Lösenord

torsdag, februari 04, 2016

Bestämt, bekräftat och betalat för (!!!!)

Visserligen har jag pratat om det redan halvåret innan jag flyttade tillbaka till Sverige, drömt om det redan innan jag visste att det var möjligt och planerat det enda sedan min överordnade på PAUL sade att jag var välkommen tillbaka nästa sommar...

... Men jag tror nog inte jag vågade tro att det var sant, förrän nu, när allt är bokat och klart. 

Det började med att jag häromdagen dubbelkollade med PAUL, om de fortfarande ville ha mig till sommaren. Såhär löd svaret: "Hej Emilie, jag kommer ihåg dig väldigt väl, jag har inte behov av ditt cv, jag har ett här. Datumen är okej, för mig återvänder du denna sommar, det är redan förväntat... Vi ses snart, Emilie."

*alltså pirr i magen*

Sedan behövde man ju även leta lägenhet.. Och det var ju lite klurigt. Men till slut fick jag mig en vistelse på 75 dagar för dryga 25 000 kronor - ja, ska man leva i Paris, då blir det dyrt, kan jag lova!Sedan var det bara det lätta kvar - att boka flygbiljetter. Abra kadabra!ALLTSÅ JAG STÅR INTE UT, DET ÄR ÄNTLIGEN BESTÄMT, BEKRÄFTAT OCH BETALAT FÖR. 

Jag ska till Paris igen i sommar (!!!!).

16 kommentarer :

 1. Det basta med Frankrike är att de stavar mitt namn rätt, men ser att du har samma "Problem" som jag har i resten av Europa (utom engelsktalande dvs. alla stavar mitt namn Emelie, spelar ingen roll hur ofta jag papekar att jag stavar franskt: Emilie). Härligt med en san lang vistelse, kommer bli underbar! Ät en eclaire at mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jadå! Kan jag inte äta en crêpe istället - de är så mycket godare? Och croissanter, pain au chocolat, glass.. Nog ska jag få ned en eclair till dig också, Emilie..! :)
   Men jo, jag håller med.. Namnproblematiken kan driva en till VAAANSINNE. Fransmän lär sig aldrig, fastän de SER mitt namn i print!

   Radera
  2. Hehe tell me about it, fast för mig gäller det flera länder, bade Sverige och ÖSterrike. Inklusive vänner som skriver pa Facebook där mitt namn STAR PREICS OVANFÖR KOMMENTARSFÄLTET: Hej Emelie..

   Och du kan gärna äta en crepe. Jag at en Nutella crepe i Nice i varas, mkt pa grund av att jag sett sa manga pa din blogg :) Sa sjukt gott. Som vanligt.

   Radera
  3. Hahaha, preachin' to the choir, sister! Jag vet precis, precis vad du menar.

   Eller hur <3 Crêpes inspirerar.

   Radera
 2. Grattis! Förstår att det känns härligt! Undrar (fortfarande :-) i vilken del av Paris du ska bo?
  Har Christoffer varit i Paris? Kan du förvänta dig besök kanske...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 5:e, på gränsen till 6:e! Bara en fem-tio minuter ifrån PAUL, där jag ska jobba, så det är riktigt fint. Precis på andra sidan vattnet från Notre Dame och det lilla torget där (vid Shakespear & Company).. Nog vet du vad jag menar? :)

   OCH JA! Christoffer har aldrig varit där, men ändock bokat en resa på TVÅ VECKOR ned hos mig där!!!! Ser fram emot det så jag spricker!! :D

   Radera
  2. Visst vet jag var det är! Och vilket läge! Motiverar ju priset...(Vi bodde en gång på hotell "Esmeralda", känt från barnboken "Linnéa i målarens(dvs Monet)trädgård", alldeles runt hörnet- mitt emot den lilla parken. Det var fantastiskt att se Notre Dame genom fönstret...
   Så härligt med två veckor tillsammans i Paris! Gläds med dig/er! (Vi planerar att göra årets Parisbesök i början på juni)

   Radera
  3. Hehe... Jo, helt sant. Jag bor precis där i krokarna! MEN JA, i juni? Har jag hunnit komma ned då? Jag vill ju göra en pique-nique-favorit-i-repris!

   Radera
  4. Finns nog en risk att vi åkt hem när du kommer, det ska stämma med lite andra träffar söderut i Sverige på hemvägen. Men om vi är kvar är det självklart med en ny pique-nique!

   Radera
  5. Meh. Vad orättvist. Jag får hålla tummarna att flyget blir inställt ;)

   Radera
 3. Grattis, eller vad säger man, till jobb och boende:) trångt och dyrt, ja, men hur charmigt och SÅ VÄRT! Förstår att du längtar

  SvaraRadera
  Svar
  1. HIHI, tack!! Jag ser fram emot det sååå mycket. Har du något kul att se fram emot till sommaren, Amanda?

   Radera
 4. Åhhhhh! Nu visste jag ju redan detta genom fb men ändå, så fint <3

  SvaraRadera
 5. Ligger lite efter med bloggläsandet, men måste ju kommentera ändå: GUD VAD KUL!! Alltså att ha ett väntande jobb i Paris, hur lyxigt...! Men det har du du ju förstås för att du har gjort dig förtjänt av det. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, TACKKKK! :D Ser fram emot det SÅ MYCKET.

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)