Lösenord

onsdag, januari 13, 2016

Första matsedeln i januari

Alltså jag är mäkta glad, när jag äntligen fick tillfälle i akt att börja planera mina matsedlar igen. Det har jag inte gjort på ungefär fyra år, eftersom singelliv och "vem-fan-bryr-sig-om-det-blir-köttbullar-eller-korv-till-makaronerna" samt Paris-flytt satt stopp i engagemanget.

Denna matsedel blev en kompott av de basprotein vi redan har i frysen, samt akuta behov och lust.




I måndags åt vi shepherd's pie, i tisdags långkokade jag pulled pork på vildsvin, idag ska jag slänga ihop en potatis- och purjolökssoppa och på torsdag är det Christoffer som står för matlagningen!

På fredagar brukar vi inte umgås, och därför blir det lite vad det blir den dagen (sådana dagar behövs med), och lördag och söndag blir alltid lite speciella och oplanerade

Har ni tips på fler härliga måltider som ni har fått som standard hemma hos er?

11 kommentarer :

  1. Svar: Haha, angående osten – den går ej att skiva med osthyvel, en får liksom skära bitar av den! Nä, den smakar inte ostigt på det sättet en tänker att ost smakar, men den hade ändå en "ton" av det, haha. Svårt att förklara. Mest smakade den typ som färskost gör, fast mycket mildare och grynigare!

    SvaraRadera
  2. Aloo gobi!! Så gott!
    Tortellini med någon god ostsås <3
    Indisk linsgryta!
    Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aloo gobi var jag tvungen att googla, men jag blev genast intresserad..!! SÅ bra grej att göra..! (Hur viktigt är senapsfröna? Man kan byta ut det mot något?).. Eller har du eget recept? :D Allt indiskt är så gott..

      Tortellini var också en så bra idé! Tack!

      Radera
    2. http://www.foodnetwork.com/recipes/aarti-sequeira/cauliflower-and-potatoes-aloo-gobi-recipe.html Detta brukar jag köra! Senap är inte essentiellt 💕

      Radera
  3. Jag tänker ALLTID att jag ska göra matsedlar, men det blir väldigt sällan av. Jag och min sambo har dock matkasse, så då blir det lite bättre struktur i alla fall. Annars blir jag lätt en person som står framför kylskåpet när jag blir hungrig och funderar på vad tusan jag ska äta den här gången. Men det brukar ju också lösa sig till slut!

    Om ni gillar soppa så är den här tomatsoppan med sötpotatis och linser väldigt god, det är en av mina absoluta favoritsoppor (som inte behöver göras "smal", jag använder alltid vanlig kokosmjölk):
    http://www.tasteline.com/recept/Smal_tomatsoppa_med_linser_och_sotpotatis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matkasse - är inte det dyrt? Men rätt skönt att slippa tänka.. Däremot så har jag lite svårt till matkassar, eftersom jag så ofta är sugen på speciella saker och vill göra det *JAG* är sugen på. Haha. Kulinariskt egocentrisk, yep.

      Åh, tack för recept!!

      Radera
    2. Vi har Icas familjekasse, den är rätt prisvärd tycker vi! Det är fyra portioner till varje rätt, så det blir rester till dagen efter också. Perfekt! Jag förstår vad du menar med att vilja laga den mat man är sugen på, men det är samtidigt rätt skönt att inte behöva tänka efter vad man är sugen på varje dag. Haha. Bara att välja en av rätterna och sätta igång! Men vi har fem-dagars varann vecka, så vi lagar annan mat också. :)

      Radera
    3. Haha, ja, tyvärr brukar inte ens fyra portioner räcka till mig och kalven... Han äter nämligen fyra portioner själv, så som han tränar!.. Jösses, amalia. Men det låter som en bekvämt sätt att göra på, när inspirationen börjar tryta... :)

      Radera
  4. Sv: Haha! Ja, det är väl sådan där typisk festival/tivolimat, men det är ju å andra sidan typ hamburgare och korv med bröd med ;) Jag äter det åtminstone några gånger om året hemma, älskar det <3<3 Men tror inte det är sådär supervanligt, inte som tacos liksom, haha!

    Haha, ja lite som keso som du mixat kan en nog säga! som mjuk finmixad keso som en pressat ihop!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)