Lösenord

onsdag, januari 20, 2016

Söndagsfrukost, efterlängtade luftbubblor och semlor

I söndags, min absoluta favoritdag, så påbörjade jag och Christoffer dagen med en favorit-i-repris från förra söndagen - en megafrukost! Denna gång gjorde vi det framför den virtuella bilden av geniet Mia Skäringer.
Yoghurt och müsli, russinbröd med ost, leverpastej, skinka, rostbiff, ägg och kardemummabulle.

Efter att vi ätit upp satt vi kvar i soffan medan programmet rullade på, kramades och småkysstes, snarare än att faktiskt titta på tv:n. Åh, det är stunder som dessa som jag känner mig så vansinnigt och ömsint störtkär, och det finns ingenting som känns viktigare eller mer givande än att bara sitta alldeles, alldeles, alldeles nära och bara blunda.

När vi blivit mätta på mys (blir man någonsin det?) satte vi istället gång med dagens bakprojekt. Christoffer satte en deg på vetesurdeg och jag satte semmeldeg.


Så medan jag rullade semmelbullar så producerade Christoffer detta vetebröd...... och fick vrålsnygga luftbubblor i brödet!!!!

Som vi (rättning: han) kämpat med det! Heureka!
De såg sjukt proffsiga ut, och smakade därefter! Vi åt en-två-tre ostsmörgåsar var och spelade lite kort samtidigt...
Fast Christoffer tycker inte om att spela kort med mig - jag vet inte om det är för att jag är för tävlingsinriktad och blir så hetsk, eller om det bara är så att han är less på att förlora (höhö)...

Istället tittade vi på när semmelbullarna växte i ugnen...... (och om ni undrar vad som syftet med ägget är, det är ju för att de ska få sin färg, givetvis!)

BAM!
... Och sedan var det dags för fyllning. Vi gick på hälften fyllda med mandelmassa, och andra hälften fyllda med nutella. Christoffer vispade vaniljgrädden.
Och såhär snygga blev dem!! *supersugen*
Sedan slog vi oss ned i soffan och moffade semlor framför mer av Mia Skäringer, och vi båda åt så att vi fick omåttligt ont i magen.
.. För ja, var jag tvungen att smälla i mig två stycken?! Så vansinnigt förjädra gott, men lite för mycket för min magsäcks kapacitet..

(I never learn).

5 kommentarer :

 1. Jag som frågar näsvist undrar hur kontakten med Lorenzo är i nuläget? Om du ska till Paris i sommar, hur tänker du då kring boendet? (Det är länge sedan dessa punkter florerade här, så Christoffer har kanske erövrat en supercentral plats... Svara bara om det känns bekvämt, jag har ju inte med saken att göra! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm.. Jag ska nog försöka göra ett inlägg om det, alldeles snarast..! Annars svarar jag dig på facebook, om jag inte vågar publicera inlägget öppet.. :)))

   Radera
 2. Omggggggggggg. Alltså, var hittar man en brödbakande snygging?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. På psykologprogrammets termin 8 :))))))

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)