Lösenord

måndag, september 28, 2015

Söndagslugn, favoritglass men ingen blodmåne

Söndagen, min första lediga dag på två veckor, spenderades inte långt från varken säng eller soffa. För första gången på länge slapp jag ställa alarm, och lät mig väckas till den bekanta känslan av en sprängfylld blåsa. Attans, att man aldrig ska få sovmorgon för att man har ett abnormalt kissbehov *tmi*.

I vilket fall som helst hade jag inte annat än myskläder på mig, betade serieavsnitt efter serieavsnitt, drack mängder med te och fick besök av Redoy. Vi såg på den skamfyllt underhållande serien Paradise Hotel, åt kanelbullar och bara tog det lugnt.

Fast sedan åkte han hem till Linköping, och så fick jag tillbringa söndagskvällen i mitt eget eminenta sällskap.
Sedan tänkte jag sitta uppe och invänta månförmörkelsen, och blodmånen... 
Med bästa sällskapet.
.. Detta, att babbla på franska i Skype och se på dramaserier i sängen. Tror inte det kan bli bättre.

Fast sedan blev jag så sömnig, så sömnig, och trots att jag ställde alarm både 3:10 och 4:30 och 5:00 så kikade jag ut genom fönstret, såg ingen måne och återdäckade på tre röda. Tre röda varav ingendera var en stor röd måne. 

Typiskt, Emelie. Något som inte hänt på 30 år och du prioriterar sömnen. Skäms!


4 kommentarer :

 1. Skype och glass en söndagskväll; bättre blir det knappt! Jag var också uppe för att spana på månen. Jag var till och med tvungen att lämna lägenheten (alltså även kliva upp, klä på mig, ut i kylan). Men inte såg jag något inte. Meen, hade jag inte klivit upp hade jag nog ångrat det mer. För då hade jag ju inte vetat.

  SvaraRadera
 2. Haha, exakt så gjorde jag med! Krälade mig upp 2-3 ggr, glimtade ut genom gardinen, såg bara moln och la mig igen. Att gå till något annat fönster för att kolla föll mig tydligen inte in....Lite bitter över detta. Haha. Men VAR SÅ TRÖTT OK???!!!!

  SvaraRadera
 3. Du kan trösta (?) dig med att månen inte syntes i Stockholm. Jag såg den dock strax efter 4 :-)
  Lika bra, eftersom mina chanser att se den nästa gång, 2033, är betydligt osäkrare än dina...

  SvaraRadera
 4. M: Hahhaha, då gjorde vi EXAKT samma sak. Mendu, sömn är viktigt det med, det är bra att vi följer vår magkänsla, höhö...

  teruko: Det tröstar faktiskt!! Då är jag glad att jag inte pälsade på mgi och gick ut helt i onödan - jag stannade jag faktiskt uppe till 2 på natten innan jag lät sömnen ta över. Och äsch, vad är det du gaggar om? Nog kan jag inte tänka mig att du INTE vore månredo år 2033!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)