Lösenord

måndag, december 28, 2015

Surdegen Juldagen

I och med Christoffers tillväxande brödintresse och tillhörande bakningsexperiment, så har vi ett tag talat om att sätta en surdeg. Efter försöken med frallor, pizzadeg, naan-bröd och baguetter så kändes det som en naturliga fortsättningen för framgång. Jag kan erinra mig de goda, spröda surdegsbaguetterna som var vardag för mig under min tid i Paris...

Vi satte degen den 25:e december, och funderade lite över namn på den. Till slut kom vi fram till att döpa den till namnsdagen för dagen den är satt, och efter redigt googlande framkom det att juldagen tydligen inte har någon namnsdag. Så den fick helt enkelt heta Juldagen.
Kalven har skrivit "Är du SUR eller?" på etiketten, vilket är ett internskämt och officiellt det värsta man kan säga till sin partner under ett bråk. (Ni vet vad jag menar). Men tacksamt nog är det ju meningen att surdegen ska vara sur, så det är okej.
Nu har ju varken jag eller kalven gjort surdeg förr, så vi har ingen aning om huruvida det kommer bli framgångsrikt eller inte. Vi håller mest tummarna och hoppas att resultatet kommer bli saliverande.

Mvh
Bakningsproffswannabee

1 kommentar :

  1. Det här med surdeg verkar vara en hel vetenskap! En kompis till mig hade en ett tag, och förklarade att man måste mata den för att den ska överleva och att man emellanåt kan låta den vila i kylskåpet. Det lät ungefär som att ha ett husdjur! (Även om man kanske inte ställer in sina husdjur i kylskåpet normalt sett... Haha.) Men surdegsbröd är ju himla gott. Lycka till!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)