Lösenord

söndag, januari 17, 2016

Maten under veckan (och svarta tänder)

Kommer ni ihåg matsedeln jag lade upp för några dagar sedan? I annat fall kan ni få en snabb recap:

*ReCaP*


*ReCaP*

Så. Hängde ni med där? Jag tänkte visa er resultatet av planerandet.


I måndags så blev det shepherd's pie. Det är liksom en latmanslasagne med champinjoner i färsen, snålt med tomatsås och potatismos istället för lasagneplattor.
I tisdags så blev det pulled pork. (Fast det har vi ju redan avverkat). Det var gott så jag skulle kunna dö för att återsmaka det. Till det bakade kalven egna hamburgerbröd.
I onsdags lagade jag till potatis- och purjolökssoppa. Till det bakade Christoffer rågsurdegsbröd med russin.*teaser* Samma onsdag ville vi hellre äta glass än att sova, så då delade vi på en av favoritburkarna under täcket i min säng.
I torsdags så stod Christoffer för maten. Det blev hans indiska gryta med kyckling, tomat, lök och kryddberg på det, som till en början blev ett rent kaoskalas, rent smakmässigt. Det fungerade inte alls som någon av oss ville att det skulle göra, och i ren butterhet och huvudvärksfrustration fick jag lägga mig och tjura en stund innan vi kom på rätsida med det hela (och lyckades rädda rätten). Till det bakade Christoffer naan, och jag åt så jag fick makabert ont i magen.
Dessutom har min gjutjärnsgryta börjat avge mängder med järn, som inte bara märks på smaken, tydligen (direkt citat av Christoffer: "Det känns som att jag har munnen full av blod!" obs! inte så illa som det låter - jag själv tyckte var mycket gott!) och sedan hade vi båda svart-missfärgade tänder. Tack och lov gick det att skrubba bort med tandborstning. Mindre tack och lov, så vill Christoffer knappt använda gjutjärnsgrytan mer. (Suck på karlar! God mat är väl värt svarta tänder!)....


Denna matvecka får i betyg... 7,5/10. Faktiskt. Trots, och på grund av, grytkaos.


1 kommentar :

  1. Sv: Haha, det hann inte bli någonting allvarligt som tur var! Tror det var något med ett värmeelement, men tror elden i fråga släckts ganska snabbt. Det var mest röken som var "problemet". Men folk var liksom kvar i huset, så var ju antagligen inte farligt, men en har ju alltid fått inpräntat i skolan typ att "röken är skitgiftig du kan DÖ" och när det började lukta på mitt rum så blev jag skiträdd, hehe! Men, slutet gott allting gott :))))

    Har förresten aldrig hört om att få svarta tänder av järngryta??? Låter superkonstigt, är det farligt? Haha.

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)