Lösenord

söndag, oktober 18, 2015

Ordvitshumor och påhittade horoskop

Jag är hopplöst göteborgsk i min humor - det finns ingenting jag tycker är så roligt, eller som jag skrattar så gott åt som ordvitsar. Jag kan sitta och komma på egna ordvitsar i mitt huvud, och sedan sitta och kvittra fram ett envist och busigt fnitter som jag inte kan hålla borta.

Ett exempel är när min far körde mig till flygplatsen. På vägen, på motorvägen, såg vi en bärgningsbil som stod på sidan och inte verkade ha något att göra. "Han väntar nog på att få bärga bort någon." sade min far sakligt, jag stirrade på honom blankt och svarade: "Ja, han kan nog inte bärga sig". Inom mig bubblade skrattet, men jag höll det inom mig och kikade försiktigt över för att se om pappa hängt med i svängarna. När jag sneglade över såg jag hur min far försökte förtränga leendet som kröp sig upp i hans mungipor, men som snarare riktades åt mig än med mig. Alltså till och med min far tycker min humor är torr.

I vilket fall som helst så älskar jag den. Den är fantastiskt töntig, torr men så genialiskt intelligent!

Så på tal om, så satt jag och skämtade med min klasskamrat häromdagen, om horoskop och dess sannolikhet. Istället kom vi fram till att det vore mycket roligare att göra egna horoskop, som grundar sig helt och hållet i puns; alltså ordvitsar. Jag valde att ge det ett försök, och givetvis måste jag dela med mig!


Väduren
Det får vara bra nu - du har varit ovanligt oresonlig på sista tiden. Hög tid att du bä-ttrar dig. Ingen förväntar sig att du ska vara from som ett lamm, men det vore fåraktigt att fortsätta i samma stil.

Jungfrun
Din oskuld sätts på prov. Du kommer att mö-ta motgångarna, men så länge du håller huvudet högt kommer du komma ut med värdigheten i BH-ll.

Oxen 
Nu slutar du vara så tjurig. Det är bara att axla problemen och inse att de inte är så ko-lossala som du tror. Att gå runt och ha ett horn i sidan till omvärlden hindrar dig bara från att mjölka dina tillgångar.

Kräftan
Denna månad bör du vara vaksam och agera klo-kt. En person i din närhet kommer göra något du inte räk-nat med, och du får se dig noga för vad denne person fiskar efter.

Stenbocken
Din attityd hjälper dig inte att bestiga några berg. Om du inte tar och börjar visa hänsyn för människorna runt om dig, så kommer du få det lite chèrvt.

Vattumannen
Nu har du tagit dig vatten över huvudet. Ett beslut du nyligen tagit är inte vattentätt, och du behöver mer tid för att ro det i hamn.

Tvillingarna
Sakta ned. Annars finns risken att du börjar se dubbelt.

Lejonet
Det är dags för dig att ryta ifrån. Ditt generösa man-ér tas för givet av människor runt om dig, och du måste visa att det är lite klös i dig för att inte bli utnyttjad.

Skorpionen
Denna månad är det allt sting i dig. Du har en het romans på gång, och inom en kort framtid nalkas gift-ermål. Se bara till att din partner inte sticker!

Fiskarna
Du är ute på djupt vatten. Du kommer snart att haja att allt inte är så lätt som du tidigare trott, och rätt val vore att droppa av. Vore inte det sjö-nt?

Skytten 
Denna månad är tiden kommen för dig att sikta högt. Du kommer märka hur ditt välmående skjuter som ett skott, och hur du vid försök kommer att träffa mitt i måltavlan.

Vågen
Du verkar vara ur balans. För att återfinna lugnet, så är det av stor vikt att du vågar testa på nya saker du inte provat förut. Processen kan vara tung, men kom ihåg att det alltid blir lättare när du får saker och ting i jämvikt.Så. Nu har jag suttit och garvat skamlöst i min egen ensamhet åt min egna eminenta humor.
Kommer ni på en? Dela med er!


9 kommentarer :

 1. Har inget bidrag, men tackar för att du förespår en så positiv framtid!
  (Skytten)
  När jag jobbade brukade jag låta åk 9 skriva egna horoskop åt varandra på franska. Liite vanskligt, men oftast var de snälla.

  SvaraRadera
 2. När kommer videon med din syn på alkohol? Och berätta gärna varför du har den synen som du har :)

  SvaraRadera
 3. Haha! Precis min humor också! Tycker det är lite orättvist att sådana skämt alltid ska förknippas med göteborgare. ;-)

  SvaraRadera
 4. teruko: Haha, visst? Men på franska, vilken kul idé! Vad kunde du få för svar?

  Anonym: Absolut, den kommer inom sinom tid! Förhoppningsvis nästa vecka. :)

  Evelin: Ja, det är ju helt underbart roligt, tycker jag! Undrar om fler göteborgare skulle skrattat än andra, förresten?

  SvaraRadera
 5. Jag undrar också om videon med diskussion kring alkoholvanor! Superintressant ämne, som sagt. :)

  /Anonym som efterfrågade tankar kring ämnet från början

  SvaraRadera
 6. Jag älskar också ordvitsar! Tyckte jag fick till det när jag skämtade med min bror men han tittade på mig som jag vore dum i huvudet. Vi pratade om swisch och att jag är "efter" som inte har det. Min bror nämnde att deras kontor ligger i närheten där han jobbar, så jag sa "Så du brukar swischa förbi där ibland." Samma som dig höll jag på att dö av skratt inombords.

  SvaraRadera
 7. HAHAHAHAHAHA det här gjorde hela min kväll !!!! Jag är så lycklig över bo mitt i göteborgshumorn - där fullkomligen badar man i vitsarna när man umgås bland riktiga locals! Tur att i alla fall några hufvudstadsbor också finner sådana skämt roande ;)

  SvaraRadera
 8. Emelie, oftast förutspådde de varandra en lysande framtid med kärlek, mycket pengar, resor och framgång. Hoppas något av detta slagit in för dem!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)