste man betala flera tusen för att få omslagshjälp osv...? :O

   Radera
 3. http://www.solentro.se/bokpriser härifrån har jag beställt en gång iaf, bra och ganska billigt om man bara vill ha något enstaka ex. Bokomslag är väl mitt bästa tips att ladda ner photoshop och kolla lite tips på youtube. Ser svårt ut men grunderna är rätt enkla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset!!... Åh, jag är lite rädd för det där med boksomslag - har ALDRIG använt photoshop och vet inte alls hur man gör. Vågar nog inte </3

   Radera
 4. Men hålla nu blir man ju pepp på att få läsa!! Du skriver så himla bra :)

  SvaraRadera
 5. Jag kollade upp detta för några år sedan så minns inte så superbra, men denna sida http://www.solentro.se/publicera_bok verkade ändå okej. Men nu när jag kollar på den minns jag att jag reagerade för längesedan också över att det är så fasligt dyrt. En annan grej är ju att kontakta förlag och se om någon är intresserad av idén? Annars googla egen utgivning typ.
  Du får gärna fortsätta berätta om hur det går för dig med detta! Jag skriver nämligen en egen bok också, men är långt ifrån färdig då plugget kommit i vägen. Så detta är väldigt intressant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit på förlag litegranna, men inte fått så mycket uppmärksamhet. Det är tufft att vara ung och debutant!
   Vad kul att du också skriver egen bok.. Jag ska hålla dig uppdaterad på hur processen går, så du själv har lite framförhållning :D

   Radera
 6. Hej :)
  Så roligt att du äntligen börjar tänka lite närmare på din bok. Jag tycker du kan kolla upp Recito Förlag där kan du i lugn och ro läsa om frågor kring utgivning, kostnader, storlekar och vad som nu kan krypa fram i dina tankar. Det mesta är helt upp till dig. Du kan själv välja vilken storlek, sidor, färg eller svart-vit.. Ja, det finns mycket att läsa om. Ett tips till dig innan du bestämmer dig för antalet böcker är att höra med släkt, vänner, bekanta, bloggläsare och liknande hur många som skulle vilja köpa boken/böckerna. Priset bestämmer du själv och det är till dig som vinsten tillkommer. Minsta antal böcker är i regel 100st för att det ska bli ett bra pris för dig. Visst kostar det, men det är mycket troligt att det är pengar som du får igen och i överkant.
  Hoppas att du blev lite klok på mitt svar. Minns inte om du berättade vad boken skulle handla om så nyfiken blir jag självklart :)
  Bokomslag är rådet är ordna på egen hand. Om du vill ha en liten bok i hyllan som minne är 100 böcker inte mycket om du tänker efter, beror på hur privat du vill vara och du kan även ge ut boken i taget namn, ingen vet att det är du, ifall den inte är med ditt söta ansikte på framsidan.
  Ett annat förlag är Förlagstryckeriet Vitterleken, ger ut även små böcker, men kan inte så mycket om det förlaget.
  LYCKA TILL och kram till gulliga dig nu när det var så länge sedan jag hörde av mig. härligt att livet leker för dig. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så många smarta, matnyttiga och fina tips..! Tack!
   Det svåraste är att jag inte alls vet hur man ska utforma ett omslag för att ska bli snyggt. Det skulle jag verkligen vilja ha hjälp med.
   Jag har skrivit låååångt tidigare vad boken handlar om, i ett inlägg far-far-away, men det är så svårt att förklara i korthet.. Haha, kanske drar det igen någon dag om jag får den publicerad.. :)))

   TACK igen för en så söt och fin kommentar!

   Radera
 7. Hej igen på lilla söta dig :)
  Jag hade redan när jag skrev den tidigare kommentaren en liten aning om att jag läst dina tankar om bokens innehåll tidigare. Har trots allt följt dig hela vägen minsann hihi.. Nu var det bara jag som helt enkelt inte hade mycket ork då kropp och hälsa inte är tiptop. Så snurrar mina tankar iväg igen.
  Det första du måste göra är att tänka ut lite hur du vill att den ska se ut för några små funderingar kanske du har? Om det ska vara ett foto eller annat?
  Om du vill så kan jag hjälpa dig att fundera ut lite olika alternativ. Är hemma hela dagarna så tiden finns verkligen.
  Ska gå tillbaka låååååångt tidigare och läsa :)
  Nu ska jag läsa ikapp mig här, inte alls likt mig som brukar gå in här några gånger om dagen!
  Själv så är jag med i tre böcker och har planer eller tankar på två olika böcker.
  Ha en mysig söndagskväll även om den drar sig mot sitt slut.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, det kan bli så ibland. Det var ju ändå nästan ett/två år sedan jag skrev klart boken och berättade om den i bloggen... Jag har massa funderingar, har letat bilder frenetiskt överallt och tror jag kommit in på ett passande tema. Förläggaren verkar också positivt inställd, så jag tror jag börjar få koll på sakerna. Men du är så söt som erbjuder dig, blir helt rörd! <3
   Hur kommer det sig att du varit lite "frånvarande" på sista tiden? Om det är känsligt så behöver du absolut inte svara.. :)
   Berätta gärna mer om dina bokprojekt också!
   Kram!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)