Lösenord

måndag, januari 11, 2016

Glassrecension: Master of Taste Crunchy Almond

Här kommer de igen, på löpande band. Efter den positiva överraskningen med Lidl's egna märke (och en kalv som har nära till Lidl) så fanns det direkt tillfälle för fler recensioner. Även detta är en karamellspäckat variant, och som till beskrivningen låter mystiskt lik min favorit... Därför är det också mycket spännande om den lever upp till samma kvalitet...


Master of Taste Crunchy Almond
Karamellglass med virvlar av kolasås och bitar av karamelliserad mandel
Smak: 10/10
Det går inte att förneka - karamelldoften när man öppnar burken är anmärkningsvärd, och så stark. Detsamma när man börjar gräva ned i glassen, så är smaken tydligt präglad av karamell och riktigt söt. Till och med sötare än Ben & Jerry's variant. Bitarna av karamelliserad mandel är små och finns överallt. Jag menar alltså överallt. De är utsökta, knapriga och helt fantastiska. Även kolasåsen har stark smak som inte besviker det minsta.

Utseende: 5/5
Här tog den övertaget över favoriten, eftersom burken fullständigt kryllar av ögonlockande godbitar. Pralinbitarna syns överallt, och tillsammans med de mörkoranga virvlarna så blir det en perfekt introduktion till en fantastisk karamellglass.

Tillgänglighet: 3/5
Eftersom den inte finns annat än i Lidl-butiker kan tillgängligheten inte sättas högre än såhär.

Upplevelse: 9/10
Det här är svårt för mig, för den här glassen är nästan smärtsamt god. Smärtsamt god. Jag som är så trogen Ben & Jerry's finner det svårt att jämföra dem, även om denna i viss mån är bättre än favoriten. Denna är sötare, har mindre och fler bitar i sig och mer sås. Fairly Nuts är lite tamare, men tätare i konsistensen (alla vet väl att jag hatar snabbsmält glass?) och har större, rejäla mandelbitar i sig. Det är en tuff kamp och jag har lite svårt att göra ett opartiskt test här, men helt ärligt... Den är nästan för god.


Totalt: 27/30


Ett konflikterande test för min del, som har hjärtat så nära ett annat glassmärke. Och sanningen är att det är nästan, om inte sanningsenligt, på samma nivå. Jag kommer nog behöva köpa båda burkarna och äta direkt ut dem samtidigt för att kunna göra ett mer tillförlitligt test. 


6 kommentarer :

 1. Om den är sötare än B&J Fairly Nuts måste den vara helt sanslöst söt..!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud ja, det är den! Och på det även sanslöst god...!

   Radera
 2. Hårda tider! ;-)
  ( Nu måste jag ju testa båda sorterna du nämnt vid nästa besök på Lidl. Ett rent fördärv!!!)

  SvaraRadera
 3. Suck, håller med Teruko...nu måste man ju testa båda sorterna..haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, åh, men offra dig för konsten!

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)