Denna gång gjorde Christoffer en extra deg, för att ha något att "smaska på" medan vi gjorde de andra pizzorna. Han pressade ut degen, vi slabbade på tomatsalsa och ost och så skjuts in i ugnen!
*blubb blubb blubb* sade osten.
När den kom ut var den rykande varm och luktade fantastiskt av smält ost och tomat. Den stod vi och åt, böjda över spisen, samtidigt som vi preppade våra middagspizzor.
Här är alltså det "riktiga" jobbet igång!
Jag gjorde min med tomatsalsa, färska champinjoner, rökt skina, rödlök och sedan några nävar riven ost.
Christoffer utökade sin med körsbärstomater och oliver, och hans kom ut ur ugnen likt nedan.
Blir alltid lika imponerad för JÖSSES, så proffsiga de ser ut... Tänka sig att en kan (eller okej, Christoffer kan) baka sådana pizzor själv - både på form, perfekt fluff i kanterna och dessutom surdeg.
Eftersom det var pizza åt vi framför tv:n och nya serien River (som Emelie tipsat om!), och vi slickade båda tallrikarna rena. Det är nästan omöjligt att inte äta upp när det är så gott.
Sedan ville vi baka pizza redan dagen efter - men någon måtta för det vara..!
Men nu vill jag ha tips - vad är den bästa pizzatoppingen?!
Jag brukar göra en pizza som Ernst lagade i ett program. Pizzan har sardeller i tomatsåsen och toppas med päron, chevre honung och hasselnötter (jag brukar ta valnöt). Den är fantastiskt!
SvaraRaderaåh, den hade nog Christoffer gillat....!
Raderapizza blanco med getost, rå skivad potatis, timjan, olivolja och gullök i stora ringar!!! + massa svartpeppar. mmmm.
SvaraRaderaPotatis har jag aldrig testat på pizza, men hela mitt sinne säger mig att det skulle bli SÅ GOTT... Måste verkligen ta och testa det... Det måste liksom bli en mätt sötma på den som är god??
RaderaJag äter sällan pizza för är, hör och häpna, inte så förtjust i det (folk tycker detta är superskumt). Men en sort gillar jag. Hembakad med tomatsås, banan, ananas, curry och ost. Himmelskt gott!
SvaraRaderaHahaha, förlåt, jag håller mig till superskumt skaran som därtill utropar: BANAN OCH ANANAS PÅ PIZZA? Det blir flygande-jakob-varning på den där!!!
RaderaMeeer grönsaker, stekta zuchini och aubergine, kronärtskockshjärtan, färsk tomat, paprika, fetaost, pestoklickar....
SvaraRaderakronärtkocka <3, aubergine <3, zucchini <3, fetaost <3, pesto <3... Du talar mitt språk där!
RaderaJag gör alltid m skinka salami pesto ost och tomatsås förstås
SvaraRaderaÅååh... Det där lät verkligen som min sorts kombo!! Den ska testas!
RaderaMin favorittopping just nu är hackad paprika, lök, champinjoner och duttar av röd pesto över hela! Är så gott!!! Och osten ska givetvis vara underst för så gör dom på pizzerior ;) men alltså, dog vad goda era ser ut (har pms, vill äta ALLT!!!!!) och vad tycker du/ni om River??
SvaraRaderaAH, osten längst ned! Det har jag tänkt testa nästa gång vi gör pizza (alltså onsdag)..! Och de var så sjukt goda!!!
RaderaRiver var bäst!! Vi såg säsongen på typ 4 dagar :D
Finns det möjligen ett recept på pizzadegen? Eller är det hemligt;) Vill testa, ser så gott ut :)
SvaraRadera/Elin
Gud, jag har verkligen ingen aning.. Det är Christoffer som kastar ihop dem.. Men han använder nog bara vetesurdeg, salt, mjöl och vatten och låter dem både kalljäsa och så varmjäsa. Ett dygn typ.. :O
Radera