Lösenord

tisdag, juni 16, 2015

Fransk lunch med saxofonspel

Häromdagen när jag var ute och traskade, så blev det (som så många andra gånger) lunchtid och dags för mat. Jag slog mig ned på första bästa brasserie i elfte arrondissemanget, och beställde in vad smaklökarna skrek efter.

Det blev en pastarätt; tagliatelle med pesto.
Att sitta och luncha på en uteservering i Paris är verkligen en speciell känsla. Det är mycket tumult - kypare som springer fram och tillbaka med rätter, bilar och gångtrafikanter som passerar, varm luft tjock med doft av mat, klinkande av glas och spontana franska utrop....

Det går inte riktigt att beskriva i bara ord, så jag var tvungen att göra en liten video, så att ni också kan få ta del av atmosfären och känslan på en fransk uteservering.
Här hade vi även en käck gatumusikant som slängde sig på sin saxofon och började spela, bara sådär. Det erbjöd ännu mer av den klassiska franska känslan jag ofta får under mina promenader, och som finurligt nog överensstämmer helt med min stereotypiska uppfattning om Paris. Men så här är det, alltså.

Världens bästa stad.

8 kommentarer :

 1. Tack för filmen! Ja, precis så är det. Har hur ofta som helst fått frågan om hur vi kan åka till Paris om och om igen, "vad gör ni egentligen, har ni inte sett det mesta?" Svar nej. Det är ju själva intensiteten i livet som pågår som är upplevelsen!

  SvaraRadera
 2. teruko: Haha, där har vi min föredetta pojkvän i ett nötskal! Nä, man tröttnar faktiskt inte. Inte det minsta.

  SvaraRadera
 3. Såå roligt att du trivs så bra =) Pesto är för övrigt det bästa sättet att piffa upp en trist måltid. Du som är finurlig med dina födelsedagspresenter; hemmagjord pesto är en jättebra ge-bort-present! Funkar kanske inte så bra för de som bor i en studio, men då ett kök utrustat med mixer finns att tillgå kan jag varmt rekommendera det =)

  SvaraRadera
 4. Ja, få saker slår att sitta på en uteservering i Paris alltså. Fast jag tror att det är en saxofon mannen spelar på, inte trumpet. :)

  SvaraRadera
 5. Sarah: Hah, jo, jag vet. Tänkte mig inte riktigt för när jag skrev det. ;)

  SvaraRadera
 6. Pesto, the love of my life!

  SvaraRadera
 7. Hej, har läst din blogg lite då och då ganska länge nu. Är bra mycket äldre än dig och bodde i Paris 2002-2009 och sen deltid ett tag efter det. Kan inte låta bli att undra, vad ska du hem till Sverige och göra? Paris verkar passa dig alldeles utmärkt. :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)