Lösenord

söndag, oktober 25, 2015

Videoblogg; Vanliga kommentarer till en polyamorös

När jag vaknade upp hade jag fått ett chattmeddelande från Redoy, med en artikel som jag direkt fastande för. Jag kunde inte annat än att studsa ur säng (därmed kråkboet på huvudet) och göra ett videoinlägg av selektiva delar av artikeln, och här är resultatet:
Tyvärr blev jag lite fåordig (läs: frustrerad) i slutet, men jag hoppas att jag fick min poäng förmedlad. Om ni är intresserade kan ni läsa hela artikeln här.

God söndag, mina fina monogama/polyamorösa/whatever-the-hell-you-want vänner!7 kommentarer :

 1. Intressant. Jag förstår att det måste vara tröttsamt och irriterande att mötas av alla dessa synpunkter. Var och en vet förhoppningsvis bäst vad som passar för en själv och alla tänker vi olika. Enda reflektionen jag gör är att jag tycker alla inblandade i relationen/relationerna bör vara överens och känna till varandras val redan från ett mycket tidigt stadium för att inte såra någon.
  Kram i höstsolen!

  SvaraRadera
 2. Wow! Du är så himla grym Emelie! Din blogg skulle behöva nå ut till massor med människor för du är så klok i dina resonemang och saker blir så självklara. Jag vet att jag lärt mig massor av dig och jag vill tro att jag växer som person av det :)
  Tur för Sverige att det finns modiga människor som du och Redoy son visar att normen behöver förändras och att det inte är konstigare än att välja att vara vegetarian till exempel.

  SvaraRadera
 3. Megaintressant video, har verkligen aldrig tänkt på det här ämnet men du är så himla klok!
  Fy vad jobbigt bara att du måste stå ut med alla andras kommentarer om hur du borde leva ditt liv. Kämpa på fina du! <3

  SvaraRadera
 4. Du är så otroligt "down-to-earth" lixom, du kan förklara så jättebra, så att man förstår! Jag måste (med svansen mellan benen) lite erkänna att jag i början baa "men vadå, kunna älska flere personer samtidigt?" men efter att ha läst din blogg nu så länge som jag gör, så blir jag så irriterad på mig själv. "Hur kunde jag tänka så klumpigt" osv. Du förklara så bra hur det verkligen är, och polyamorös eller inte, så tycker jag att det är lika okej, och andra har inte rätt att säga såntdär, jag menar, du vet ju själv vad du gillar och vad du mår bra av, och du har ju inte tvingat någon att vara polyamorös! Okej jag kan inte formulera mig bättre än - du är grym Emelie!! Kärlek till dig<3

  SvaraRadera
 5. Någonting som är lite irriterande i den här videon är hur ljuset går från jätteljust till jättemörkt beroende på hur du rör dig. Annars är du fantastisk som vanligt x

  SvaraRadera
 6. teruko: Du har, som vanligt, helt rätt i vad du säger. Men tack och lov är det inte så tröttsamt, eftersom jag har distans och förståelse för att inte alla lever och tänker så som jag gör i dessa frågor. Men som sagt - nyckelorden är ärlighet och tydlig kommunikation. Stor kram!

  Em: Åh, stort tack, Em! Vad glad jag blir att du lär dig av det jag säger - jag tror det är viktigt att man får förståelse för olika sätt att tänka, leva och tycka och acceptera detta. Man blir liksom mer inkännande och hänsynsfull som person, tror jag...
  Och tack igen, vad du skriver fina saker...!

  Sandra: Tack! Jag har faktiskt inte så stora problem med alla dessa kommentarer - jag förstår ju att de inte menar något illa... Men ibland kan det vara jobbigt att inte förstås...

  SvaraRadera
 7. Anonymis: Åh, tack!! Jag blir SÅ nöjd över att du beskriver hur du ändrat uppfattning, för det är PRECIS det jag önskar uppnå. Sprida förståelse och en öppenhet, samt att börja ifrågasätta mono-normen som är så utbredd. Jag önskar att man ska vara inbjudande och våga lära känna sig själv och sin egen relationstyp. Stort tack igen!

  Daniella: Uff, ja, jag har märkt det med... Inte mycket jag kan göra åt när kameran lever ett eget liv... (eller om jag slutar röra mig?).

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)