Lösenord

fredag, februari 26, 2016

Bubbling pizza (varning! mer mat!)

Nä, vi får helt enkelt inte nog. Nu blir det nästan en gång i veckan, eller minst en gång varannan vecka som vi lagar pizza. Vi tröttnar helt enkelt inte - och hur kan man göra det, när den hemmagjorda varianten numera är flera gånger godare än på vilken tjusig italiensk pizzeria som helst?




Jag gjorde min i mini-variant denna gång, eftersom jag fått så enorma magont efter att ha tryckt i mig de stora pizzorna tdigare.




Christoffers var dock i Christoffer-format. Rejäl. Jag tog och filmade en snutt när den bubblar i ugnen.




Och såhär blev den!




Min var såhär: fylld med ost till bredden, strimlad kassler och tomatsås. Enkel, och god.




Omnomnom. Så förjävla gott.
Så gott att nästa gång det blev Christoffers matvecka (vi får välja maträtter varannan vecka) så valde han pizza två gånger till den veckan.
Då blir utmaningen att byta pizzavanor, och testa något helt nytt! Jag tänkte köra på en vit pizza med potatis, timjan och lök... Eller kanske från era tips, med zucchini, auberigine och pesto... Vad tror ni om det?

10 kommentarer :

  1. glöm inte att steka på zuchini och abubergine innan bara, det kan bli snaskigt blött om dom är helt naturella.. eller salta ur.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Givetvis, tack för påminnelsen! :)

      Radera
  2. Pizza med chévre, honung, rödbetor och rostade pinjenötter toppad med ruccola är fab!
    Annars äter jag mest en gjord på tomatsås, ost, fetaost, grillad paprika, pesto och ruccola. Den är dö-god!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, den sista där lät magiskt, om jag plockade bort paprikan (gillar inte paprika sådär värst).. :3

      Radera
  3. vill gärna se den vita pizzan och en recention på den!

    SvaraRadera
  4. Hej :) Har du något bra deg-recept på pizzan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte, men Christoffer delar med sig:

      Kväll 1:
      50g surdeg
      100g vatten
      100g vetemjöl special

      Jäsa åtta timmar.

      Morgon:
      200g vatten
      350g vetemjöl special
      1 tsk salt
      1 msk olja

      Kalljäs/varmjäs till dess att den dubblats i storlek innan det bakas ut.
      Lycka till!

      Radera
  5. alltså dööööör, vill flytta in hos er och äta pizza varje dag! haha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det hade varit något <3333

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)