Lösenord

söndag, december 27, 2015

Annandag jul med baguetter, tidningsreportage och att bada i Pepsi Max

Jag åkte hem från Mariefred och det idylliska julfirandet redan på juldagen, och blev uppmött av kalven under kvällskvisten. Innan dess hade jag hunnit hetsstäda och fixa i ordning inför mellandagarna, som jag och kalven skulle tillbringa tillsammans.

Annandag Jul vaknade jag upp i sängen, plockade fram datorn och hörde hur Christoffer skramlade i köket.
Han stod nämligen och bakade baguetter (hans senaste projekt) - som han hade gått upp och börjat med redan innan klockan frisk människa. Det vill mena vid klockan sex på morgonen. När jag blev kallad till bordet doftade hela lägenheten av nybakat bröd och helglycka.
Därefter gick vi ut i friska luften, för att gå lite ärenden och hitta på lite äventyr.
Hejhej lägenheten!
Det första vi gjorde var att gå och teckna gymkort. Äntligen blir det dags att komma igång med träningen igen. Jag fick ett orange träningsband, och kalven ett svart. (Sexism! Sexism!).
Sedan åkte vi och skulle storhandla. Och nog blev resultatet stort, alltid. Willys borta i Älvsjö lockade med både det ena och det andra, och när vi kom hem var detta ett yxplock av matvarorna.
Mellandagarna handlar tydligen om att prokrastinera sunt leverne. Nu ska vi bada i Pepsi Max.
Vi hade även köpt med oss massor av plock inför kvällens middag, och medan kalven min stod och skalade räkor så tog jag pyjamas-selfies.
Så stod maten klar på bordet! Det var kalvens morgonbakade baguetter, räkor, rökt vildsvin, sill, senap och majonnäs. Annandag juleplock, kallar jag det!
Det var en himla mysig stund, för jag och kalven är så bra på att sitta och pilla och småäta och dona... Och snart fanns det ingenting kvar på bordet, förutom mysstämningen.Då plingade mobilen till, och fick jag mig en glad överraskning! Tidningen SOLO har kommit ut i butikerna, och reportaget jag är med i, är släppt! Min vän Lovi hade skickat mig en bild på artikeln tillsammans med alldeles lagom med utropstecken.Ursäkta mig men JÖSSES VAD TUFFT.
Nu måste ni också se, ut och köp den, ut och köp den vetja!

Jag satt och solade lite i min egen tilltagande självkänsla, skickade bilden till alla jag känner (Redoy, Lorenzo + hela facebook) och ba' njöt av min egen coolhet.
Sedan åt vi glass - en burk var. Jag åt av den goda och kalven åt av den äckliga.
Därefter fick vi ett sådant matkoma att vi gick och lade oss vid 21 på kvällen, och vaknade klarvakna vid 23:30. Inte världens bästa powernap.


Tack och lov somnade vi om igen kring 4-snåret, och vaknade nu! Idag blir det nya äventyr!


6 kommentarer :

 1. Ska absolut köpa tidningen! God fortsättning förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det, och berätta vad du tycker sen! :D God fortsättning till dig med!

   Radera
  2. Ja, gör det, och berätta vad du tycker sen! :D God fortsättning till dig med!

   Radera
 2. Alla röster på "Kalven"! ( ogillar benämningen...)Letar vidare efter tidningen på pressbyrån imorgon, fanns inte på mitt lokala Livs

  SvaraRadera
 3. Haha, det gör han med... både röstar på sig själv och ogillar benämningen, haha..!
  Lycka till, skriv vad du tycker sen!!

  SvaraRadera
 4. Haha, det gör han med... både röstar på sig själv och ogillar benämningen, haha..!
  Lycka till, skriv vad du tycker sen!!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)