Lösenord

fredag, februari 12, 2016

Glassrecension: Ben & Jerry's Utter Peanut Butter Clutter Cookie Core

Nu tror ni väl jag blivit skvatt galen - jag äter ju inte jordnötsglass. Jag äter ju inte jordnötssmör. Jag äter ju inte jordnötter i huvud taget (nej, jag tycker det är en otroligt onödig nöt, frankt uttryckt). Men nu kom det sig att på självaste födelsedagen så köpte jag och Christoffer en var, och han ville testa en ny. Jag fick även då möjlighet att recensera.


Ben & Jerry's Utter Peanut Butter Clutter Cookie Core
Jordnötsgräddglass med jordnötssmörkakor och en kärna av smulig kakdeg med jordnötssmörSmak: 1/10
Jag är ju inte helt opartisk. Helt ärligt känns det som att jag besmakar kall jordnötssmör, rätt och slätt. Kall, krämig jordnötssmör. Jag vet ju sedan innan hur Ben & Jerry's är experter på att ta ett koncept och göra om det till glassform (jag tänker bara på Cinnamon Buns - det är verkligen kanelbullar fast som glass) och förutom konsistensen är likheten onekbar. Därtill - eftersom jag tycker smaken är alldeles för hård, salt och oattraktiv så klarar jag verkligen inte av den...

Utseende: 2/5
När man inte vet att den smakar jordnötssmör, så ser den faktiskt rätt aptitretande ut. Eller ja - som vilken glass som helst, egentligen. En stor kak-core i mitten, småsmulor utspridda och en mjukt beige glassbas.

Tillgänglighet: 2/5
Jag har inte sett den överallt, utan den verkar endast finns i vissa ICA/Hemköp/Coop. Jag antar att det beror på hur många de köpt in och just många som sålts.

Upplevelse: 1/10
Nä, alltså, nä. Glassen var verkligen ingenting för mig. Inte ens Christoffer, som faktiskt gillar jordnötssmör (och åt Peanut Butter Cup med njutning) tyckte den här var en hit. Den var tråkig, såslös (varför finns det glassar som är såslösa?! Man har ju nya standards nu...) och i slutet så utryckte han att den upplevdes rentav osmaklig (han använde ett annat, mer grafiskt ord som jag inte yppar här).. Kak-coren var, direktcitat: "Det äckligaste jag smakat". Jag tror däremot att han överdrev en aning.


Totalt: 6/30


Ett vädigt mycket icke-godkänt betyg, otvivelaktigt det sämsta jag någonsin recenserat. Detta beror både på egna preferenser (jag vet, jag är hopplös ibland..), men också Christoffers negativa omdöme.5 kommentarer :

 1. Haha men nej vad tråkigt att ni inte gillade den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, men så blir det ibland....

   Radera
 2. Hej!
  Jag heter Nic och jobbar på radiokanalen P5 STHLM. Jag skulle vilja komma i kontakt med dig angående en tidigare bloggpost. Maila mig gärna på nichol.von_schoenberg@sverigesradio.se så förklarar jag mer.
  Vänligen,
  Nic

  SvaraRadera
 3. Haha åh vad underbart, jag åt nämligen den där glassen för en tid sedan och tyckte inte alls om den, så det känns bra att nu få bekräftat av en expert att den verkligen inte var god!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ja, tur att *expertutlåtandet* stämmer! Nu vet vi att vi får undvika denna katastrof i framtiden ;)

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)