Lösenord

söndag, februari 14, 2016

Bara bara bara pizza

Häromdagen hade vi en "egen studier"-dag igen, vilket denna vecka översattes till "göra pizza"-dag. Christoffer och jag har verkligen blivit hejare på pizza - han sätter egna vetesurdegar och jag kokar tomatsalsa i flera timmar innan. Så här såg det i ut i förskedet till vår middagsprepp.




Denna gång gjorde Christoffer en extra deg, för att ha något att "smaska på" medan vi gjorde de andra pizzorna. Han pressade ut degen, vi slabbade på tomatsalsa och ost och så skjuts in i ugnen!




*blubb blubb blubb* sade osten.




När den kom ut var den rykande varm och luktade fantastiskt av smält ost och tomat. Den stod vi och åt, böjda över spisen, samtidigt som vi preppade våra middagspizzor.




Här är alltså det "riktiga" jobbet igång!




Jag gjorde min med tomatsalsa, färska champinjoner, rökt skina, rödlök och sedan några nävar riven ost.




Christoffer utökade sin med körsbärstomater och oliver, och hans kom ut ur ugnen likt nedan.




Blir alltid lika imponerad för JÖSSES, så proffsiga de ser ut... Tänka sig att en kan (eller okej, Christoffer kan) baka sådana pizzor själv - både på form, perfekt fluff i kanterna och dessutom surdeg.




Eftersom det var pizza åt vi framför tv:n och nya serien River (som Emelie tipsat om!), och vi slickade båda tallrikarna rena. Det är nästan omöjligt att inte äta upp när det är så gott.
Sedan ville vi baka pizza redan dagen efter - men någon måtta för det vara..!

Men nu vill jag ha tips - vad är den bästa pizzatoppingen?!

14 kommentarer :

  1. Jag brukar göra en pizza som Ernst lagade i ett program. Pizzan har sardeller i tomatsåsen och toppas med päron, chevre honung och hasselnötter (jag brukar ta valnöt). Den är fantastiskt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. åh, den hade nog Christoffer gillat....!

      Radera
  2. pizza blanco med getost, rå skivad potatis, timjan, olivolja och gullök i stora ringar!!! + massa svartpeppar. mmmm.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Potatis har jag aldrig testat på pizza, men hela mitt sinne säger mig att det skulle bli SÅ GOTT... Måste verkligen ta och testa det... Det måste liksom bli en mätt sötma på den som är god??

      Radera
  3. Jag äter sällan pizza för är, hör och häpna, inte så förtjust i det (folk tycker detta är superskumt). Men en sort gillar jag. Hembakad med tomatsås, banan, ananas, curry och ost. Himmelskt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, förlåt, jag håller mig till superskumt skaran som därtill utropar: BANAN OCH ANANAS PÅ PIZZA? Det blir flygande-jakob-varning på den där!!!

      Radera
  4. Meeer grönsaker, stekta zuchini och aubergine, kronärtskockshjärtan, färsk tomat, paprika, fetaost, pestoklickar....

    SvaraRadera
    Svar
    1. kronärtkocka <3, aubergine <3, zucchini <3, fetaost <3, pesto <3... Du talar mitt språk där!

      Radera
  5. Jag gör alltid m skinka salami pesto ost och tomatsås förstås

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åååh... Det där lät verkligen som min sorts kombo!! Den ska testas!

      Radera
  6. Min favorittopping just nu är hackad paprika, lök, champinjoner och duttar av röd pesto över hela! Är så gott!!! Och osten ska givetvis vara underst för så gör dom på pizzerior ;) men alltså, dog vad goda era ser ut (har pms, vill äta ALLT!!!!!) och vad tycker du/ni om River??

    SvaraRadera
    Svar
    1. AH, osten längst ned! Det har jag tänkt testa nästa gång vi gör pizza (alltså onsdag)..! Och de var så sjukt goda!!!

      River var bäst!! Vi såg säsongen på typ 4 dagar :D

      Radera
  7. Finns det möjligen ett recept på pizzadegen? Eller är det hemligt;) Vill testa, ser så gott ut :)
    /Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gud, jag har verkligen ingen aning.. Det är Christoffer som kastar ihop dem.. Men han använder nog bara vetesurdeg, salt, mjöl och vatten och låter dem både kalljäsa och så varmjäsa. Ett dygn typ.. :O

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)