Lösenord

lördag, januari 16, 2016

Rågsurdegsbröd med russin

När jag kom hem häromdagen efter att ha hämtat orm, så möttes jag av doften av mjöl och nybakat bröd. Ut från köket kikade en Christoffer och när jag själv kikade in i ugnen fick jag syn på den här! Brödet jag tjatat på honom om att baka igen, då förra rågsurdegsrussinbrödet blev så förjävla gott!
En sådan snygging!
Så skar vi upp brödet med hög förväntan (i alla fall jag).
Vi var ute efter riktigt stora, härliga lufthål i brödet, men ännu har vi inte lyckats finna den heliga graalen. Så mycket vikande, och inget resultat. (Hur gör man???)
Nog blev det aningen mindre kompakt, alltid, brödet, Men fortfarande inte med de resultat som man ser att storbagarna lassar upp.
Smaken, däremot, var det inte det minsta fel på och hela limpan slukades till kvällens soppmiddag.


5 kommentarer :

 1. "När jag kom hem häromdagen efter att ha hämtat orm..." Hur sjukt!?! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, eller helt i enlighet med en ormterapeuts vardag ;)

   Radera
 2. Hej Emelie! Jag vill gärna dela med mig om ett tips till dig och Christoffer som bakar så mycket bröd, fast ni kanske redan vet om knepet att få degen att jäsa på bästa sätt. Hur som helst så sätter man på ugnslampan på spisen och sätter in bunken med deg samt en kastrull/skål med varmt vatten. Värmen från ugnslampan och det varma vattnet gör att degen jäser som allra bäst. Har fått tipset på av en bagare som pratade på tv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men gud, tack!! Vilket bra tips, säger vi båda!
   Vi brukade ha ugnen på förvärme och jäsning uppepå ugnen oftast, men detta känns ju mycket billigare och lättare. Har redan testat det med dagens vetesurdegslimpa och kvällens semlor.. ;)

   Radera
  2. Kul, om ni gillar det för det gör jag. Jag som oftast bakar glutenfritt har svårt att få degen att jäsa men med detta knep funkar det alltid. /mamma Halonen

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)