Lösenord

tisdag, januari 12, 2016

Storfrukost, skumbad och kardemummabulle med hemgjord kolasås

För att sätta guldkant på tillvaron lite granna (och dessutom ha möjlighet att äta upp lite av allt bröd som kalven ständigt producerar) så bestämde vi oss för att ha storfrukost denna söndag. Detta innebar att vi dukade upp med allt det goda som vi orkade få i oss, tände ljus och förkovrade oss i myset.
Det bjöds på Christoffers rågsurdegsbröd med russin (obs! mitt nya favoritbröd), vaniljyoghurt med min hemmagjorda müsli, smör, leverpastej, cheddarost, sallad, rökt skinka, te, kaffe, ägg och så kardemummabullar.
Kors i taket, så gott det var. Jag åt så jag fick ont i magen och hade mer än hälften kvar när Christoffer redan ätit upp allt sitt. Men medan Christoffer matkoma-tupplurade så hann jag äta upp resten också, i sällskap med de tända ljusen och mitt korsord.

Efter att ha sammanstrålat med honom i sängen ett tag så drog vi oss upp och började plugga (efter lite obligatorisk bloggning, givetvis)...
Vi har nämligen tenta på fredag, i organisationspsykologi, och det får man ju inte flunka på.
Efter två timmars plugg, ett Skype-samtal med min älskade Emsi och omplantering av basilika-plantor, så blev jag lite glassugen.

Så det blev eftermiddagsfika!
(Glassrecension kommer...)...

Sedan fick jag ryck, och bestämde mig för att jag ville bada i badkaret. Något som jag gör sisådär två gånger per år, vrider på stekhett vatten och inte orkar sitta mer än 5 minuter innan jag håller på att förgås. Men det är ju alltid lika trevligt i teorin - innan man faktiskt gör det!
Men denna gång (och eftersom det var söndag) använde jag badskum så att det började växa skum uppåt kanterna.
"Vad mycket skum det blir", sade Christoffer. "Ska man verkligen använda en hel flaska?"..

"Aaahrå", sade jag självsäkert. "Det är ju söndag!"
Så gjorde vi tomteskägg och hade skumkrig med varandra, och skrattade rått och hänsynslöst åt varandras löjeväckande anleten. Fick in en perfekt skumboll som träffade honom mitt i nyllet och exploderade runt honom. *sToLT pRiCKskYttE*

Men som sagt varade det inte längre än ett par minuter innan hettan och ångorna blev för varma, och då duschade vi av oss och gick upp. Vi hade planerat stordåd i efterrättsform till kvällen...

Varma kardemummabullar, vaniljglass och hemmagjord kolasås
Min var lite mer tråkig att se på, då jag delade upp alla komponenter och blandade under ätandet. I vilket fall så var det sju-sju-sjukt gott (skämtar inte), och jag tror definitivt att det blir något som vi gör om igen.
Vi avslutade kvällen med att halvse på en film, jag löste korsord och sedan föll vi i säng. 6 kommentarer :

 1. Ååååh, vilken lycka att spendera en söndagsmorgon med att äta en så stor, god frukost tillsammans med någon man tycker om!! Ögonen fastnade på bilden på frukostbordet en längre stund än jag vill erkänna! Det där russinbrödet alltså...! Dessutom är det så kul att jag äntligen har varit och hälsat på dig, för då kan jag känna igen mig i bilderna i din lägenhet! :D Bisous, ma jolie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ja, det var faktiskt fantastiskt.. Men att äta frukost med någon man tycker om, det har väl du ny erfarenhet av, inte sant? ;) ;) ;)

   Haha, vad gullig du är! Det glädjer mig att du känner igen dig - det känns som att vi är närmare varandra då.. <3 Bisous!

   Radera
 2. Kanske tråkig fråga men: hur mycket skulle du säga att du pluggar utöver föreläsningar osv i veckan/per dag? Haha. Och har en till fråga faktiskt!!! Hur gör du om du fastnar med ett korsord?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, åh... Nu? Typ ingenting? I rutin? Blir väl en 15 minuter per dag.. Borde egentligen vara mycket, mycket mer..!

   Och om jag fastnar med ett korsord.. Lägger jag ifrån mig det, eventuellt börjar på ett nytt, och fortsätter kvällen därefter. Det kan ta flera veckor med korsorden eftersom jag kör dem parallellt med varandra och jag känner sig så sjukt SUCCESS när jag slutligen lyckas med ett svårt..!

   Radera
 3. Haha, jag känner igen det där med badandet! Jag badar också väldigt sällan, trots att jag har badkar i lägenheten, och lyckas alltid hälla upp för hett vatten när jag väl gör det. Och är det inte ganska obekvämt egentligen, att ligga i badkaret?! Mycket skönare i soffa eller säng! (Och du, den där efterrätten, den ser magisk ut!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, precis, precis, precis så känner jag med!!! Men i teorin är det ju vrålmysigt. Och när man väl vant sig vid det varma så är det ju makalöst skönt.. I fem minuter.

   Och efterrätten var vrålgod <3333

   Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)